Navštíveno 11791x

Zdravíčko pánové,
Nepřecházeli jste náhodou někdo ze 701 na 800 beze změny ostatních komponentů?
Zajímá mě srovnání těchto dvou procesorů v jednom autě a totožnýma komponentama. Prostě jenom vyměnit 701 za 800. Nejde mi o ovládání, to je mi jasné. Jde mi pouze o rozdíl ve zvuku.
Doufám, že se to tady zase nezvrhne jako obvykle a chtěl bych, aby sem přispěli pouze ti, kteří mají osobní zkušenosti se zvukem, popř. poznatky ohledně vnitřností obou procesorů.
Koukám, že bez odezvy. Schválně jsem čekal, zda-li někdo něco nenapíše. Osobně jsem tu možnost srovnání měl a pocity?
PXA-H701 - sterilnější, víc připomínající Pioneery jako je P90 apod. Detailů hodně ale chybí tomu objemy prakticky na všech pásmech.
PXA-H800 - víc mě připomíná F1. Má více objemu. Detaily zůstávají ale podává je zábavněji a objemněji ve všech pásmech. Hlasy přirozenější, pásma se lépe prolínají a prostě mě ten zvuk více baví.
Za mě jednoznačně lepším kouskem je nová PXA-H800 jak stará 701. Čili trochu v rozporu s "řečmi", že starý procesor 701 byl poslední dobrý procesor a H800 je jen komerční "srágora".
Jinak poznatek jsem měl prakticky okamžitým přebíháním mezi 2 vozy (Passat 3C vs Passat 3BG), které mají shodné středy, shodné výšky a shodné zesiky, shodné umístění měničů. Liší se jen středobasy a použitými procesory. Rozdíly nebyly logicky jen na spodcích, ale hodně velké právě v podání středů a výšek.
osobne by som zaradil 701 definitivne pod uroven dex p9 resp P90, co sa tyka detailov, priestoru, dlhodobej pocuvatelnosti. Pio posobilo na jednej strane kludnejsie, na druhej s lepsou dynamikou.
To bola zmena 1:1 v tom istom aute.
Moje prve 2 kontakty s H800 boli nedoladene veci, takze som o 800ke nemal velmi dobru mienku...Este cakam na vynikajuce auto s 800kou, ale ved aj tu na fore sa co-to rysuje :) a 2015 bude asi velmi alpinova sezona
já bych si taky přisadil... co se vnitřností týče, tak 800ka je o generaci jinde a celý řetězec pro úpravu signálu i vnitřní konstrukce je krok kupředu. Nicméně tam jsou i jisté rezervy, jelikož je potřeba aby se ten procesor dal prodat resp. zaplatit a vyrábět v rozumných cenových mezích
Alespoň Alpine používá v obou procesorech značkové kondenzátory, ale pro opravdový High-end by si zasloužily oba procesory pár úprav, ale stálo by to pravděpoobně moc peněz pro sériovou výrobu

25.12.2014, 18:49 |
ivls Zrovna nedávno jsem se bavil po telefonu s majitelem 701 a ten se chystá ke koupi 800 vky a to protože 800 vka umí půl dcb rozdíly hlasitostí levá a pravá a 701 jde údajně jen po 1 dcb

25.12.2014, 18:55 |
CarMedia.cz | Upraveno: 2014-12-25 18:57:11
Ivls: to je jen jedna z mála funkcí, co je už trochu za zenitem. Další třeba mute pro každý měnič zvlášť, apod.Těch věcí by se našlo poměrně hodně..
Marwin: o konstrukčních mezerách vím, ale je to přesně tak, jak píšeš. Ne každý je ochotný dát za HU tolik, za co se prodávala F1, nebo se do dnes prodává ODR.
noclue: P90 mě přišla taky o krok kupředu oproti 701, ale nemohl jsem toto napsat, protože jsem neměl tu možnost porovnání na stejných sestavách jako nyní H800 vs H701. Nicméně jsi mě potvrdil mé pocity, což jsem jen rád.
Do budoucna plánuji dát na jednu kupu F1, ODR, P90, H800 a H701 a porovnat. Krom P90 mám v podstatě teď všechno k dispozici, čili jen připravit auto a přehazovat.. V podstatě se ani nebráním do porovnání ještě něco přibrat, ale všeho moc škodí.. :-)
P.S. Kubiik má teď asi o 10 cm delší vlasy, nebo mu začaly padat, protože 2 roky řeší něco, za co může vlastně procesor.. :-D
nezabudat na forge96! a velky dsp od helixu ci bit1
bez forge a kolegov je to ako ME vo futbale bez Nemecka, Talianska a Spanielska :)
Hlavne sa javi trend od kombinacie hu + proc k oem radiu, ipad/ipod a procesoru, takze p90 a spol sa dostavaju stale viac do pozadia
noclue: co je to forge96, byl by nějaký link? nedaří se mi nic najít
Díky

26.12.2014, 19:29 |
Směty | Upraveno: 2014-12-26 19:29:43
Smety dal link na klangfuzzi, tam je ofiko vlakno k forge.
Forge je relativne nekompromisny dizajn, nakolko je modularny, mozes si vybrat napr aj symetricke vystupy na 8V a ine ficury. Problem je, ze je to tak trocha hracka dvoch panov a nie je realny distributor ani predajcovia. Ak chces forge, tak ti ho predaju, stoji 650e, treba napisat dominicovi.
V skatke:
analog a digital in
8x out
Nastavuje sa cez pc, BT.
Ja som velmi vahal, ale uz som mal doma odr...