Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > morely-zesik gain?

o Navštíveno 2992x o
o 18.06.2012, 15:11 | TemnyMagic
Tak mi to nedalo a po procteni mnoho pripevku jak jsou Morely Tempo 6 nenazrane, jsem se pustil do zmustkovani zesiku a opravdu potom hrali lip. Pri dobrem naladeni a vylepseni dveri by nemusel byt SW :)
Ale muj dotaz smeruje k naladeni Gainu, mel jsem ho asi na 1/3 a vykyv membrany mely repro slusny, ale nejsem si jisty, jestli muzu zkusit jit dal nebo znicim repro? Pri presahnuti toho co zvladnou se stane ze zacnou chrcet, nebudou stihat anebo se muze stat ze se roztrhne membrana? Jedna se o zmustkovany zesik Crunch MXB 4150i ( [ Link ] )

o 18.06.2012, 15:37 | noclue
Pri presahnuti toho co zvladnou se stane ze
a) zacnou chrcet
b) nebudou stihat anebo
c) se muze stat ze se roztrhne membrana

a,b,c je spravne

o 18.06.2012, 16:23 | TemnyMagic
aha, no tak vzhledem k tomu ze se v tom moc nevyznam, tak to nebudu uz zkouset zvysovat a doufam ze 1/3 to neodpali, ale vypadaji ze to zvladaji, resp zvladali, musim vyresit jeste umisteni zesiku :)
Diky moc za odpoved
o 19.06.2012, 07:56 | Milhauzz
TemnyMagic - čau chlape, sem rád, že si Tempáče užíváš. Jen je potřeba si uvědomit, že gain na zesíku není ukazatel jeho výkonu, ale ladění úrovně vstupu do koncového zesilovače. Při můstku dostaneš principielně více výkonu, ale damping factor (kontrola) půjde dolů - přesně děleno dvěma, takže bych radil ořez někde kolem 50Hz. Membrána se sice bude pod tuto frekvenci hýbat, ale moc zvuku už z toho nepůjde - prostě se dostaneš pod rezonanční frekvenci reproduktoru.

Jen bych si dovolil ještě poopravit tvůj příspěvek, aby nezvnikaly fámy. Morely jsou obecně nenažrané, ale řekněme spíše ty z vyšších řad - Elaty, Hybridy. Ty prvně psané snesou v ořezu i 250W RMS ale pak hrají jak víno. Z těchto zkušeností mých, ale i ostatních, se pak zžilo, že Morely jsou nenažrané. Tempáče toho taky snesou hodně, při ořezu ještě víc, chtějí nakrmit, ale zase tak extrémě nenažrané nejsou :)

Jinak Noclue ti poradil správně. Klidně se někdy zastav, večer je už světlo, můžeme zajet někam na periferii a poladit. Mimochodem, v Omeze mám už taky něco poskládanýho, mohl by ses inspirovat :)

o 19.06.2012, 09:57 | Seat Power | Upraveno: 2012-06-19 09:57:58
tak stimhle zesikem se muze stat vsechno .o),ale kdyz pri ladeni extremne nepretocis gain kdy uz to bude hodne ve zkresleni nic se nestane,musis jen ,,na zacatek´´ zkresleni a pak ubrat a bude vse ok.
o 19.06.2012, 12:53 | TemnyMagic
Diky moc za rady, ale tohle necham az nekdy bude cas, ted mam praci i doma a necham to znalejsim pro jistotu :) ale nasel jsem si chvilku, tak mi to nedalo to zkusit :)
To Milhauzz: Cau, jj uzivam si je. Orezane je mam, jak jsi mi radil a v budoucnu, asi az dodelas omegu, at si poslechnu jak to ma hrat :-D Se domluvime a nastavili bysme to, mam uz i monoblok na SW, tak nekdy v budoucnu poladime :)
o 19.06.2012, 15:12 | Milhauzz
TemnyMagic: Tak jsem rád, že to mělo všechno smysl :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3045 sekund.