Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Doporuceni koaxu

o Navštíveno 3601x o
o 05.08.2012, 14:03 | junglist
Ahoj. Muzete mi poradit co koupit za koaxy (16,5 cm) do prednich dveri, ziveny pouze radiem? Neocekavam od toho zadnej zazrak, jen nejakej normalni zvuk.

o 05.08.2012, 14:45 | snoop69
A co tohle [ Link ] ? A nemůžou být komponenty?
o 05.08.2012, 14:50 | Seat Power
tak voleb je celkem dost treba.
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
v teto cenovce jsou si ty repra + - dost podobna,pak uz spis bude zalezet jen na tobe co se ti zalibi vice a jakemu das treba prednost vyskaci,ja bych sel do tech Helixu,ale tam pozor prave kvuli vyskaci kde hlavne pri rockovejsich vecech uz taha za usi.
o 05.08.2012, 15:10 | MARWiN
můžu nabídnout svoje Kicx GFQ 165 ,hrály fakt výborně a mají moc příjemný výšky [ Link ]
o 05.08.2012, 15:32 | junglist
Do komponentu se mi moc nechce, radsi bych nejdriv zkusil koaxy. Nabidka od Marwina me zaujala..
o 05.08.2012, 15:48 | jura.j
nevidím důvod proč zkůšat dopředu koax , zrovna dej kompa , určitě nic nepokazíš
o 05.08.2012, 17:37 | snoop69
Taky jsem názoru dát tam kompa a je klid.A řadu hydrogen od GZ můžu doporučit.Viz příspěvek výše.
o 05.08.2012, 22:24 | junglist
No vim ze s timhle me poslete asi nekam, ale me jde o to, ze chci jen zkusit vymenit original co byly v aute za neco lepsiho a pri tom toho na aute udelat co nejmin. Nechce se mi nekam pridavat vyhybky, tahat novy kabely atd. Proto me napadlo, ze zkusit koaxy je asi nejjednodusi reseni.
o 06.08.2012, 10:38 | hifim@ni@k
Značně směrové výšky hrající pod nohy vs výšky v úrovni uší, jaký tam bude asi rozdíl?
o 06.08.2012, 11:17 | CarMedia.cz
No ještě si tu nikde nenapsal, do jakých dveří to máš. Třeba to bude ještě relativně v pohodě.. Pokud máš středobasy ale dole u nohou, tak jsem taky pro komponenty..
o 06.08.2012, 13:39 | Vencaf
Mám koaxy Rainbow SL a zvukově to vůbec není špatný..
o 06.08.2012, 14:43 | Seat Power
nevim co resite,proste chce koaxy tak chce koaxy,pise ze od toho ceka jen nejaky normalni zvuk a to mu bezproblemu zaruci i koaxy
o 06.08.2012, 15:12 | CarMedia.cz
Řešíme tady to, že pokud si veme kompa i třeba s vyhybkou na kabeláži pro výškáč, tak je to pracnější asi tak o 10 minut. Přitom za to dá stejně peníze a bude to mít v mnoha případech mnohem lepší. Od toho je tu forum a ne tržnice. Našťouchat sem 30 typů koaxů, nebo mu poslat mail s tou "nejlukrativnější" nabídkou a něco mu nadělit, umí každej tydýt.. Tak asi tak..
o 06.08.2012, 15:22 | SEKIN
Jako Jirka nedemnou, navíc mi připadá, mladejlist chce vyměnit středobasy v nějakým autě, o kterým furt nevíme kerý to a kde jsou asi nějaký kompa, tak by se měl dozvědět, že teda néé koaxy, ale buď celý kompa, nebo jenom středobasy. Není čím víc pruhů, tím víc Adidas a čím víc výškáčů, tím víc khůůl.
o 06.08.2012, 16:54 | junglist
OK. Vypadate, ze chcete poradit, tak se zkusim trochu rozepsat. "Auto" do kteryho to chci je Citroen C2 z roku 2004. Original audio co tam bylo melo zvuk hroznej, nebo presneji bez basu. Jsou 2 repra na dverich 2 repra vzadu na bokach a 2 vejskace na palubni desce. Originalni autoradio jsem vymenil za Kenwood KDC-W5041UG [ Link ] coz v dnesni dobe asi taky neni nic moc, ale umi to co mi staci. Zvukove predpokladam, ze to nebude uplnej shit, ale muzete me vyvest z omylu. Zkusil jsem dat do dveri stredobasy ze setu (set mam doma z drivejsich let) [ Link ] tim stylem, ze jsem proste jen prehodil stredobasovy repraky. Jelikoz v aute jsou original vejsky, tak predpokladam, ze uz tam nekde nejaky vyhybky jsou. Zmena zvuku se dostavila, ale moc spokojenej s tim nejsem. Stejne z toho za jizdy prakticky neslysim zadny basy. Vejsky atd. mi prijde dostatecny. Akustickej zkrat na tech dverich si myslim nemam, to jsem se snazil "odizolovat". Vytlumeny dvere nemam. No tak me napadlo koupit nejaky koaxy, ktery mi vyloudej trochu basu. Ty repra co jsou vzadu jsem nemel odvahu resit. Jsem lama a nevim jak se k nim dostat.
o 06.08.2012, 17:07 | CarMedia.cz
Pokud tam dáš koaxiál, tak tím přeci nepomůžeš basový složce, ale zas jen posílíš výšky (a to bídně kvůli umístění a směrování). Je to už z logiky, že velikost středobasu zůstane stejná, čili tomu nepomůžeš, jen tam přibyde výškáč. Beru samozřejmě v potaz fakt, že pořád repro budeš krmit autorádiem, nebudeš investovat do zesilovače, do kvalitních středobasů atd., atd. Mohl by si tomu částečně pomoci koupí reproduktorů s výrazně vyšší citlivostí, ale stejně to určitě nepřinese to, co od toho očekáváš, dokud ty dveře nebudou vytlumené, čili zpevněné a uzavřené. Jediná pomoc k tvému problému je tedy tlumení dveří. Vyprdni se na nakupování reproduktorů a vrhni se na tohle.

