Navštíveno 12303x

31.05.2012, 17:29 |
DaNNy Ahoj, mám dotaz na odborníky. Po výměně autorádia jsem nespokojen se zvukem celé soustavy. Nemám bůhví co, ale předtím to hrálo lépe, teď to hraje tak nějak "plechově" bez dynamiky... Mám rádio JVC kw-nt1 nejsou tam skoro žádné zvukové nastavení. Stačila by mi funkce Loud (vím že to zkresluje zvuk, ale hraje to pak pro mé účely lépe) Tuto funkci ale moje rádio nemá. Vpředu compa alpine, vzadu středobasy alpine, jako woofer používám tropásmové repro Pio, které jedu přes zesilovač pouze na dolních frekvencích-basuje to pěkně, s tím jsem spokojenej. Středy a výšky ale s tím JVC dost zaostávají. Před tím jsem měl Pio AVIC D3 a to hrálo podstatně lépe. Můj dotaz-chci zlepšit zvuk a neměnit komponenty-je to možné? Zlepší se zvuk, když pořídím na ty kompa a středobasy zesilovač? Nebo z rádia prostě ten výstup není dobrý a ani zesilovač tomu nepomůže? Nejde mi o hlasitost, ale spíše o čistotu zvuku... Případě jak to udělat, aby byl zvuk lepší? S ekvalizérem jsem si hrál, ale ten tomu moc nepomůže.
Díky za postřehy.
a nemuze to byt tak ze ted je ten zvuk takovej jakej ma bejt:o)?ze predtim ti to jen dunelo a bylo to coool? :o)jinak samozrejme radio nemusi mit dobry zvuk a je mozne ze sis vymenou pohorsil.

31.05.2012, 19:01 |
DaNNy O dunění mi nejde, z toho jsem vrostl. Jde mi o plný zvuk, středů, ostrý zvuk výšek. Teď to hraje jak ,,z hrnce".
nemas prehozeny faze na repro?????pac JVC jakztakz jeste hraje

31.05.2012, 21:45 |
DaNNy Taky mě to napadlo, ale s repro jsem nic nedělal a na Avicu to hrálo. Jak to poznám??

31.05.2012, 23:16 |
clown pokud na Avicu byl loudness a EQ nastaveny, musi to hrat jinak ..
to je jako kdyz jsem vytahl z OII origo radia a nacpal tam AVX jakekoli, tak to hned prvni den na ucho nehralo ., pac origo je z fabriky zahuhlany. Dal jsem tomu dva tri dny, nez jsem si uvedomil, ze slysim hlasy nastroje, ktery pred tim zanikly ve spodnim pasmu.
dnesni JVC uz maj z fabriky po americku taky zaplej loudness :)) o tom, ze loudness maji bezne US modely od JVC a EU ne o necem svedci :)
JVC nebude mit nikdy ostry vejsky, bude je mit mizerny na mizernejch repracich, ale ostry jsem moc neslysel. Vyjma teda par nejdrazsich modelu, ktere hraji ale uplne jinak :)
btw. ted si zrovna nejsem jistej, zda KW-NT1 neni vnitrne uz Kenwood .. v ty dobe se nejak totiz spojili. NT1, 3 ani 50 jsem v aute nemel, za to jen skoro vsechny AVX :)

01.06.2012, 15:13 |
DaNNy Jak poznám ty přehozený fáze na repru? Pomůže mi tedy dodatečná montáž zesilovače a nebo to kvalitu zvuku nezlepší?

04.06.2012, 18:43 |
DaNNy Nikdo neporadí?
Já mám 2din avx serii a hraje teda parádně oproti origu. Origo basovalo, ale detail teda nemělo.Tady je dost možností nastavení. Repro jsem vyměnil a dal přes zes. Nyní to nemá chybu, jsem moc spokojenej, zezačátku mě trvalo si na to zvyknout , teď bych to neměnil. Přes zes i když mám obyč od Crunch je to paráda, plnější zvuk :)

05.06.2012, 17:46 |
DaNNy Mám tedy shánět nějaký 4 kanál? Může mi někdo poradit s tím polováním u repra? Co když je to opravdu zapojené špatně....
vezmes 1,5V baterii prodrzis kable ktery si myslis na + baterie a druhy ktery by mel minus na minusu baterii --pokud se ti hne membrana do predu jeto OK pokud ne mas prehozene kabely--upozorneni myslim tuzkovou baterii

09.06.2012, 14:47 |
DaNNy Díky za odkaz a konečně nějakou praktickou radu. Udělal jsem to jak jsi napsal a vše se zdá zapojeno dobře. Repro se hýbalo dopředu... Je to tedy asi v tom rádiu. Holt ten přechod z Pioneeru je tvrdý.
danny jaký máš JVC ?? mam doma KD AVX11 a zvukově spokojen. Máš možnost ladit equalizer ??
umí to tvoje třeba dělení 80,120,150hz ?
kdyžtak na meila.