Navštíveno 3823x

03.07.2012, 20:29 |
MAX Koukám po nástupci Alpine 9815 - a chtěl bych něco, co načte hudbu z iPhonu, pokud by to umělo NAVI a šlo k tomu připojit couvací kamera, tak bych byl ještě radši.
Primárně ale chci nástupce legendární 9815. Takže 4V výstupy, Time COrection atd..
A teoreticky to nemusí být stroj jen od Alpine - co teď frčí, či co je bráno jako zajímavý stroj? Já už jsem trochu mimo dění a moc to sledovat nestíhám.. ;-)
pokud se vzdas navi a kamery tak mrkni na tohle :-)
[ Link ] nebo chces 2DIN s dvd?
delaj se i jednotky bez mechanik s displejem a pro podporu a stream z telefoniho displeje ale pak je to otazka dalsi vybavy a ceny co to ma stat
no a taky teda jestli 1DIN nebo 2DIN

03.07.2012, 23:35 |
MAX Hele, uvažuji i nad 2DINem - podle toho, co vyberu za navé auto - pokud to dopadne ve prospěch 4x4 V6 - tak bude v tom Fordu Escape (Mavericku) místo na 2 DIN.
Pokud Volvo V50 tak budu muset hledat něco, co se nacpe do zpětného zrcátka.. :-)))
takze cas je :-)
tohle bych resil az budes mit konkretne vybrano
moznosti je dost

03.07.2012, 23:39 |
MAX Každopádně to je "podezřele" levný na nástupce 9815, ne? :-) Původně jsem šilhal po té 117 od Alpine, ale nebylo mi to moc doporučeno..
Jednotku bez mechaniky asi ne - v tomhle jsem tradiční, a když je čas, tak si tam to CD šoupnu a vychutnám si ho.. Zbytek řetězce je Helix HX a Focal V2 a Utopie..
stropak od Alpine staval 28.000,-
ted ten samej a navic s podporou divx stoji 14.990
[ Link ] vse jde v elektronice smerem dolu, kazdy rok

03.07.2012, 23:50 |
MAX stropní věci mě moc neberou..
Každopádně DSP a 3way zní zajímavě. Bluetooth je bonus.. NAVI úplně nutně nepotřebuji a asi bych jí oželel, mám koupeného TomToma do iPhona4 a docela jej používám - když ho budu umět připojit k rádiu tak, aby navigoval a současně z něj můžu přehrávat hudbu, tak budu spokojený taky.. :-)
Jak je na tom zvukově ve srovnání s RS88II?
nebo P99
[ Link ] ty jsou super, uz jsme davali 3 kousky :-)
ta P80 je docela novinka, nemel jsem moznost to zkouset a porovnavat ale vybava perfektni a horsi nez P88RSI/II urcite nebude
to se stopakem byl priklad s vyvojem ceny za poslednich asi 5 let

04.07.2012, 00:25 |
MAX Jop - zrovna jsem Ti chtěl P99RS z tohodle odkazu navrhnout, že by mohla vypadat jako nástupce legendárních Alpinek.. ;-)))
CO mě trochu udivuje je absence motorického sklápění displeje u těch "nižších" řad - a to i u Alpine..
No tak uvidíme jaké budou reference.
jak se zlevnuje tak se trha na vybavach
stejne 90% uzivatelu hraje na koncak radia a zdrojem je usbcko a stazeny pisnicky ve 128mickach, kdyz uz nekdo ma 192jky tak je to zazrak :-D
dneska uz CD nejsou v mode, dobry nahravky taky ne, nahravaci spolecnosti za moc nestoji
co sa tyka motorickeho odklapania tak je to aj vyhoda, mam a///9855 a ide ako sa mu chce.
Treba brat do uvahy ze 2DIN kt. vie ovladat aktiv neni najlacnejsi ale za super peniaze dost zaujimave
[ Link ] ma to asi všetko okrem farebneho dispaya ci si chcel....
Ked tak velmi chceš parkovaci asistent tak cuvačky či už s analogovym dispayom alebo bez, popripade cuvaciu kameru a display na spetne zrkadlo....
P80ka zvukovo nic moc (na P88rs2 zdaleka nema), v ziadnom pripade nemozno brat za nasledovnika P88. Vybavu to sice ma, ale samotna konstrukcia panelu jak lacny cinsky vylisok, gombiky tiez take vselijake, nemaju vobec pevny chod.
P99 - pocul som vo viacerch install a mam z nej trosku rozporuplne pocity. V 4 instalaciach hralo to radio hrozne, a v jednej hralo dobre. A tam kde to hralo hrozne to nebolo instalaciou, kedze sa nasledne P99 zamenila za ine radio a bolo to uplne o niecom inom. Pri P99 som mal pocit zastretosti, prepadov na strede a uplne zaspatosti, vobec z toho neliezol zivot. V install kde sa mi to radio pacilo neboli vobec highend zosiky, ale starsia amerika. Cize by som to mozno kombinoval zo starsimi soundstremami, RFkami, PGckami. V ziadnom pripade asi nie s europskou produkciou ako Steg, Audison, pripadne este Udimension ...
A co tak Clarion HX-D2 alebo snad onedlho uz bude v Europe aj HX-D3 ...