Jen dodám ještě jeden fakt, že měnění jen středobasů v mnoha případech je také kontraproduktivní. Originál výškáče mají poměrně vysoko dělící frekvenci a středobas od originálu není ničím frekvenčně vymezen. Tím, že tam dáš středobas, který bude měkký na spodku a bude mít problémy se středem může mít za následek taky hodně problémů..
o 06.08.2012, 17:21 | junglist
O vejsky mi na tom koaxu vubec nejde. Doufal jsem, ze z toho jen vyleze silnejsi basovej zvuk nez z tech stredobasu [ Link ] Je to mozny, nebo je zbytecny to zkouset?
o 06.08.2012, 17:41 | CarMedia.cz
Zbytečné to zkoušet.
o 06.08.2012, 17:44 | junglist
OK, zkouset to nebudu a zkusim postudovat neco o tom vytlumeni. A muzes mi jeste rict, ty repra co jsem na ne daval odkaz. Jsou dobry/spatny/prumerny ?
o 06.08.2012, 19:32 | CarMedia.cz
Je to průměr. Nicméně když bude celá instalace udělaná dobře, tak i z nich můžeš dostat ucházející zvuk..
o 06.08.2012, 19:45 | junglist
No a ciste teoreticky. Za kolik by to umel udelat nekdo sikovnej v Praze a okoli? Moc si neverim na kvalitni instalaci, ale treba me ta cena inspiruje :D
o 06.08.2012, 20:20 | CarMedia.cz
No myslím si, že na tom prakticky nic není. Když si nakoupíš materiál, jako je tlumení a MDF podložky, vyjde tě to tak na 16-17 stovek. Jakmile to dáš do firmy, vyjde to na jednou tolik. Je to sice pracné, ale změna je to obrovská..
o 07.08.2012, 12:30 | hifim@ni@k
junglist: já počítal s tím, že víš proč z toho nejdou basy: [ Link ]
o 07.08.2012, 16:49 | junglist
no ja doufal, ze pokud chci jen prumernej zvuk, tak to vytlumeni provadet nemusim. Diky za link, uz jsem ho tu nekde videl, ale spatne by se mi znovu hledal :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4418 sekund.