Navštíveno 5129x

31.07.2012, 22:31 |
newex | Upraveno: 2012-07-31 22:32:13
Zdravím, mám v autě sestavičku tvořenou
Morel Tempo 6, pasivním zapojením na Massive Audio NX2
[ Link ] , Alpine 9835, subwoofer
[ Link ] vytlumené dveře samozřejmostí.
a přemýšlím, čím se zase o krok posunout dát.
Napadlo mě zkusit třeba Imprint, nebo koupit další zesilovač na aktiv, nebo jinej sub. Co by jste zvolily?Dík za tip!:)
Čoveče to je hřích mít 9835 a nemít aktiv! Na Imprint se vyser, vše umí rádio. Druhou NX2, kvalitní signály, naladit aktiv a budeš čučet jak to bude odsejpat.
Ravo má taky 9835 a má to na pasivu. Chlapi, já vás nechápu, máte jednu z posledních dobrých alpin a využíváte ji na 50% Za to já mám "novější" a uječenou 9853 (otočená dvě poslední čísla a rádo se to plete) a mačkám z ní maximum na aktivu a ani nevíte, co bych dal za to, kdybych svoji 53 vyměnil za 35! :)
Moment moment ... teď sem se díval na ten aktivní sub. Kdo ti proboha poradil pověsit za /A9835 takovoudle sračku? Otevřít okno a rozpažit ruce ...
Souhlas s Milhauzz :)
jinak taky pařím k těm co Alpinu užívám na 50%

01.08.2012, 08:11 |
newex Tu Alpinu mám chvíli, předtím sem tam měl Morel Maximo a nejlevnějšího pioneera..Ten sub sem koupil kdysi přes inzerát, nebylo moc peněz.Jinak tohle je moje první instalace lepší muziky do auta, takže třeba co se týče subwooferů, moc sem jich neslyšel, takže nemám srovnání.Ale asi bych chtěl radši příště uzavřenou ozvučnici, přijde mi, že ten sub s bassreflexem má sice velkej akustickej tlak, rozvybruje okna, ale o kvalitních tvrdých basech se moc mluvit nedá.Možná to je ale tedy taky tím samotným sw.Co třeba tenhle?
[ Link ] Jinak ještě jedna lamská otázka - to aktivní zapojení se pak zvukově šteluje přímo na rádiu, nebo na zesilovači?
Vykašli se na aktivní subwoofer.Kup nějakej lepší basak k tomu druhej zesilovač a bude to lepší jak všechny aktivní bedny dohromady.
Jinak taky jsem jeden z těch barbarů co používaj radio na 50%.Akorát že ne Alpinu ale Clariona 958.
Aha, jasně, tak každej nějak začínal. Ono co se týče subwooferu, tak pro mě platí pravidlo, že raději žádnej než blbej :) a to je přesně případ té tvojí přebarvené maškarády, zvduch se vlní, ale zvuk z toho nejde. To de pak poznat, kdo prodává sračky jen na kšeft a kdo se snaží nabídnou alespoň trochu kvalitní zboží a má o tom ánung.
Ten SW co linkuješ sem slyšel v pasivním provedení, respektive nějakej čas sem ho vozil. Na to že je to malej prcek a navíc v uzavřence, tak umí. Samozřejmě s přihlédnutím na cenovou kategorii. Ve vyšších basech se mi zdál trochu pomalejší nebo takový né úplně zřetelný (vysoká basa, kontrabas), takže není třeba vhodný na jazz, swing, vážnou, alternativu kde se hodně hraje na basu atd. Na ne uplně složitou muziku je ale v pohodě. A do spodků taky umí.
U Kicxu mě dostala jedna věc, ať už je to SW nebo komponentní repro. Já tomu říkám "kicx syndrom". To znamená, že to co ten reprák neumí zahrát, na to se s prominutim vysere a nechá to bejt. Naopak na druhou stranu je tu hodně ambiciózních reproduktorů, které neumí to či ono zahrát a pak co z toho leze, rve ucho. Takže za mě osobně Kicx jo.
Jinak s tím aktivem sis odpověděl sám. Na zesilovačích se jen štelují gainy, vše ostatní pak ladíš na rádiu (děličku, strmosti, časový posun).