04.07.2012, 20:16 |
MAX Mám teď zesilovače Helix HXA400MKII a na něm Focal Polyglas V2 (rear) a Focal Utopia (front) a HXA1000QX a na něm 2x4ohmový Kicker Solobaric 12L74 v uzavřené 25litrové ozvučnici(dle doporučení výrobce) a s touhle sestavou jsem byl na Alpine 9815 v podstatě spokojen.
Takže záměna za US komponenty mě neláká..

04.07.2012, 20:41 |
MAX No a koukám, že požadavek na slušnou výbavu v kontextu se zvukem je také trochu mimo.. :-/
Mimochodem ta Alpinka 9815 je taky "plasťák", ale zvukově mi sedí, nešetřili na motorku a má do teď fungující vyklápěcí panel (funkci tilt používám).
Kdyby měl trochu lepší displej, kde se vejde víc informací a uměl připojit iPhona kvůli navigaci a BT kvůli telefonování, tak bych byl spokojený. Z tohohle pohledu je ten Pioneer DEH-80PRS ideální. Až na to naklápění panelu, no.. Kruci, po nemůžou udělat rádio s dnes už normální výbavou pro hifíky? Výbava jako 80PRS a provedením aspoň jako Pio 88RSII a bylo by spokojených..
max: dneska to je masova vyroba a hlavnim tahem je low-end
p99 stoji skoro 30k a prodejnost minimalni, asi pred 14dny jsem chtel jednu koupit a je uz jen na objednavku do mesice, vyrobcum se nevyplati vyvoj skvely top jednotky kde je prodejnost v radech stovek kusu
koukni nekdy do alzy, makra, autokelly kde maj ty obyc novy autoradia co maji jen tuner, usb a treba sd kartu, stoji nekde od 799,- na zakaznika
ty cinsky 2din s navigaci, bt hf, dvd, usb, sd kartou, a dvb-t tunerem s odnimatelnym panelem stoji nejakych 9tis
sere se to, mizerny to je, radio to sotva ladi a lidi to kupuji kvuli cene
znackovy 2din s navi stoji od 20tis do 40tis cca
a ty obyc znackovy s DVD a BT HF se prodavaji uz od 8tis
treba tohle Pio
[ Link ]

05.07.2012, 12:39 |
MAX Couvací kameru a DVD s displejem asi klidně oželím, resp. do teď jsem to neměl a přežil jsem. Na dvd stejně koukat čas nemám, na srazy nejezdím a na nějaké dálkové cesty s dalšími pasažéry, co by na dvd koukali také ne - jednou za rok na dovolenou to zvládnu i bez filmů.. Ale BT HF by se mi hodilo, protože se přiznám, že za jízdy telefonuju hodně (spíš přijmám hovory) a to na ten hlasitý odposlech v iPhonu samosebou moc dobré není..
A jak jsem psal už níže - relativně často jezdím podle navigace v iPhonu, takže se mi hodí, když je telefon připojený k rádiu, pouštím z něj hudbu a na pozadí mi běží navigace, která mě sem tam hlasem upozorní, kam odbočit.. A k tomu je třeba aby se telefon i nabíjel..
Jako třeba tenhle Kenwood?
[ Link ] Ale zvukově je na tom jak?