Navštíveno 10418x

14.01.2017, 22:13 |
maro Ahojte.
Chcel by som poprosit o zhodnotenie a o radu.
Mam v plane vymenit hudbu v aute, Astra H. Chcem hudbu ktora hra nenasilne, neagresivne a da sa pocuvat aj na dlhsej ceste.
Moja predstava je nasledovna:
Radio: Pioneer FH-X730BT
Repro: DLS RC 6.2
Zosilovac: Masssive Audio NX2
Subwoofer: JL 10W3V3 v uzavretej oz. cca 18 az 30L
Zosik na sub: DLS A6
Samozrejme + vytlmenie dveri.
Chcel by som od skusenejsich vyjadrenie, ci takto navrhnuta zostava dava nejaky zmysel.
Mozna alternativa k radiu by bola Kenwood DPX 5000BT, ale mam lepsie skusenosti z radiami Pioneer, takze asi by som volil Pioneer. Zaujimalo by ma, ci sa v uvedenych radiach da listovat medzi skladbami na USB normalne po foldroch ( tak ako to nakopirujem a vidim v PC ).
A dost podstatna je este otazka zosiku ku woofru - podla tunajsieho fora by mal byt DLS A6 dostatocne dobry, trosku mi vadi ale jeho cena... Bola by nejaka lacnejsia alternativa, s ktorou by JL v uzavretej bedni dokazalo slusne zahrat, alebo nad tym ani neuvazovat, a radsej kupit uvedene dls z druhej ruky???
dik za odpovede.
Maro
Ja som mal JL aj DLS a môžem doporučiť použitý DLS A6 zoženieš za 200€ a určite je to dobrá investícia ;) ostatné ti neviem poradiť nepočul som

14.01.2017, 23:16 |
maro Dikes.
Pokial by sa mi podarilo zohnat DLS za 200 - 250e tak by to bolo fajn.
maro
Pokud by jsi kupoval A6 což je výborný zesilovač sám ho mám :)i tento sw jsem na něm měl :) Já bych k tomu volil i zesilovač na repro od DLS nevím sice jaký máš rozpočet ale Dls reference cc2 by k tomu byl lepší. Nebo pokud by jsi sehnal starší Reference,Ultimate řadu..Jinak cestou aktivu jít nechceš? To už je teda nákladnější cesta.

15.01.2017, 00:50 |
zach Repro DLS RC6.2 ti schvaluju, výborný repra, sám mám v autě 2 páry. A kdyby se Ti náhodou nelíbily, tak je od Tebe koupím, ještě jedny sháním ;) Jen pozor na to, že jsou celkem náročný na zesilovač! Mám v autě jeden pár právě na Massive Audio NX2 a na RC6.2 je to slabý a není to ono, tyhle repra se musí vybudit jednak kvalitním a jednak silným zesilovačem, opravdu (mě to nevadí, já je mám vzadu a tam nepotřebuju extra výkon, mám je pouze na dokreslení a to stačí). Pak ale dokážou hodně velký věci ;) nepodceň zesilovač a budeš velmi překvapen, sám jsem do nich dával 2x250W a úplně v pohodě, teprve pak pořádně hrajou a basujou.
Jinak kdybys oželel Bluetooth, měl bych na prodej Kenwood DDX 3025 ve špičkovým stavu (na ceně bychom se domluvili), měl bys dotykový displej, pohodlné hledání hudby a nastavování a možnost couvací kamery.
Zadní repro na dokreslení? To snad ne.

15.01.2017, 13:57 |
maro RC6.2 si myslim ze sa mi budu pacit, este prehodnotim ten zosilovac. Vpodstate by sa dalo pouzit Dls reference cc2 , ale pozeram ze papierovy vykon ma +- rovnaky a Massive audio, cena je o 100e vyssia, a trosku je vacssi - snad by vosiel za kastlik, kam ho chcem schovat. Ale stoji to za zvazenie.
V podstate mi nejde o max tlak, skor o pohodove pocuvanie, samozrejme s troskou vykonovej rezervy.
Rozpocet, no rad by som nie o vela presiahol 1000e...
Co sa tyka radia - aktiv urcite nebudem riesit, chcem radio ktore splna nejake tie zakladne funkcne veci (2xRCA, HPF a LPF, USB , FLAC) , slusne hra,a BT je jedna z prioritnych poziadaviek...
maro

15.01.2017, 15:55 |
maro Co si myslite o spojeni DLS CA23 + JL 10W3v3 ?

