Navštíveno 3121x

Poridil jsem si Audison LRx 1.1k ale kdyz otocim klickem lupne v SW pak najede radio a hraje to v poradku, ale celkem me zarazilo to lupnuti. Dela to pokazde. Nasel jsem na netu neco jako mekky start, udajne kdyz ho zesik nema, tak to dela tohle. Mohl by mi to nekdo potvrdit nebo vyvratit, pripadne objasnit a pokud se mylim pomoct to vyresit?
Dekuji
diky za komentar ale stary Crunch co jsem tam mel puvodne tohle nedelal. Tim normalni chces rict ze ten audison tohle dela?

03.06.2012, 18:52 |
1kw Měkký start znamená opožděné připojení koncového stupně, připojí se až zdroj/měnič naběhne a nabije kondíky - menší nápor pro měnič.
To co myslíš Ty je opožděné připojení reprovýstupu.. :)
aha, diky za upresneni a ten audison to teda neumi nebo to jde nekde nastavovat anebo mam proste smulu, tedy neumi to? Je to na radiu Alpine 9882Ri ale to by podle me nemelo mit vliv, jake pouziju radio

08.06.2012, 11:09 |
Ravo | Upraveno: 2012-06-08 11:11:52
Rádio na to vliv má taky, jde o to o jaký "zdroj" lupnutí se jedná, jeslti to dělá samotný zes nebo ve spolupráci s HU.
Třebas konkrétně tvoje Alpina 9882Ri by to měla umět "řešit" pěkně, pokud jsi to správně zapojil - REM spínat solo kabelem co má alpina vyčleněný jen na zapínání zesáků (nepoužívat ten na napájení antény).
Jde o to, že ta alpina nejdřív naběhne sama (aby si ustálila potenciály na svých RCA) a pak teprve zapne přes REM zesáky. Při vypnutí naopak..nejdřív odpojí REM a pak teprve vypne sebe.
Na tohle jsem došel náhodou, protože jsem dělal nějáký pokusy se zesíky a spínal jsem si je nezávisle na HU manuálně přes vypínač a když zůstal zes zapnutej a rádio jsem vypínal/zapínal, tak se ozývaly lupnutí. Pokud jsem nechal při té samé konfiguraci zapínat zes pomocí REM rádia, tak bylo ticho. Jako HU jsem měl tu 9882Ri.
Prověřil bych ten REM kabel

10.07.2012, 02:09 |
FlasH AHC | Upraveno: 2012-07-10 02:10:39
To lupnutí (CVAK) v zesiku je spínací relátko :) Dělaj to hlavně D-třídy zesiků. Proto mam REM přes vypínač.
aha, diky. Mozna jsem to vazne blbe zapojil, jakou barvu ma mit ten REM ?