Navštíveno 3564x

Čau lidi.
Dělal jsem dvojitou podlahu v kufru a do ní ozvučnici. Dodržel jsem litry, i doporučenou šířku a délku nátrubku. Zkouška - v předu ok, krásné basy, při kontrole mé práce jsem si všiml, že nátrubek zvoní. Jakmile přidám basy, zvonění zmizí.
Jak to odstranit, nikdy jsem se s tím nesetkal

09.07.2012, 23:51 |
1kw Tuhost ozvučnice ? Rezonující nátrubek, resp. špatně uchycený..?
přilepit nebo přišroubovat. Aby ti taky neprděl (turbolence) :)
Tuhost ozvučnice je v pořádku, nátrubek je nalisovaný s přesahem 0,3 - 0,5mm, takže lepení, nebo přišroubování také nepomůže, ten už ven jen tak nepůjde. spíš si myslím, že ho mám moc blízko u stěny - 2,5 cm, že funguje při malém volume jako píšťala, když přidám, zvonění zmizí

11.07.2012, 20:41 |
1kw Zkusit ozvučnici vytlumit molitanem nebo vatelínem..?
Dlouhé nátrubky mají tendenci vibrovat (rezonovat) tak se uchycují ještě extra uvnitř ozvučnice, jak jsem psal výše. :)
BR blízko stěny by taky mohl být problém..
Mezi stěnou a koncem nátrubku by měla vzdálenost rovnající se alespoň polovině průměru nátrubku. Problém může být tady.
jarous: aha,tak to si měl napsat,že je tak blízko zadní stěny, tady máš píšťalu :) Jedině koupit ten zatočenej do strany, jinak tohle bude pískat. Nebo je ten port moc ouzkej a ještě pbízko zadní stěny.
Když bych dělal dvojité dno,asi bych použil "pasiv radiator" je to mnohem lepší jak nějaký basreflex
[ Link ] nepotřebuješ řešit turbolence a délku portu a hlavně ti to táhne tak dolu,že to s nějakym portem opravdu nedocílíš :)
"proč shánim vadné basáky " :)

13.07.2012, 10:01 |
petis Flashy: ty budeš dělat pasivní radiator?:-)
petis: jj budu dělat pasivní radiátor :)

13.07.2012, 12:36 |
hoff Peto to nee Fleš, to bude Studnak :))
[ Link ]

13.07.2012, 12:41 |
petis nene:-))