15.01.2017, 20:52 |
Toxxx Zach: Maličko ťa opravím :) Ty máš DLS RM.
maro: Najslabší članok je Massive NX2 ktorý síce je papierovo rovnaký ako DLS CC2 ale v skutočnosti má NX2 o dosť nižší výkon proti DLS. Ideálne na tie kompa aby hrali je minimálne CC2 alebo CA23. Určite ale aby si z nich
dostal dobrý potenciál tak zosíkom 150rms na pohodové počúvanie.
Na sub určite DLS A6. Je to výborný zosík a s kombináciou JL 10w3v3 si krásne sedia.
A to rádio si nechceš rozmyslieť? Asi by som šiel cestou už 2dinu s obrazovkou kde možeš využiť aj prípadne kameru.

15.01.2017, 21:24 |
maro Takze myslis ze ta CA23 bude na wofer malo?
No, skusim to prehodnotit.
Asi to na zaciatok urobim bez woofra, a tym padom by som dal CC2 na kompa.
A ked zozeniem starsiu A6 , tak doplnim o subik.
Ako radio by bola moznost aj MVH-AV290BT, co je ale skor audio-video radio. Tym padom mi pride na hudbu lepsie FH-X730BT. Myslim ze v pripade MVH-AV290BT zaplatim naviac zbytocnosti, ktore nepotrebujem, a bude mi tam chybat napriklad moznost prehravat FLAC. Kameru fakt nepotrebujem. Neviem aky je rozdiel po stranke zvukovej. Co sa tyka ovladania, skusim to omrknut niekde v obchode.

15.01.2017, 22:03 |
Toxxx CA23 na JL bude dostačujúci ale A6 je proste A6 a určite keby som si mohol vybrať tak by som volil mono aj keď 2 kanál na sub vobec nevadí ;) Sam mám 2 kanál v aute na 13W7. MVH-AV290BT je v pohode rádio len Flac tomu chýba tým pádom FH-X730BT je na tom lepšie. Ak nepotrebuješ obraz tak rozdiel vo zvuku by som nehľadal. Už len podpora Flac je zvuková výhoda.

15.01.2017, 22:16 |
maro Aky 2kanal tam mas?
Asi si pockam na tu A6.

15.01.2017, 22:21 |
Toxxx Ja mám Eton PA 5402. Má silu a super kontrolu čo veľa monoblokom chýba.
Určitě počkej na A6 její kontrola je parádní společně s tímto basákem hraje krásně :)Jinak souhlasím s Toxxxem. Pokud řešíš rozměry dej co se ti vejde. Ale ta CC2 bude jasně lepší než NX2. Nekoukal bych na to co je na papíru.
Ono i ta koncepce když kupuješ DLs mono a repro tak proč nemít i 2ch stejné značky. Ať to má trochu hlavu a patu.

15.01.2017, 22:40 |
maro No, zameriavam sa na to, ze bude CC-2 a A6.
Som zvedavy na vysledok, ale myslim, ze by to v tejto kombinacii mohlo byt podla mojich predstav.
Jasne, papier znesie vsetko, ale je mi jasne, ze niektore vlastnosti su proste na papieri neni, a dozvies sa ich len priamym porovnanim, preto pisem sem...
Dik.
Me teda 10W3V3 v maly uzavrence (nevim presne kolik mela odhaduju 15-18L) vubec nepresvedcil. Zvlaste kdyz sem mel neco naposlouchanyho s nizsi frekvenci, co v ty uzavrence pak proste nedaval, sem mel tendenci zesilovat SW abych to tam trochu slysel. Po predelani na BR uz jsem spokojenej. Ale zalezi na co je clovek zvyklej a co od toho ocekava. Ja doporucuju prvne otestovat v ruznejch litrazich abys pak treba nebyl zklamanej jak ja.
kiddhombre
A hlavně na jakou muziku

16.01.2017, 19:49 |
Toxxx Skúšal som JL(8w3v3,10w3v3 a 13w7) v uzavrenke a aj v BR ale jedine u čoho zostanem je BP. 13W7 v BP zahrá dá sa povedať čokoľvek. V uzavrenke je potreba dosť výkonu a je to nuda. V BR to hučí. V BP zahrá a zatlačí nádherným sposobom. Len musím konečne urobiť 200l ozvučnicu. Už sa mi konečne vojde do auta kde v minulom som bol obmedzený na 170l.
Ako toxx ak by si chcel BR tak nie JLko tiež som skúšal BR a JL sa nato nehodí.

