Navštíveno 3474x

Potrebuju porychtovat drhnouci civku v home hifi bednach, reprak se uz nevyrabi a dva novy, nahradni, se nevyplati cenove.
Kdysi davno mi malej kluk od navstevy promacknul vrchlik a asi nejak posramotil civku, do urcity hlasitosti to hraje normalne, pak to zacne vydavat hrozny zvuky.
Najde se nekdo, kdo slusne odlepi membranu, vlnovec, koukne na tu civku, poopravi a slepi ciste nazpatek? Jedna se o cca 20cm basak Seas.
jestli to na nej teda neni maly :-)

03.07.2012, 17:17 |
petis Tappaja: Asi takhle, když se dotoho nekdo bude hrabat tak už to nikdy nebude takový jako předtím. Při rozlepování se ruzne zdeformuje spider a bude to celý opatlaný od origo lepidla a sundat to dolu je nerealný.
U normálních autohifi wooferu je to dá se říct jedno. pro cívku je tam místa dost, ale tady by to mohlo bejt slyšet hodně. Jediná možnost je recone kit, Ale když se repro už nevyrábí tak recone asi taky ne. Nebo zkusit jen vymenit vrchlík. ty pazvuky muže delat jen on. Kdyby byla načatá cívka tak už by to dávno nehrálo, nebo by to dělalo bordel už při nizký hlasitosti.
Moje rada. sundat jen vrchlík a třeba by se vidělolo co je šatne podním, opravit a dát novej vrchlík.
Kral:-)díky. 8´´ malej není ale je fakt že u 10´´ jsem kolikrát pekne nasranej když se mi tam nemužou vejít prsty, a musím to dělat peanama:-)
petis: ted mne napada, umel bys aliante 10Si?

03.07.2012, 17:22 |
petis to je to placatý?:-) Jestli to nemá uplně nejakou debilní konstrukci aby to šlo rozebrat tak by to asi šlo. Když šel Kicker L7 tak pujde snad vše:-)

03.07.2012, 17:33 |
petis jj, už jsem pohledal na netu. Asi by to šlo. Pro me je to výzva:-))
Jasne, ze to uz nebude jak z fabriky, dejme tomu ze na vlnovci nejaky opatlany lepidlo snesu, ale kdyby mela bejt opatlana membrana nejakym brutus zpusobem, tak by me to sralo :o)
Napadlo me odlepit vrchlik a kouknout, pripadne srolovanym kusem papiru objet ty nastavce. Na YT sem videl reprak s podobnym priznakem, ten mel narazenou tu kostru, na ktery je civka.
Ten gumovej surround a vlnovec odlepujes nejakym rozpoustedlem nebo vlnovec riznes? Asi se do toho poustet sam nemam, co? :o))
Vrchlik byl zarazenej, podarilo se ho vymacknout vysavacem tusim, membrana je taky trochu jeta, mozna by bylo dobry to zpevnit nejakym lakem a modelspanem zezadu. Ale at se moc nezmeni parametry, jsou to repraky pomerne slusny, ale zadnej haajend :o))

tapp: i ty sadrosaky by to chtelo repasnout :-)

03.07.2012, 17:49 |
petis Tapp: pořád se mi nezdá že by to dělal promáčklej vrchlík, třeba že by i poškodil kostru cívky. vyndej ho a koukni na dráty, od terminálu do membrány, jestli to není práve povolený na nenbráně.
nijak bych membránu nelakoval. ono to bude docela nasákavý, a akorát se to posere, tady bude záležet na každým gramu.
kralik: Presne sem vedel, ze si toho naka drzka vsimne :o)) Ty jsou tam provizorka asi uz 12 let :o)) Vymenim to za nejaky pekny, az to bude v cajku.
petis: Ale ja nikde nerikal, ze by to delal promacklej vrchlik. Podle me to bude zdeformovanej drzak civky, nebo jak se tomu nadava, kdyz zamack membranu nadoraz, konec se zohnul.(myslim, ze je to z hliniku) Civka jako takova je OK.
Mel sem to venku a zadny viditelny poskozeni sem nenasel.
Ono to do urcity hlasitosti (pomerne velky) hraje normalne, pak jak to dosahne urcity vychylky, zacne chrcet- az praskat...
Kam to muzu poslat ? :o))

03.07.2012, 18:08 |
petis Aha, já práve myslel že jen promáčknul vrchlík ale jestli to zatlačil až nadoraz tak to je jiná. Adresu ti tedy hodím do mailu, a mrknu nato.

03.07.2012, 18:12 |
petis Me nedošlo že to není jako ty moje herky že s 2kW se sotva pohne:-)
tappaja: kdyby si je nechal změřit,tak by si viděl na grafu bordel a to by bylo to dření cívky :) Váha na membráně je znát a hodně a u těchle koleček určitě :)
Můžeš skusit změřit s váhou cca 1-2g (vrstva spreje) a co se ti změní :)