Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Excursion SX6C - Hyundai i30 problém

o Navštíveno 9864x o
o 16.04.2017, 13:38 | shawt
Zdravím všechny na fóru a prosím o radu.
Koupil jsem nové repro Excursion SX6C a včera jsem je vyměnil za originál repro v Hyundai i30 2016. Multimetrem sem proměřil +/-. Zapojil jsem podle návodu, tedy originál kabely z hlavní repro do výhybky a dále propojil výhybky dle návodu. Výškové repro jsem tedy nezapojil na originální konektor, ale na přiložené výhybky. Repro hraje dobře, ale výškové repro vydávají takový bzučivo-pískavý jemný zvuk, i když je rádio vypnuto, stačí jen otočit klíček v zapalování a bzučivo-pískavý zvuk začne. Nevíte co to může způsobovat, případně, jak to vyřešit? Origo repro to nedělaly.

foto k příspěvku  od shawt

o 16.04.2017, 19:07 | oberon | Upraveno: 2017-04-16 19:09:15
Skontroluj kable veduce ku reproduktorom, pravdepodobne ti to niekde skratuje na kostru. Mne sa to raz podarilo tiez. Kabel medzi zosilnovacom a vyskovym reproduktorom som prerazil skrutkou, ked som montoval tapacir - pritiahol/prerazil som kabel o plech dveri - a vtedy to vydavalo zvuky ake popisujes aj s vypnutym radiom a este boli zavisle od otacok motora.
o 16.04.2017, 19:58 | shawt
jeste bych doplnil, ze ten origo vyskac ma vedle sebe napojen naky kondenzator?
me to nereaguje na otacky motoru a co jsem se dival, tak kable jsou ok, vsude kde jsem spojovaljsou chraneny gumovym krytem ktery je dodan k repro.
No a divne je, ze to delaji obe strany, tak nepredpokladam, ze bych na obou kabel poskodil stejne

o 16.04.2017, 22:03 | CarMedia.cz
Jestli ti reproduktory vydávají zvuky i při vypnutém autorádiu, tak pak je určitě problém někde na kabeláži.

P.s. Obdobný kondik toho originálu máš i ve výhybce u nových repro. Proto jej vyjmi i s puvodními výškami.
o 17.04.2017, 00:43 | shawt
Asi presne nechapu tu posledni vetu. Original vyskac je kompletne vymontovan a konektor ktery vedl do origo vyskace je odpojeny. Nove repro jsou pripojeny na vyhybky, ktere byly v baleni.
Na fotce je sipkou oznaceno napojeni na puvodni kabelaz z origo stredobasu a v kruhu je vystup pak na ktery jsou pripojeny nove vyskace.

o 22.04.2017, 18:25 | shawt
Tak jsem dnes vse rozebral a zkontroloval a vysledek je stejny! Zkousel sem take zapojit opet original vyskace do original konektoru a i ty trosku vydavaj bzucici-piskavy zvuk kdyz je radio vypnuto.
Podotykam, ze se zvuk nijak pri alceleraci nezvysuje.

Nejake napady co dale? Klidne zajedu za nakym profikem, jsem z Prahy, ale rad si udelam vylet pokud se tohle da resit?
o 22.04.2017, 18:43 | shawt
Jeste doplnim, ze jsem oddelal vyhybky, kabelaz repro od kabelu z auta a vysledek stejny. Vsechny spoje, konektory jsou odizolovane, alespon na repro.
o 22.04.2017, 21:18 | TomasT
No, podle mne je to naprosto jasne, to radio nebo zesilovac v nem je takovy smejd a srot co ma velmi mizerny odstup signal sum a ty repraky co tam pripojil maji mnohem vyssi citlivost, tak ten bordel ktery z toho leze hrajou, akorat je to diky citlivosti vic slyset... Resitelne pouze vymenou radia. Vrat to cele zpatky a reklamuj u dealera pokud je to v zaruce. Treba to je jen vadny kus a neni to vlastnost -)
o 23.04.2017, 09:08 | CarMedia.cz | Upraveno: 2017-04-23 09:09:07
Také mě to přijde, že je problém v OEM Hyu.
o 23.04.2017, 12:41 | shawt
Asi to bude urcite v radiu, ale dovedu si predstavit co mi v Hyundai reknou, kdyz to pujdu reklamovat...nebudou to chtit uznat, protoze sem si menil repro sam, ikdyz jsou to 4ohm stejne, jako originalni repro.
Zkusim objednat tohle, jen nevim, jak se to presne instaluje. To budu muset asi radio vytahnout a napojit to na naky privodni kabel do radia?
[ Link ]
o 23.04.2017, 12:52 | TomasT
Na to se rovnou vy...(kasli), vyhozene prachy, z principu to tomu nemuze pomoct, je to proste budto pokazene nebo vlastnost toho hjondeee...

Dej tam vse puvodni i s tema reprakama a jestlize je to v zaruce tak si na to stezuj, at vymeni jednotku radia, nebo zesilovac, nevim jak to maji korejci, baworak bude asi nekde jinde, takze vztahovat to na bmw to nejde. Nebo jde, ale nepomuze ti to. Taky to muze byt mizernym navrhem te jednotky a s tim pak nepujde delat nic.
o 23.04.2017, 13:59 | shawt
Pokud bych tam daval puvodni repro, tak bych potreboval sehnat protikus tohoto konektoru. Bohuzel adapter co jsem koupil byl na starsi typy aut a nepasoval a tak jsem musel povodni konektor odcvaknout. Bohuzel jsem nikde na net protikus nenasel.

o 24.04.2017, 14:06 | tibaltík
Alebo daj nove aftermarket radio :)
Ak si mal rozobrate dvere a menil si tie repro tak podla mna na to pridu tak ci tak a nepomozes si.
o 24.04.2017, 23:39 | shawt
Radio, max. koupim nekde na netu to same, pokud to nepujde vyresit. Tento tyden jedu do firmy kde jsem repro koupil, tak se na to podivaj.
Jen maly update, to bzuceni-huceni je ve vsech repro. Take v originalnich zadnich. Ale neni to tak moc vyrazne, jako u tech vysek. Mozna to je od novoty, jen sem si toho nevsiml.
o 29.04.2017, 00:21 | shawt
Maly update. Dnes jsem byl v Hyundai a na salone jsem sedl do nove i30 a svete div se, prilozim ucho k vyskaci a rusivy zvuk, takze je to radiem! Tim, ze ty origo repro nejsou tak kvalitni, tak je to slyset mene. Typci v hyundai rikali, ze kdyz to dela i radio na prodejne, tak je to vlastnost :)
o 29.04.2017, 13:06 | kiklop32
Stejná serie?

Ale je to hyundai tak co....
o 29.04.2017, 18:02 | Osly
tak když je to vlastnost tak by to měli napsat do letáku :D
o 10.05.2017, 19:47 | shawt
Maly update, zkusil jsem objednat a dnes jsem vyzkousel naistalovat odrusovacku signalu Sinus Life EF-10, ale vubec to nepomohlo. Ted je jiz jasne, ze je to radiem.

o 10.05.2017, 19:50 | shawt
Jen bych se rad zeptal, abych mohl odrusovacku napojit, tak sem rozcvakl napajeci kabel u radia +12V. Zpet jsem jej spojil podobnou samoreznou spojkou. Je to v poradku nebo to mam spojit nejak jinak?

o 10.05.2017, 20:24 | vrbicek
co to je zase za komentář ? že je to hyundai tak co.. ten hyundai narozdíl od škodovky po 20tis km nevrže a nemusí na emise kvůli podvodu s emisema...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3109 sekund.