16.01.2017, 22:16 |
maro kiddhombre mozes mi napisat v akej bedni ( litraz a aky BR ) si mal uvedenu 10w3v3 prosim ???
Bednu delal toxxx, tak si mozna bude pamatovat. Kdyz ne, tak to muzu +/- premerit v aute.

17.01.2017, 08:23 |
maro Chcel by som skusit pre porovnanie v mensej uzavretej (18-20L) vo vacsej uzavretej (mam tu cca 40L) a rad by som skusil aj v BR. Teoreticky do tej 40L by som mohol skusit aj 12W3v3 ... Takze este roamyslam ako...

17.01.2017, 08:39 |
Toxxx Veľkosť bedne si nepamatám ale myslím že to bolo podľa výrobcu. Je to už dosť dávno čo som to robil. A díky miestu kde je bedňa umiestnená nešla urobiť šterbina tak sa musel dať BR.
maro: Tu by som začal.
Uzavrenka:
[ Link ] BR:
[ Link ]

17.01.2017, 09:38 |
maro | Upraveno: 2017-01-17 09:41:04
Dikes.
Hej, to mam nastudovane.
Podla toho, co som tu na fore nasiel, su JL velmi dobre v uzavretej - maju rychly,presny,pevny bass, a to je to, co by som chcel. nemusi mi vytlacat okna , ale chcem prijemny zvuk. Takze asi zacnem u odporucanych uzavretych bedni a uvidim. Vyrobca odporuca 17,7L pre 10W ale asi na zaciatok skusim 21L a porovnam to z 40L ktoru mam. Este ale rozhodujem, ci nekupim namiesto 10W radsej vacsi 12W3V3. Aky asi bude medzi nimi rozdiel? 12W by malo mat uzavretu 32L, mozno by v tej mojej 40L bolo dobre...
Čím víc půjdeš pře doporučený objem, tím bude sub "slabší" a pomalejší? Pro představu použij WinISD. Nevím jak ostatní ale před časem jsme měl 12W3 v BR a hrála velice dobře.

17.01.2017, 12:39 |
Toxxx maro: No ja si myslím že keď tam hodíš 12" v uzavrenke tak to bude dobrý kompromis. Ja mám rád keď je sub presný, rýchly a pevný ,kde mu nechýba objem a funguje veľmi nízko a pri občasnom blbnutí pohne aj čelným sklom:)
kiklop: Bedňu si mal svoju alebo podľa výrobcu? Ono to hraje dobre ale vo veľa prípadoch to proste hučí. Kamoš má ten istý problém s 8W7 že v BR hučí.

17.01.2017, 12:50 |
maro nerozumiem vete ""Čím víc půjdeš pře doporučený objem""
Takze rozhodnem sa medzi 10w a 12w
Ake by boli dobre objemy pre ne?
Odporucane su 18L pre 10W, tam by som asi skusil kapet vacsi - mozno 21L, a 32L pre 12W, u neho by som asi bol za 40L. Asi im to trosku pomoze, ked budu mat kusok vacsi objem? alebo aka je snimi skusenost?

17.01.2017, 12:53 |
Toxxx maro: Kľudne skús vačší objem a ten zmenšovať a dosiahnuť ideálu. Ono u uzavrenky dať vačší objem nieje zlé ba naopak to niekedy pomože.
Já měl 10w3 v 22l uzavřence a hrála velmi dobře. Zatím jsem neslyšel nic hrát rychleji a přesněji. Krom Dls Rw6 v boxu.

17.01.2017, 13:09 |
Toxxx Lokal11: Na toto som úplne zabudol :D No hralo to výborne to musím potvrdiť. Ale 13 je 13 :D
Nezlob s ní porád :D beztak nehraje :P
Toxxx
Už to nějakou dobu je a nevím kdo ji tehdy postavil ( byl z druhé ruky ) teď to kamarád v autě, tak na to někdy můžu mrknout, ale ± to bylo dle výrobce.
maro
má tam být přes doporučený objem. Tedy ćím víc l tím menší "výkon". Stáhni si WinISD, navol si tam ten woofer a uvidíš co ti to bude dělat. Ano realita se může trochu lišit, ale aby realita fungovala opačně jak WinISD, to asi těžko.

17.01.2017, 18:15 |
Toxxx Lokal11: Hraje stále len do Mondea si možem dovoliť vačší objem :)
kiklop: U uzavrenky neaký ten l viac alebo menej nehrá rolu a často sa stáva že neaký ten liter cez je k dobru. U BR už rozdiel litru može urobiť zmenu. Ono ak chceš top beďnu tak zmerať rezonačku auta potom nasimulovať vo WinISD a následne ešte doladiť v aute BR. Rovnaká bedňa v bude rozných autách vždy inak hrať.

