Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > A4 B6 cabrio - výměna origo repro

o Navštíveno 8704x o
o 07.05.2017, 09:53 | G3-lower
Nemáte někdo zkušenosti s výměnou repro v Audi A4 B6 cabrio? Hlavně mě teda zajímá co se skrývá za rozměr repra v zadních bočnicích, případně co se tam vleze.

Přední dveře předpokládám klasika 165mm (počítám s tím, že je i zkusím vytlumit)

Chci hrát na radio (asi) - Kenwood KMM-303BT
( [ Link ] )

Přední kompa - poraďte kdo s čím má zkušenosti - cenově bych to viděl tak kolem 2500-3000. Poslouchám hip hop a dubstep tzn spíše bassy. SW by byl fajn, ale nepotřebuji hrát pro všechny kolem a potřebuji zachovat kufr.

Co třeba Gladen Alpha 165 ( [ Link ] )

Hlavně bych rád dostal něco do té zadní bočnice, věřím, že 4 středobasy zahrajou solidně na běžný poslech, proti těm hrůzám co tam jsou sériově.

Díky za každou reakci.

o 07.05.2017, 10:12 | kiklop32
Přední dveře určitě vytlum. Na repro v zadních bočnicích se vybodni, to zvuk jen zhorší.

V coupé jsem si vylaminoval ozvučnice místo zadních bočnic a dal do každé strany 10" sub. Tvůj styl muziky bez subu bude nic moc. O zesilovači neuvažuješ?

o 07.05.2017, 11:30 | Toxxx
Neviem presne ako je to u B6 ale ak je repro na tapeci tak to chce premiestniť na dvere a potom uzavrieť celé dvere. Dobrú basovku majú DLS ale to by som dal určite na zosík. Do zadných bočníc buď vylaminovať ozvučnicu na sub alebo pretlmiť a dať repro bez výšok a pomocť si s tým basovo. Sub samozrejme nenahradíš. Inak ozvučnicu s neakou 8" alebo 10" možeš dať pod sedačku atp. Nápadov je veľa len treba chcieť.
o 07.05.2017, 11:48 | TomasT
Podle mne to jsou zcela vyhozene prachy, zvlast do kabria, tam jde zvuk do prostoru, vysoky podil okolniho hluku, jedinna lecba na to je akusticky tlak vyzareny z menice. Bez zesilovace je nesmysl to uspokojive vyresit a uspokojive je za ctyri. Bez subbasu to bude ukricene, protoze na akusticky tlak na spodnich frekvencich bude nedostatecny z 6" menice.

Budto zvysit naroky a s tim i investice, nebo to nechat tak jak je, vyrazneho zlepseni jen vymenou repro neni mozne docilit.
o 07.05.2017, 14:41 | Toxxx
TomasT: Nesúhlasím. Robil som kabria bez subu a úplne v pohode to hralo. Na bežné počúvanie stačílo. Treba to urobiť poriadne a výsledok sa dostaví.
o 07.05.2017, 17:12 | TomasT
Na bezne poslouchani staci i radio z trznice. Taky hraje v pohode. Docela by mne zajimalo jake ma takove kabrio intenzitu hluku pri dejme tomu mestske rychlosti. Tipnu si 70dB minimalne, spis o dost vic v provozu nebo pri vyssi rychlosti na okresce. Budu li toto chtit prervat, je mi jasne ze s vykonem ktery daji bezne radia to bude zalostne malo. Vymenou za lepe hrajici kvalitnejsi reproduktor s tezsi membranou to bude jeste vetsi katastrofa, protoze ten reprak bude mit mnohem nizsi citlivost. Takze uplne klidne si umim predstavit ze to muze byt jeste horsi nez je...
o 07.05.2017, 17:56 | Toxxx
TomasT: Otvorena strecha a 100km/h hralo to celkom nahlas a slusna basovka. Org radio cez prevodnik do zosiku. Betonove dvere a repro som volil do vačieho objemu dverí. Bez poriadnej inštalácie, zosíku, tlmenia to samozrejme nepojde. Ale tvrdiť že to nejde a nebude fungovať je blbosť.
o 07.05.2017, 17:59 | Toxxx
Už je to dávno. Stálo to málo a účel to splnilo.

