Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Scenic kudy kabel compa?

o Navštíveno 2997x o
o 05.06.2012, 00:48 | didi
Dobrý den. Koupil jsem si compo spectron a chtěl je vyměnit za původní. To se mi povedlo, ale bez zapojení výhybky,protože nevím kudy táhnout kabel.Jen jsem vymšnil původní repro za nové na stávající kabeláži.Jestli tomu dobře rozumím, musím ve dveřích střihnout kabel,ten zapojit na výhybce na In,z výhybky pak vytáhnout kabel na středobas ve dveřích a na výškáč v palubce.Jak ale protáhnout kabel do palubky, když ve dveřích není žádná průchodka, kromě te zapinované a kolem ní místo není. Nebo střinout přívod už v kabině a výhybky nechat někde v palubce? Nebo se montáží výhybky nic nezmění a mám to nechat tak?Děkuji všem. Třeba i za nabídku montáže v OV.David

o 05.06.2012, 10:55 | hifim@ni@k
Ano, původní kabel ve dveřích napojíš do výhybky a odtud povedeš kabely ke středobasu a výšce.
Pokud tam nejsou gumové průchodky, ale konektory, tak je to celkem problém. Pokud nejsou osazené všechny piny v konektorech, tak je můžeš odvrtat a protáhnout drát tudy. Také je možné vytvořit další průchodku.
Pokud máš přístup k těm repro kabelům i v kabině, tak by jsi je teoreticky mohl přerušit, tu část od rádia zapojit do výhybky a ten kus co vede do dveří zapojit do výhybky jako středobas. Výšky by jsi potom táhl pouze v kabině.
Originální kabely ale bývají takové tkaničky, takže bych raději volil natažení nového kabelu přímo od rádia. S rezervou postačí 2x2mm.
o 05.06.2012, 15:12 | didi
Díky. Horší to být nemůže. Vrtat do dveří, ani do konektoru se mi nechce. Asi zkusím to natáhnout ve vnitř. Ale změní se vůbec něco? Má smysl tam dávat výhybku,když už je z výroby natažený zvlášť drát z radia do dveří a do výškače?Má ta výhybka vliv na zvuk?
o 05.06.2012, 23:32 | endru.ondra
didi: ano má. Vyhybka tě rozděluje zvuk a pouští tě vyší kmitočky do výškovýho repra nižší a středný do středobasu. I na samostatném rádiu to bude znát. Vyhybka se dává ještě před střebas i před výškáč :) na kabely od rádia či zesilovače
o 06.06.2012, 00:06 | hifim@ni@k | Upraveno: 2012-06-06 00:06:51
Výhybka je postavená dle parametrů měničů a rozděluje signál tak, aby nebyl výškový reproduktor zatěžován nízkými frekvencemi a středobasový vysokými. V originále bude nespíš výšce pouze přiřazen odpor, aby do ní nešly nízké frekvence, které by ji zničily. Středobas bude hrát plné pásmo, což není vůbec optimální. Navíc rozdělení pásem pomocí odporu může být provedeno na jiné frekvenci než u těch Spectronů. Odvíjí se to od vlastností reproduktorů. Určitě tedy použij originál výhybku.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3245 sekund.