Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Uprava vyhýbky...cívka?

o Navštíveno 3144x o
o 15.07.2012, 21:34 | radaman
Potřeboval bych upravit stávající pasivní 3 pásmovou vyhýbku se strmostí 12db/oct. Na středové části jsou dva kondenzátory a dvě cívky. Vyhýbka je 4/4/4 ohmy ale potřeboval bych ji upravit na 4/8/4 ohmy. Jde o kalotu DA kde uvádí výrobce 5,2 Ohmu. Já jsem naměřil na multimetru cca 5 Ohmu takže ok, ale na 4 Ohmovej vyhýbce je zvuk takovej jalovej :-) Takže vyhýbku udělat skutečně 8 Ohmovou pro střed? Nebo stačí 5,2Ohmu podle výrobce? Problém je, že cívky peo 8 Ohmu vychází 3 mH a ty jsou celkem drahé a velké...nejsem si jist jestli mi vlezou do původní vyhýbky. Cívky 3 mH mají 70mm v průměru kostříčku...radiální. Na vyhýbce ma i axiální cívky ale momentálně nevim jak jsou zapojeny...tedy jestli místo nich zrovna přijdou ty radiální. Nějaké rady?

foto k příspěvku  od radaman

o 15.07.2012, 21:35 | radaman

o 15.07.2012, 21:36 | radaman
Tady je zřejmě nějaký jednoduchý návrh vyhýbky od výrobce...nebo použít tento?

o 15.07.2012, 21:38 | radaman | Upraveno: 2012-07-15 21:44:13
Střed do 4 Ohmů

o 15.07.2012, 21:39 | radaman | Upraveno: 2012-07-15 21:44:33
Po úpravě do 8 Ohmů.

o 19.07.2012, 15:49 | 323Marty
To je malinko hluboký téma, ke kterýmu jsi nedal zrovna nejlepší informace. Ty máš jen ty středy DA nebo máš víc komponentů od DA a výhybky máš DA nebo ne?
To, co požaduješ je totiž naprostej nesmysl! A program na výpočet součástek výhybek rovnou zahoď, nebo aspoň nepoužívej pro výpočet nominální hodnoty odporů. Vzhledem k tomu, co tady uvádíš a co požaduješ, bych řekl (nic ve zlém), že v tom nejsi úplně zběhlej. Odpověď zkrátim. Pokud nemáš výhybku od DA, tudíž výhybka není stavěná pro určité měniče, pak bude zvuk vždycky jalovej a přestavbou výhybky podle toho, cos tady výše vypočítával, bude jen totální destrukce funkčního výrobku. Pokud máš výhybku DA a zvuk je jalovej, zkus polaritu reproduktorů, člověk nikdy neví a může se stát, že přehozená polarita třeba i jen jednoho měniče udělá ve zvuku hodně. Myslim, že víc se asi rozepisovat nemá cenu, o výhybkách už bylo sepsáno pár knih :o)
o 20.07.2012, 00:29 | Jozzo
Ozvi se AHCflashovi, tehle profík je borec na teoretické výpočty všeho druhu :o))
o 20.07.2012, 23:54 | hifim@ni@k
radaman: s tímto asi jedině na audioweb apod, kde se kluci zabývají podobnými projekty.
o 21.07.2012, 10:25 | radaman
323Marty:
Jasný nejsem úplně zběhlej, proto se tady ptam. No vidíš stěma nominálníma impedancema jsem to nevěděl. Právěže vyhýbky DA nemám.
Jozzo:
Každej na něčem ujíždíme :-) No někdeo víc :-)hifim@ni@k:
díky za info...už jsem se tam ptal a nejlíp si tak nechat vyhýbku postavit...tak uvidíme jestli někoho seženu
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3252 sekund.