[ Link ]
o 07.05.2017, 18:17 | G3-lower
kiklop32: Zesik určitě řešit nechci. Nějaké laminace atp také ne.

Toxxx: v předních dveřích jsou repra šroubnuté ve dveřích ne v tapecu (passat to tak má, tak audi určitě taky). SUB pod sedačku nechci, nechci řešit zesík.
Taky mě napadlo dozadu nedávat výšky, aby to nepřeřvávalo basy, ale jak by to v reálu znělo nemám představu. Hlavně nevím co se tam vleze za rozměr, nezbyde asi nic jiného než to rozebrat a změřit sériové repro a prostor kolem nich.

TomasT: Horší už nemůže být asi nic. Hraje to fakt otřesně. Třeba Passat B5.5 mi hraje proti tomu skvostně :-) V A6 C5 mám BOSE a to hraje tak ideálně, ale samozřejmě je podpořeno origo SW v kufru. Ještě zkusím koupit rádio jestli to nezahraje lépe než to origo a pak začnu špekulovat s reprama, nějaké kompa do dveří + vytlumení udělám tak či tak, aby to šlo s otevřenou střechou trochu poslouchat. Nechci, aby to řvalo všude kolem, nepotřebuju být slyšet dřív než vidět. Není mi 18 :-)

V palubce zřejmě je taky dost repráku viz foto, ale tam se asi těžko něco dopasuje a hraje to do skla což není dle mě ideální to by se asi odstřihlo.

Poraďte nějaké 165 kompa do těch dveří.

foto k příspěvku  od G3-lower

o 07.05.2017, 18:18 | G3-lower

o 07.05.2017, 18:45 | TomasT
Toxxx - no jo, ale zivil to zesilovac co asi tech 2x120W da, mozna i o fous vic, To je podle mne velky rozdil oproti 25W co da radio pri nejakem prijatelnem zkresleni. Verim ze to bylo dostatecne. Ja tvrdim ze z radia to nepujde, nebo pujde, ale rozhodne ne dobre.

G3-lower ja bych ten zesilovac velmi zvazil. Mne taky uz neni 18, davno, ale vim ze s tim co je schopno utahnout radio to vyborne nebude... A jak jsem psal, muze to byt jeste horsi, protoze kvalitnejsi reproduktor bude mit s velkou pravdepodobnosti mensi citlivost.
o 07.05.2017, 19:07 | Toxxx
G3: Bez tlmenia to nepojde. Repro na rádio bude fungovať ale nič od nečakaj extra. Na rádio by som volil Excursiony ale tie nemaju basovku ale zase sú dobre na stredy a aj výšky majú detaily len sú ostrejšieho charakteru. A4i je iná ako passat ale čo je pod tapecom zistíš až to dáš dole. B7 už má repro na dverách. U B6 niesom si istý ale myslím si že tam bude 13cm na tapeci. Keď budeš hľadať rádio tak pozeraj na Pioneer. Alpina ide do hája jak zvukom tak zaostáva výbavou.

TomasT: Massive má písane 120rms ale skutočnosť je tragická. Tento zosík má zmerané neakých 60rms na kanál ale na tie DD to bolo dostačujúce. Na rádio sa dá niečo vymyslieť ale tam by som skor nechal origo a vytlmil k tomu ešte by šli vymeniť výšky. V Mondeu než niekam ďalej postúpim som nechal origo bassáky. Vybetonoval dvere a výšky vymenil za Carpower DT 284. Jedny z naj výšok. Origo rádio nahradil W202 a zatiaľ mi to stači než si postavím opať 4way.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3868 sekund.