Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Rozmístění a počet repro

o Navštíveno 7212x o
o 13.04.2018, 14:35 | vitan
Ahoj, měl bych takový základní dotaz. Chci se zeptat na ideální počet repro v autě. Jde mi o kupé. Vím, že v dnešní době dávají výrobci do aut neskutečný množství repro, v mym autě jich bylo v základu 15. Muziku chci úplně předělat. Jsou teda ideální 3 pásma ve předu (6 repro) a sub někde v kufru? Nebo ještě cpát další středy a výšky dozadu a směrovat je dopředu? Komponentů mám snad dost (4x výšky, 4x středobas, sub, 3x 4-pásm. zes, 1x - pásm a 2x-monoblok). Co bude navíc prodam, to neřeším.
Díky.

o 13.04.2018, 14:41 | kiklop32
V každém případě repro jen předek, nic jiného pořádně nenaladíš. Pak podle toho co chceš a konstrukce auta dovolí, ale dobré třípásmo bude nejlepší volba. Sub nejlépe někam do kabiny např. kastlík nebo "zadní dveře", mám to tak v coupé.

Co máš přesně za ty zesíky a repro?
o 13.04.2018, 15:06 | Pglock
Pokud se chceš vydat cestou SQ, tak by to mohlo vypadat asi následovně

1pár - výšky
1pár - středy
1pár - středobasy
1ks subwoofer (případně dva ks, ale to při volbě správnýho subu není třeba).

Slušnej proc, slušný rádio, rozumný zesy a může se jít xx reproduktorová oem soustava jít posrat.
o 13.04.2018, 16:46 | vitan | Upraveno: 2018-04-13 16:50:14
Díky za všechny rady. Repro mam Mb quart qsd 216 a 213, sub focal 33wx a zelivocace helix a1, a2, a4, hxa 1000 a 2x hxa 400mk2.jeste chci dokoupit dsp asi Helix. Auto je bmw e92. Radio je zatím pioneer avh 8400,ale chtel bych asi jiný, kvuli optickýmu vystupu. Jestli to ma cenu tedy...
o 13.04.2018, 17:22 | Pglock
S tím se už dá něco dělat :D
DSP rozhodně, ta optika je na pováženou.
o 13.04.2018, 18:55 | Lokal11
Ve většině případů je optika lepší pokud rádio nemá v sobě DAC což tuším má jen sonka. Zase je otázka jak moc se liší rozdíl optika rca. Někomu nevadí kvalita a nechce přijít o ovládání hlasitosti. U mě alpiny rozdíl optika cinch brutální. Na signalech totálně bez dynamiky. Důležité je vždy rádio to vysílá zvuk. V případě optiky je zase na straně dsp :) problematika je veliká a chce to testovat. Jinak když máš zesiky helix dsp bych volil taky helix. Dsp 2je fajn a nestojí svět l. Zase nemá rux.
o 13.04.2018, 19:29 | vitan
To ovládání hlasitosti mi taky celkem štve. Takže to chápu správně, přes optiku je signál lepší, ale hlasitost, resp. všechny předvolby zvuku, ovládám pres ovladač dsp. Přes rca ovládám radiem, ale hlavně při nižším vybuzeni radia sihnal pokulhává. Kvůli tomu sem uvažoval o rádiu, co umi aktiv. Moc jich ale neni ve 2din a kvalita asi neni bůhví jaká...
o 13.04.2018, 20:14 | vitan
Nemáte ještě někdo zkušenosti jaka radia(značka) si rozumí s helixama?
o 13.04.2018, 23:25 | Lokal11
Na helix je úplně jedno co tam pichnes.. Výhoda optiky je lepší zvuk malý šum ale zase je tam jitter. Rca mají větší šum. Musíš použít kvalitní. Zkrátka už tam hodně faktorů ovlivňuje zvuk. Jak použité kabely tak výstupy rádia. Pokud půjdeš cestou alpiny máš možnost rux kterým ovladas hlasitost a nebo pořídit rovnou kompatibilní alpine set d800r Iva ovládá pxah800 bez ruxu to samé Iva 301 ovládá 700/701. K helixu se dá ale koupit malé ovládání jmenuje se urc mám ho taky když si prolezes mou instal
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3733 sekund.