17.01.2017, 18:43 |
maro Aha, takze je dobre sa aj pri uzavrenke drzat odporucaneho objemu, maximalne o malicko zvacsit, ?
Takze na 10w by som mohol ist cca na 18 az 22L. Na 12W by to malo byt 32L + nieco. 12W v 40L by nemuselo hrat zle ?

17.01.2017, 18:55 |
Toxxx maro: Kľudne skús 10" v 22l a potom možeš zmenšiť na 18l niečim pre test. Na 12" to samé daj to do 36l a zmenšuj na 32l a uvidiš. 40l už bude celkom dosť ale pre svoj test to skús.

25.01.2017, 19:00 |
maro Noo, takze v prvej faze bude DLS RC6.2 + DLS CC2.
Som zvedavy ako to bude hrat...
A az zozeniem starsi DLS A6 tak doplnim woofer, pravdepodobne skusim 12W3V3 v 40L a aj odporucanom objeme 32L a podla vysledku pouzijem.
Mam doma este Herz ES250.5 napojeny na zosik Mac Audio MP2000 , ale to asi bude hodne pod uroven RC6.2 , takze to mozno vyskusam, ale nemyslim ze by to bolo pouzitelna kombinacia.
Dik za doporucenia.
Maro

26.01.2017, 09:13 |
maro Este mala vsuvka.
Viem ze DLS RC 6.2 zahraju v dobre vytlmenych dverach velmi slusny bass, dalo by sa to porovnat s 20cm subwoofrom? alebo inak povedane, existuju nejake 165mm kompa, ktore zahraju bass lepsie ako DLS RC6.2 eventualne tak, aby som mohol zabudnut na 8 az 10 palcovy wofer?
Aahoj.. Dvere ti nikdy nenahradia woofer. Ja som tiež nad tým maturoval. Daj subwoofer pre doplnenie nizskych tonov. Pred tým, ako som mal dva zosiky DLS CC-2 a nahradil som ich 4 kanálovým etonom ECC 500.4, mi dvere hrali do 80hz, a subwoofer od 50 do 80hz. Iba ako podmaz. Ale nemal som to poriadne sfázované, a občas bol subwoofer lokalizovateľný. No teraz, keď je to perfektne sfázované, nikto netuší že hraje subwoofer, a nechápu, odkiaľ sa berú také base zo dverí :D
A to som napojil stredobasy spolu s výškami na 2x117w výstupy, a subwoofer na 2x77w výstupy (v mostíku).
Teraz skúšam dvere rezať pri 60hz, ale už to nieje dobré kvôli pazvukom z tapacírov, aj po riadnom vytlmení ich rozvibruje. Ale na subwoofer sa to nechytá, a tie spodky ti budú určite chýbať.
A inak počul som hrať ten hertz subwoofer v uzavrenke, a hral celkom slušne. Počul som ho v uzavrenke o objeme cca 40L, a bol zavesený na DLS CA23. ale mal celkom rýchly a dynamický kopák. Ako podmaz by bol dobrá volba.

29.01.2017, 11:27 |
1996SW | Upraveno: 2017-01-29 11:29:13
Souhlasím
z výše uvedeným příspěvkem, ale výkonný kvalitní zesilovač s výborným zvukem na středobasech je znát, zvýší se tím dynamika a pevnost nízkých kmitočtů do 80 Hz při ořezu ve dveřích a tolik vám neschází subwofer..osobně jsem zvolil i díky malému prostoru v kufru na dokreslení spodních kmitočtů 8" palcový v 8litrové uzavřence. Jde ale o osobní preference uší každého posluchače. To mám DLS MB6.2, tedy žádný drahý repra, napájeny 4 kanálem sárie KAR z Arcaudio. Jinak super zesilovače, dlouho jsem brázdil
na fórech,než jsem pořídil, kdo je má ten ví a nelituje...:) Jinak staré Etony jsou na tom podobně..

29.01.2017, 12:55 |
maro Ako je na tom zvukovo eton ECC 500.4 oproti DLS CC2 ?

