Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Audio pre Golf 4

o Navštíveno 10464x o
o 23.03.2016, 17:21 | extreme
Caute,
Takže rozhodol som sa trošku skvalitniť audio v aute a potrebujem s tým trošku poradiť.

Autorádio som vybral Kenwood KMM-121Y. V tomto smere som nevedel presne podľa čoho vyberať tak som dal na recenzie , siroke nastavenia eq a 2x RCA výstup.

Ako ďalšie subwoofer. Doma mám reprak Peiying PY-BE250F2 takže by som ho chcel využiť. K tomu chcem 20l uzavretú bednu (20l pre tento reprak som sa dočítal na nete). Nechýbajú mi nejaké extra dunive basy skôr ich chcem mať čo najčistejšie. Zosilňovač k subwooferu som vybral SAL BX1065.

K bedni pre subwoofer mam otázku či môže byt magnet reproduktora vzdialený od zadnej steny bedne len 2-3cm??

Ďalej reproduktory do predných dvery sa neviem rozhodnúť medzi dvoma:
Sonda TX1165
Renegade RX6.2C

Samozrejme pocitam aj s vytlmenim dvery a neskôr chcem aj zosilňovač k spomínaným reproduktorom.

Môže to takto byt? Budem rád za každú radu čo môže byť lepšie v podobnej cene. Dakujem.

o 23.03.2016, 19:16 | Diner
Nechci byt rypavy, ale ze zvolenych komponent nic dobreho nekouka. Peying prodej (ikdyz tady ho asi nikdo nekoupi. Zkus aukro), zacni tlumenim a trosku prisetri na repra. Pak se da vymyslet dal podle daneho rozpoctu
o 23.03.2016, 20:00 | gizmi
Nenech se odradit. Já mám již 5 let v golfu rádio Kenwood + kompo systém od Crunche + basák od Crunche (ten jejich nejmenší a mám ho na rychlospojkách) + krmím vše Crunch zesíkem. Hraje to krásně (nedělal jsem to na DUC DUC někde před školkou) a i bez tlumení spokojenost. Ne vždy je třeba do auta narvat mraky peněz, aby to zahrálo slušně (na soutěže to nemám a na balení školaček taky ne)
o 23.03.2016, 20:30 | extreme
Tlmenie bude prvé, zaujímalo by ma aké reproduktory by si doporučil? Peying viem že je o ničom chcel som ho len dočasne takže pocitam ze mi dlho stacit nebude ale hlavne mi ide o reproduktory do predných dvery a rádio. Tie sonda reproduktory všade odporúčali v takejto cene a zasa nechcem doho narvat nejako extra veľa.
Ten peying by som chcel využiť ale ak to má byť fakt zle tak budem rád ak mi odporučíte nieco ine nie veľmi drahe čo mi trošku dotvory basy v aute (nepotrebujem aby mi to dunelo na cele parkovisko)
o 23.03.2016, 20:57 | TommyDS
Pokial do toho nexces vela investovat, tak nechaj si tie Sondy, za tu cenu fakt prekvapili. Subak, pokial sa ti paci, si nechaj tiez. Ale ten zosik fakt nic moc, radsej ho niekde strel, a kup si nejaky normalny 4kanal, ktorym maximalne vyuzijes tie kompa aj sub... Aky by bol tvoj pripadny rozpocet na zosik? Kukni naprikald Excursion HXA45 [ Link ]
o 23.03.2016, 21:05 | extreme
Zatiaľ som nekupoval nic takže stále mám voľný výber v podobných cenách. Reproduktory som nasiel este Hertz DSK 165.3 ale neviem ktoré by boli najlepšie. Doma mám akurat ten subak takže by som ho rád vyskúšal a ak sa nebude páčiť tak kupim nový tento mam zadarmo takže ho kľudne z auta vyhodim ak bude zlý. Zosik som chcel len na subak a neskôr kopiť druhy ktorý bude len pre repro.

Tento Excursion je už pre mňa pridrahý tak polovicu z tej ceny by som privítal.
o 23.03.2016, 21:05 | extreme
Zatiaľ som nekupoval nic takže stále mám voľný výber v podobných cenách. Reproduktory som nasiel este Hertz DSK 165.3 ale neviem ktoré by boli najlepšie. Doma mám akurat ten subak takže by som ho rád vyskúšal a ak sa nebude páčiť tak kupim nový tento mam zadarmo takže ho kľudne z auta vyhodim ak bude zlý. Zosik som chcel len na subak a neskôr kopiť druhy ktorý bude len pre repro.

Tento Excursion je už pre mňa pridrahý tak polovicu z tej ceny by som privítal.
o 23.03.2016, 21:07 | TommyDS
Tak potom radsej dosetri, ver mi, bude lepsie ked kupis jeden 4kanal, ako kupovat blbost, a potom predavat a kupovat uz lepsi zosik
o 23.03.2016, 21:14 | extreme
Ak 4kanal stačilo by takéto nieco? [ Link ]
o 24.03.2016, 21:17 | CarMedia.cz
Máme v nabídce pár novinek a některé opravdu stojí za to. V týdnu jsem i do panelu našrouboval nové reproduktory Ampire SC165 [ Link ] Můžu s ledovým klidem říci, že opravdu velmi atraktivní repro, co má vysokou citlivost a suprovou vyrovnanost. Osobně se mi líbí více, jak eXcursion SX 6C, apod.

