Navštíveno 7181x

Zdravím,
poté co mi po více než roce odešel můj Excursion SHX15 jsem přemýšlel co dál, nejdříve jsem uvažoval nad 2x12 ale nakonec jsem se rozhodl pro 3x JBL CS1214 což je asi rozumné maximum co dám do kufru.
Starý excursion, nechoval jsem se k němu moc dobře, o dost větší výkon zesilovače, hraný v podstatě pořád na plno, nějaký ten clipping, výsledek byla odmotaná cívka.

A tady už nová sestava, 3x JBL CS1214 4ohm, zapojené budou všechny paralelně takže na 1,33 ale reálně mají o něco menší impedanci než je udaná. zesilovač bude zatím můj starý Hifonics BX750 Class A/B aka žrout.
Nátrubky 3x 10cm

A konečně ozvučnice, tentokrát žádná dřevotříska ale bude MDF. Vnitřní objem bude cca 150L po odečtění jak nátrubků tak SW i výztuh, takže na mě obrovská bedna, na cr-v je problém tvar podlahy kde jsou horní misky tlumičů takže bedna musí být dole užší a široká až nahoře, pro jistotu jsem si udělal papírovou na zkoušku jestli jí tam vůbec dostanu, je to těsně musí se tam dávat bokem ale jde to, teda z papíru je to sranda, až bud mít 50kg tak už to tak snadno nepůjde.

Zajímavá volba subwooferu
Nebudu lhát celkem mě zaujali tím že za tuhle cenu mají i dvojitý magnet, chtěl jsem zkusit co největší plochu membrán za rozumné náklady.
Dnes jsem se pustil do ozvučnice

07.03.2018, 07:59 |
rosak Doktore, jak mas ladene ty br? Vypadaji na obrazku desne krake..
Nejenom že vypadají ale jsou, mají cca 25cm to vychází na 38-39hz já mám v plánu ladit na nějakých 34-35Hz takže je budu muset nastavit, jsou 3 dílné takže se musím podívat po nějaké vhodné odpadní rouře
Pokračuji na ozvučnici, dnes pouze výztuhy a zarovnané vnější hrany

Ozvučnice dokončena zbývá pouze zapojit a už hraju, teda spíš dělám bordel. Poprvé jsem něco potahoval kobercem a dopadlo to nad očekávání dobře, jinak je to MDF 19mm,lepil jsem soudal D3, výztuhy jsou vidět na předchozí fotce, nátrubky 100mm. koberec nějaký obyč slabý zátěžák a lepeno chemoprenem

Finish i s woofery

Zkoušel jsem i různé ladění 34 a 38hz, osobně mi asi více vyhovuje vyšší ladění, dost asi dělá poměrně velká kabina. Na delší nátrubek se sice brutálně prohýbá střecha hýbou sedadla atd. ale zase tumu chybí ta razance při vyšším vše na sedadlech a ve schránkách doslova skáče asi zkusím zkrátit ty delší nátrubky na nějaký rozumný střed

Čeče nechtělo by to silnější zesilovač? Tendle mi přijde na ty tři basáky vcelku vydechlej
Video jsem zkoušel natočit a telefonem naprd, musím sehnat nějakou kameru.
Zesilovač by to asi chtělo trochu silnější až se nějaký vhodnější objeví určitě zakoupím.
Kolik by jste doporučovali RMS ? zapojeno mám na 1,33 a woofery jsou 250W RMS takže počítám že by to chtělo alespoň 1000 na 1?
No, řekl bych, že to je furt málo.
Alespoň dvojnásobek max výkonu reproduktorů by to chtělo.
Jako ze bys jim nalozil 6kw?

22.03.2018, 21:25 |
oberon | Upraveno: 2018-03-22 21:26:19
@Dexter: Tak snad sa budeme bavit o RMS vykone, nie o nejakych "max" vykonoch. Cize takych 1500W RMS podla mna myslel Pglock.
6kW? Hm, to by z toho bol ohrievac, nie subwoofer :D