01.08.2012, 20:10 |
newex Tak dík moc za rady!!:) Zkusím další NX2 na aktiv.A zbavím se té přebarvené maškarády :D Teď ještě jestli koupit kolem 5 tis. aktivní sub, nebo to něják poskládat, přesto, že se v těch basákách nevyznám..
koukám, že až na HU velice podobná sestavička jako moje :) basák mám uDIMMENSION RM 208SL v uzavřence a nemůžu si ho vynachválit,hraje fakt krásně a čistě... je to dočasně na Carpoweru HBP-602, kterej zanedlouho půjde pryč, na NX2 mi to na zkoušku hrálo o dost líp :)
Nxkový zesíky hrajou moc dobře - pořád mě mile těší a hodně lidí je chválí, takže na tom něco bude :-) Navíc dobré zpracování a jsou to prckové :-)
Aktivem si pomůžeš hodně - konečně uslyšíš pořádný prostor... zkus a uslyšíš sám, špatně se to popisuje.
Subwoofer bych raději koupil pasivní a k tomu pořádný zesilovač. Kdybys časem chtěl obměnit basy, zesilovač si necháš a koupíš jiný basák... z dlouhodobého hlediska je to i levnější řešení. Mimochodem Massive Audio Nano monobloky taky hrajou moc dobře :-)
[ Link ] hodně dobrá kontrola
co jeden z těch Helix E 250 od Sms? za 15kil a za 3500 k tomu nějakej bazarovej zes a postavit uzavřenku (ale to nevim kolik stojí)..
jestli si dobre vybavuju, tak Helix E 250 ma impedanci 4+4 ohmy, takze bys potreboval monoblok ... a slusnej vykonnej monoblok za 3500 myslim si nekoupis ani pouzitej

02.08.2012, 11:28 |
Ravo | Upraveno: 2012-08-02 11:30:49
Jak to říct, asi bych už dávno na svojí 9835 aktiv měl, kdybych tenkrát debil natáhl dvoje dvojlinky do dveří. Tahle mě čeká celý překabelování auta (navíc ještě musím vyřešit kam se zesákama a navíc jaký - ale určitě nebudou malý a moje vize zesy v bočnici je nerealizovatelná - mají pohánět Elate :)
Tak či tak ti doporučím to samý co lidi nademnou, něco podobnýho jsme řešili tady (a taky jsem doporučoval 2x NX2 a aktiv):
[ Link ]

02.08.2012, 12:27 |
swep To ze prejdes z pasivu na aktiv je jen pulka uspechu, jeste ti zbyva slozitejsi cast a tou je ladeni...
A ze to neni prochazka ruzovym sadem by mohlo vypravet spousta zdejsich clenu.
Swep: neboj, Ravo si poradí, je technicky zdatnej a má to ke mě kousek :)

02.08.2012, 12:56 |
swep Milhauzz myslel sem to obecne
Jasně, v pohodě, od toho tu máme toto fórum.
Za 3500 se dají koupit slušné kousky. Tím že odpor na cívkách pujde do 2 ohmů, nepotřebuješ žádné výkonnostní "hovado". Bude ti stačit něco kolem 500W RMS.
Takže 9855A je taky uječená jako 9853A? Počítam, že až na display a dotekovou lištu jsou stejný. Přemýšlel jsem nad P88RS 2. Alpine positive.

02.08.2012, 21:37 |
newex Ten nxoevej zesík sem koupil na doporučení prohifi, velká výhoda je ta velikost, dal sem ho do bočnice v kufru podobně jako Milhauzz, což s lehce vyndavatelným subem tvoří prostorově nepoznamenaný kufr o což mi šlo.:) Jinak pro mě byl velký skok z Morel Maximo na Tempo a pak z Pioneer DEH-1100MP na 9835.
Můete mi prosím ještě nějáký ten konkrétní sub doporučit?Tak do 7 tis. celkově (sub, zes, ozvučnice)..Dík!:)
2 newex: tak to má být :-) Doufám, že seš s kvalitou zvuku spokojen :-)
Pokud jde o konkrétní basy, jaký styl muziky nejvíce posloucháš? Spíše rockové, popové atd, nebo raději taneční muziku? Jde o volbu typu ozvučnice.
Případně jestli jdeš o maximální hlasitosti, kvalitě nebo kompromisu?
radaman:
9855 a 9853 jsou skoro identická rádia. Jen 9855 má jinej panel a výstupní buffery jsou napájeny DC/DC měničem, takže na preoutech jsou 4V oproti 2V na 9853.

03.08.2012, 22:22 |
newex prohifi: :) nejvíce pop a elektronickou hudbu.
jj, tak pak bych volil uzavřenku :-)