29.01.2017, 13:16 |
1996SW | Upraveno: 2017-01-29 13:24:28
Charakter bude jiný...osobně jsem neporovnával..
Pro Eton o 30W větší výkon na kanál, větší kontrola-součinitel ůtlumu.. DLS neutrálnější reprodukce..ani jedním zesíkem chybu neuděláš :)
Z tvých příspěvků je zřejmé
co hledáš, tak jako já našel u ARC...:)
DLS CC2 má lepší prednes na výškové repro, lepšie vykreslil priestor. Eton mi ale príde odosť pevnejšie na basoch. Pri výmene zosíku som nechápal, ako dvere začali udierať. Ale hovorím, subwoofer dokreslí najnižšie tóny, a samozrejme plochu membrány subwoofer-a len tak lahko nenahradíš.

29.01.2017, 14:05 |
maro Duri, eton je stvorkanal - mas ho zapojeny teda tak, ze dva kanaly na repro a dva v mostiku na subik?
Presne tak. ETON ECC 500.4
2x75w predné kanály zosíku mám v mostíku na subwoofer.
Zadné kanály zosu sú výkonnejšie 2x145W (reálne niekde okolo 120W na kanál). Tie mám na stredobasy s výškami samozrejme cez výhybku :)

29.01.2017, 14:28 |
maro hmm, celkom fajn myslienka.
aky mas subik a ake repro prosim ta?
ja prave rozmyslam na subik DLS CA23, na ten Hertz by to bolo asik fajn, ale ak by som chcel lepsi subik - napr. 10W3V3 tak neviem co by to robilo.
Dveře ti sub nahradit dokáží, ale ne při 2 way, kdy po stredobasu potřebuješ i střed, který měnič zatěžuje na tolik, že ztrácí na objemu na spodcích. Při dosažení objemnosti se zachováním razance na spodku máš zas problém se středem. Logický kolotoč vycházející z konstrukce měniče a velikosti membrány. Osobně bych použil cc-2, který otevře vršek a na subwoofer dal zesík s podstatně větším výkonem, aby ho utvrdil. Tedy Min. CC-500 a volil sub od JL s nižším odporem na civce..

29.01.2017, 16:13 |
maro Tak to mam momentalne vymyslene.
Myslis ze CA23 bude malo na 10W3V3 ?

29.01.2017, 16:18 |
maro Lepsie povedane, o kolko si polepsim CC-500 oproti CA23?
vykonovo CC-500 da 400W do 2ohm, CA23 da 400W do 4ohm, cize tam to je podobne, otazka je , ktory lepsie ukontroluje woofer.
CC-500 má oproti CA23 o poznání vyšší kontrolu, je tvrdší a razantnější. Na druhou stranu, jak CA23, tak CC-500 je pro 10W3v3 málo. W3 má příkon 500 W RMS a pro uzavřenku osobně doporučuji minimálně 700 W u zesilovače. Čili ideální kombinace s CC-1000. U BR by stačilo 500-600, ale čím více, tím samozřejmě lépe.
Pokud by si chtěl zůstat u CA23, případně CC-500, musel by si volit od JL maximálně 10W1.
[ Link ] Ten odpovídá zesilovačům..

29.01.2017, 19:13 |
maro Dik.
Takze CC-500 si dostatocne nepomozem oproti CA23.
Je velky rozdiel medzi CC-1000 A6 ?
Vies mi povedat ako je na tom zvukovo 10W1, a ci je velky rozdiel oproti 10W3V3 ?
Mozno by stalo za zvazenie pouzit 10W1.
Měl jsem 8w3 v uzavřence na 500w (i když "papírový" watty nemusej nic znamenat) a bylo to v pohodě, zkus to a uvidíš, třeba to bude dobrý. Jinak středobasy ani ve třípásmu subwoofer dle mýho názoru nenahradí nikdy na 100%.
tiez som mal 10W3 v uzatvorenke na cca 400W rms, a v pohode (arc audio)...
Ale ako tak citam, tak dost behas od jednej veci k druhej, nejakv tom nevidim koncepciu... Ako pisali nadomnou, v 2 pasme front bude sub urcite chybat ...
Inak do uzatvorenky kldune aj 10palec serie Arc, mne sa velmi pacil aj Morel Primo 124, ale tam skor uz BR

29.01.2017, 21:37 |
maro Koncepciu mam:
Do dveri DLS RC6.2 + DLS CC2 zosik
doriesievam subik, chcem v uzavretej ozvucnici JL 10W3v3, riesim ci mi bude stacit DLS CA23 , kedze DLS A6 neviem zohnat pouzity, a novy je dost cez rozpocet...
Ono to je vždycky v pohodě do chvíle, dokud nezjistíš, jak daný woofer hraje na kW.. Pak zjistíš, že 400W je fakt málo..