Navštíveno 11999x

Ahoj, včera jsem ujel nějakých 200 km a jak se vše odráželo od sněhu, pořádně jsem při řízení často nic neviděl.
Mám sluneční brýle zatmavené do hněda, ale nebylo to nic moc. Přemýšlím koupit si polarizační samozatmavovací brýle, abych něco viděl. Raději bych s ocelovými obroučkami; plastu moc nevěřím.
U samozatmavovacích jsem se ale třeba dočetl, že reagují na UV paprsky, které jsou skly v automobilu téměř filtrované, takže to v autě vůbec nemusí fungovat, takže kdo ví? :-)
Zajímá mě, kdo máte jaké zkušenosti, tj. třeba barva skel. Mně tenkrát v obchodě hnědou doporučili jako ideální, ale kdo ví.
A druhá věc - sám brýle téměř nenosím, takže otázka je kam je jít koupit? Nevím, zda věřit obchodům typu Eiffel optic v obchodních centrech, jestli to není jenom předražené zboží.
Předem moc díky za libovolné postřehy

29.12.2010, 13:34 |
Veva pamatuji si, že měl děda kdysi ve škodovce brýle s oranžovo žlutými skly a co si pamatuji, tak se přes to koukalo hodně dobře za špatné viditelnosti... ale nevím, zda se to ještě prodává
ano, samozabarvovací brýle v autě opravdu nefungují :( mám dioptrické s touhle funkcí /jdou do tmavěšedé až černé/, ale v autě si na ně dávám klip. Bohužel... ale na příští rok již plánuji operaci zde..
[ Link ]
Urcite nejake s polarizacnim filtrem, ten omezi prave ty odlesky.
mám na ryby polarizační brýle a používám je i k řízení a jsou skvělé, právě odfiltrovávají ty odlesky od země, skla atd. doporučuji
Používam na všetko Oakley Gascan Polarized a zatiaľ sa mi nestalo, že by v niečom vadili, alebo by niečo nezvládlo :-)

29.12.2010, 13:47 |
Boďa Mám v autě Polaroidy a jsem velmi spokojen :-)
Přesně proto, co píšeš Ty, jsem si je koupil...
I v létě v lese vidím krásně, nic se "neschovává" ve stínech...
Mají rúzný barvy, taky mám do světle hnědé...
Ovšem tuhle jsem byl v optice, spíš tak jako víc preventivně... po vyšetření mě doktor skoro vodil po ordinaci :-) A to se mi nezdálo, že vidím tak blbě...
:-D
Tak asi pred 4 rokama jsem resil to samy.
Vyresila to navsteva doktora a dioptricke bryle :-D
Díky chlapi :-)
Takže mi z toho vyplývá, že mám jednoznačně koupit polarizační brýle, přičemž samozatmavovací skla jsou do auta zbytečnost, protože nefungují.
Oakley se mi tolik nelíbí designově - přijdou mi všechny takové sportovní, já bych raději nějakou decentku. Zkusím si ale najít nějaký obchod a mrknout na ně i na Polaroidy.
A raději si nemám u optika nechávat měřit oči, abych nezjistil, že potřebuju navíc dioptrické :-)

29.12.2010, 19:23 |
macek Mam Ray Ban polarizacni a super-:))))
Polarizační a stačí jen nádech zatmavení. Polarizace vezme už hodně oslnění a jezdit pak po lese s tmavými skly taky nic moc.

29.12.2010, 21:00 |
PlusOne | Upraveno: 2010-12-29 22:02:35
Chris Harris a Walter Röhrl doporučují Serengeti ;-)
[ Link ]
Musíš jezdi víc kudlu, pak ty odlesky nejsou tak velký :o)))
Teda ty Serengeti take nevypadaj vubec spatne... hned po novem roce se do te prodejny asi zajedu podivat :-)
Věděl by někdo o zásobené prodejně s brýlemi Polaroid, v Praze?
Potřebuju si brýle pořádně vyzkoušet, na netu jsem našel jen shopy s dopravou do Prahy, a pokud už něco v Praze, tak zase nic nemají skladem :-( Díky
A potřebuješ z nějakého důvodu vyloženě Polaroid?
Polarizační brýle nabízí přece každá značka. Já si rozsednu pravidelně aspoň jedny sluneční brýle ročně, tak kupuju všude možně. Letos jsem nejlíp nakoupil v Decathlonu, za čtyři stovky super polarizační brýle, měli na výběr minimálně dva tři vhodné modely.

16.08.2020, 13:41 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2020-08-16 15:44:52
Tak mají celkem modely, co by mi mohly sedět. Potřebuju, aby mezi skly (nad nosem) nahoře byla rovina, a ne prohlubeň, to mi pak svítí vždy sluníčko dovnitř za brýle a nic pak nevidím :-(
Mám vyhlédnuté nějaké Relaxy, ale kdyby neseděly, chtěl jsem Polaroidy zkusit. No, snad uspěji.
Hotl, měl jsem si tenkrát koupit do zásoby Mania, které mám teď už cca 8 let, jen už se poškodily skla, jak to nemá gumové konce nožiček. I takové brýle nabízí právě Polaroid...
Já naštěstí nemám spotřebu brýlí, ty Mania, co mi sedí, mám těch 8 let a nebýt poškrábané skla, neměnil bych.
No, mrknu i do Detathlonu :-) Díky za tip