Navštíveno 5446x

mám od Pepeho tenhle sub
[ Link ] a až nechám opravit cívku,tak bude zapojitelnej do 2Ohmu a chtěl bych poradit nějakej vhodnej bazarovej monoblok.Teď je ve štěrbině od Rovera.Případně pokud by šel dát do uzavřenky (kolik by měla mít L pro info), tam bude potřeba asi větší výkon monobloku,tak aby byla i výkonová rezerva zesíku.Rozpočet netušim,proto i tahle případná diskuse.Kabeláž mám 50qmm od baterky a cca metr 50qmm ke kostře + bude přikostřená baterka.Instalace bude dle pravidel Emmy/Eascy (ale až časem zatím to mám vše doma).Vím,že mi Pepa dobře poradí,ale chci slyšet i Vaše názory.Díky

27.05.2012, 12:01 |
pepe689 | Upraveno: 2012-05-27 12:11:01

27.05.2012, 12:05 |
pepe689 | Upraveno: 2012-05-27 12:11:47
ted uz asi slash 600.1V3 tady si spocti objem toto jsou rozmery uzavrene bedny odpocitej si19mm MDF 584mm x 356mm x 254mm/546x318x216--cca 39 cisty objem
bednu nechám udělat u Rovera,práce je to precizní,soudě dle tý štěrbiny.Ten objem mě zajímal,jestli by se nějak vešel zalaminátovat do bočnice v kufru.Jinak provizorní 4Ohm Mac je doma,jenže zatim nemám ty distribučáky a tudíž natažený kabely
za bednu das cca kolem 2ky .-(a to se vyplati
jeste sem ho neslyšel a tak vymejšlim kraviny :D jasně u tebe tu chvíli na zkoušku.No zkusim sehnat ty bloky,svorku na baterku a někoho,kdo mi kabely nainstaluje a zkusim ho na těch zmůstkovaných "200W" a třeba to sub dlouhodoběji ustojí a já budu spokojenej. (Neberte mně jako Flashe :D chci tomu subu dát co potřebuje,tak ho klidně nechám zatim ve skříni a nechám časem opravit a seženu adekvátní monoblok a budu hrát s plnou parádou :) ale snad,když to nepřeženu by mohl hrát na jednu cívku ve 4Ohmech,no nic ještě tu budu za blbce :)

27.05.2012, 14:13 |
noclue | Upraveno: 2012-05-27 14:18:16
JL: jedine Fortissimo Bandpass
Uzavreta: 30 L netto
Ventilovana: 60 L netto
Port 400cm^2 x 25cm pripadne do velkeho kombika troska dlhsi do mensieho auta troska kratsi port
LP orezat 63Hz/24dB
ten sub som mal a ked nechces BP tak rozhodne BR, usetris si hodne vykonu, radsej mensi zosik s dobrou kontrolou a BR ako uzavrenku a nizsiu citlivost. Mal som v Astre v bocnici tusim 35L- presne to co bolo v manuali a nebolo to ono, potom sup do BR a ovela lepsie... Zosik bol najprv PG Tantrum 300.2 (300W@4) potom PhaseEvo Opus4, cize cca 500W@4
Nechat hrat dvojcievkovy sub na 1 cievku je blbost
to ich radsej daj do serie na 8 Ohm, nech to hra spon trocha...

27.05.2012, 21:53 |
clown noclue, Martine on chce ty civky nechat vymenit :)jinak souhlas.. JL v uzavrence dobry, ale sterbina tomu sedela vic.. aspon u W7
zatím tedy jen slash 500.1 ? nějakej levnější tip potažmo dostupnější ke koupi.Slashe 500.1 snad prodával jen Pepe a je fuč :( no stejně je to jen o tom zjistit možnosti do budoucna.Noclue tu nastínil možnost (po opravě) zapojit do 8Ohm co tim získám/ztratim?
Měl bych s klidem na prodej DLS A6, ale myslím že ten by jsi skoro ani nevyužil :-)
DLS A6 Pepe měl a prej to nehrálo,jak by si představoval.No je dost času najít něco co si s ním sedne :) ale asi to dopadne tak,že JL k JL.Co nějakej zmůstkovanej 2kanál stabilní do 2Ohm a s dobrou kontrolou (mohl by bejt dostupnějši/levnější)
Myslím že byla celkem pochvala na Etony :-)
pri JL-ku fyziku neoseries, tie suby potrebuju dobry zosik, skor americky nadupany...
konkretne tento 300-500W s dobrou kontrolou. ak chces lacny zosik, tak si si mal kupit lacny sub...
lacnej bol.Iba 1500 kč aj s bedňou :)
noclue: a funguje ten bp ?? Většina BP nefungovala. Tady vidim klasiku 4th jednou ventilovaná a poměr komor 1:2,ale nebude mít tak velkou šířku pásma (plochý průběh) jako 6th a br.
Davados: to je zadara :-)

11.07.2012, 18:57 |
noclue | Upraveno: 2012-07-11 18:59:03
ten BP vypocital niekto, kto ich uz par tisic postavil, nie ja.
Teraz tak mam Th 10 Basso v BP podla fortissima a funguje vzhladom na velky kombik velmi dobre.
neviem, teoreticky mozes vypocitat a nasimulovat co chces, ale krivky nehraju.