Subwoofer na dokreslení a posílení spodků bych doporučil Alpine SBG 844 [ Link ] Nyní v akci za opravdu pár kaček.

A na celou sestavu můžeš použít zesilovač Alpine BBX F1200 [ Link ]

Autorádio bych pak doporučil nový model Kenwood KMM-122Y [ Link ]

Komplet za necelých 300€ a zvukem budeš úplně někde jinde, než s tím, co jsi psal.
o 25.03.2016, 12:10 | extreme
Chcem sa opýtať konkrétne na zosik. V čom je tento Alpine lepší ako Crunch [ Link ] ??
Vidím tam tie parametre rovnaké dokonca niektoré lepšie pri Crunchu. Ak už kupim aj Alpine chcem vedieť prečo ho kupujem a nechám si poradiť či je tam fakt niečo čo môžem vyčítať v tých parametroch alebo ide len o značku. Dakujem
o 25.03.2016, 13:35 | TommyDS
Ak rozmyslas ako rozmyslas, moze ti byt jedno co si kupis ... Preco sa chces rozhodovat podla nejakych parametrov, ktore niekde precitas, a hlavne ked ich vyznam ani nepoznas ???
Chod si ich vypocut, vyskusat, a podla toho sa rozhodni, ktory ta oslovi ...
o 26.03.2016, 08:55 | CarMedia.cz
BBX zesilovač je oproti Crunchu detailnější a razantnější. GPX zesiky od Crunche nejsou za ty kačky špatné, ale pokud je s minimálním rozdílem dostupné BBXko, neváhal bych. Již jsme prakticky tuto sestavu do auta dávali a zvuk byl velmi povedený. Jen místo komponetů Ampire jsme použili DLS M6.2 a místo autorádia KMM-122Y bylo Alpine UTE-92BT. Sám jsem byl hodně překvapen, jak se celá sestava i s takto malým subwooferem projevovala.

Navíc, jak se psalo už v mnoha příspěvcích, papírovým hodnotám v dnešní době věřit, je hrozná utopie. Například BBXko se oproti Crunchi projevuje lépe, i když má na papíře nižší výkon, atd. Ono je to to samé s reproduktory a jejich papírovými citlivostmi. Realita je také hodně někde jinde. Hold v dnešní době nakupovat přes internet a věřit tomu, co udá výrobce, je cesta do ztracena.
o 26.03.2016, 12:17 | extreme
Dakujem za odpoveď. Niečo takéto som chcel počuť takže zosik je vyriešený berem ten Alpine.

Subwoofer by som momentálne vynechal a dokupim ho najskôr tak z ďalšej vyplaty teraz by som ešte chcel doriesit reproduktory.
Nevedeli by ste odporučiť nejaké lacnejšie reproduktory tak do 50€?
Niečo ako tieto Alpine [ Link ]
Alebo potom spomínané Sonda TX1165...
Je v tom citeľný rozdiel medzi týmito a napriklad tymi Ampire? Dakujem
o 26.03.2016, 18:04 | CarMedia.cz
Sonda upřímně vůbec neznám. Alpine reproduktory z třídy SXE je takový základ, který je fajn na autorádio, na zesilovač to je ale už moc low cost repro, co toho moc neukaží. Ty Ampire je asi pro hodně lidí velká neznámá. I pro mě byly ještě před měsicem. Měli jsme ale možnost vyzkoušet a musím říci, že za ty peníze luxusní. Proto jsme se i rozhodli je naskladnit a ačkoliv nejsme dovozci, je doporučit. V cenové relaci kolem 2t to je luxusní volba. Mě osobně se dokonce líbí i více, jak hodně prodávané eXcursion SX 6c. Je to prostě jistota..
o 27.03.2016, 13:28 | extreme | Upraveno: 2016-03-27 13:31:20
Tak dám teda na istotu ak to je overené a bude to mať dobrý zvuk...

Teraz ešte pre mňa asi najťažšia otázka subwoofer. Chcel by som ho zapustiť do podlahy kufra takže potrebujem len reproduktor a k nemu nejaké odporúčanie koľko litrovú bednu naň potrebujem. Pravdepodobne uzavretú keďže nepotrebujem veľké dunenie a bassreflex bude asi zložitejší na výpočty pre laika.
o 27.03.2016, 18:15 | CarMedia.cz | Upraveno: 2016-03-27 18:16:04
Jak jsem psal už výše. Pokud nechceš celý box, vem si samostatný woofer SWG-844 a dej ho do 10 l closed. K zesiku a cele sestavě idealni. [ Link ]
o 07.05.2016, 01:53 | MsGazman
Na jakem druhu hudby testujete. Máte nějaké oblíbené interprety nebo žánry?
o 28.04.2017, 18:53 | extreme
Tak až teraz som sa k tomu dostal a už mám všetko zapojené este sa musím pohrať s nastavením lebo stále to nieje ono ... Chcem sa ale opýtať kde môže byť problém že po zapnutí radia mi všetko napojené na zosik asi na 2 sekundy "chrci" a zároveň ako by začalo na tichsej hlasitosti ale všetko sa dostane do normálu možno za 1 Max 2 sekundy

Mám túto zostavu čo sa riešila v predchádzajúcich príspevkoch akurát zosik bol nakoniec Crunch gps 1000.4
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3209 sekund.