Navštíveno 14783x

První kousek auta do Alcantary :)
Omluvte kvalitu, tma + blesk

než takovou fotku, tak to bych sem radši nic nedal, hrozný, a co je jako nový?

24.01.2016, 09:55 |
Pluto Asi ten plast na zadním oknem?
Přesně tak, neboj hodím sem novou :)
to je IMHO asi dobre, ze to na prvni pohled neprasti do oci :-)
:) půjde celé oplastování i se stropnicí do alcantary todle je první kousek
Tak snad lepší

jako chapu, ze mas radost, ale opravdu? Jednu listicku? Nechces to radsi smazat a ukazat cele pak?! :)

25.01.2016, 17:45 |
kiklop32 | Upraveno: 2016-01-25 17:46:11
lukee_cz
To je teda nadšení :)
Musím postupně rozebírání v garáži jen o víkendu a v tomdle počasí mě fakt nebaví . Až budu dělat strop, bude to zajímavější, to je fakt.
Lukee_cz : a proč by to nemohl jsem dávat postupně? alespon se tady na tom foru něco děje
jo,taky sem sem nedával fotky motorky najednů,je fajn postupně,člověk má aspoň představu,co a jak pokračuje :o)
Zase jedna lištička :)

obě strany C sloupky

Čim to lepíš? Možná bych přečalounil tapecirung vepředu,ale ani nevim na kolik ta sranda přijde.Na omak se mi alcantara moc zamlouvá
Čalounický lepidlo, teplo aktivovatelný. Cena je velice zajímavá a umím víc věcí zbytek mobil
a B sloupek

Všechny sloupky hotové a v autě, teď zadní plato

Ti nevím, na mě ta Alcantara, jak je to věčně "rozčesaný", odjakživa působí prapodivně ;-)
Jeden chlup na sever, druhý na jih.... :-D krom toho, že v tom autě bude tma jak v pytli a opticky "klaustrofobický" kokpit, tak Ti "závidím" tu údržbu, až to bude komplet, kor když budeš mít chlupaté i dekly kolem prahů a dveří, velmi to provozem "kontaktní" místa. Jako v kufru nebo doma na sedací soupravě tuhle chlupatinu tak nějak chápu, ale v kabině auta.... jsou pořád ty lehce udržovatelné výlisky z recyklátu lepší...případně vsadit na pořádnou poctivou kůži, což se ovšem dostáváme do trochu jiné úrovně ...
To RedBaron
Ten rozdíl barev není tak strašný, todle je na sluníčku, takže "neučesanost" je vidět, ale i tak ok.
radek.613
Jeden chlup na sever, druhý na jih - běžné chování "chlupatých" látek. Opticky se v autě cítím mnohem líp než s origo bílejma sloupkama - nejsem klaustrofobik :)
Údržba je úplně v pohodě. Měl jsem boty od bláta a šlápl na ní, po tom co uschla jsem jen vzal kartáč a v klidu vyčesal. Na prahy to dávat nebudu, ale třeba ferrari a lambo to mají běžně. No a sloupky ani střechu jsem neměl špinavou ani po letech - nejsem prase že :) Navíc odolné je to dost, takže i na tyto místa je to OK. Nevím proč by bylo špatné ji používat v kabině auta, když dnes je to v automotive běžné u luxusních verzí? Výlisky z recyklátu? Sorry ale plast proti alcantaře snad nemůžeš porovnávat co se "luxusu" týče, a co třeba dynamicu když už ten recyklát :D
Poctivá kůže? Sorry ale jsi mimo. Odolnější možná ale věř, že alcantara je dražší. Kůži budu mít na výplních dveří resp. jí tam mam, jen vzadu mam narvané suby, takže custom
[ Link ]
Já psal o kůži, ne o náhražkovém odpadu, znásilněném navíc v lisu aby měl vzorek :-D Chápu, nikdy jsi zřejmě opravdovou kůži neviděl ani nekupoval či neřešil její zpracování...jak to psal ten exot nedávno v tom příspěvku o vačce .... ty 40ti leté anglické mrdky jsou halt i materiálama někde jinde :-D Mno, věř dál tomu, že směs vláken z umělé hmoty střídavě propletených v chlupatý "koberec" je dražší než skutečná kvalitně zpracovaná teletina pro automotive (ne, opravdu, němci takovou kůži nepoužívají, násobila by jim ceny aut :-D), já Ti to neberu, jen se tím neskutečně bavím :-D
:) no věř tomu dál.
Zkus se zeptat v nějaké fabrice, co v Čr produkuje díly pro Automotive ( Grammer například - jsou i další) a zeptej se co stojí kůže a co alcantara.
Myslíš že kůže má "vzorek" graining? Ne néma. Taky se tam "znásilňuje" v lisu ( válcem třeba ) Ono jestli víš, že když se svlékne kráva ( býk, krávy by se neměli používat - strie ) tak se kůže rozřeže na několik vrstev a tam se vzor dotiskne ( fine napa atp. ) Uvědom si, že alcantara má monopol a cenu si diktuje, dnes jim konkuruje už dynamica ale cenu si furt drží. Doplň si vzdělání, doufám, že už si pochopil.
Prozraď mi prosím cenu za 1 vrstvu kůže a jaký má rozměr. Využítí automotive - audi.

15.02.2016, 21:43 |
kiklop32 | Upraveno: 2016-02-15 21:50:31
A nebo ne :) nechám tě snít :D
BTW na fotkách lze vidět, že mám interiér v kůži, ale jinak jsem ji nikdy neviděl
Máš interiér v tom, čemu koncern říká "kůže" a co je v čudu v průměru po pěti letech používání a pár desítkách tisíc najetých km :-D. Jinak nejsem ten kdo tu sní, už čtvrt století se pohybuji ve sférách kde se používají přírodní materiály řekněme hodně dobré kvality a přímým nákupem, bez dopravy, jsme u běžné teletiny (běžné barvy a tolerance tloušťky) na ceně cirka 27-32ti liber za SQ (čteverečnou stopu), čili velmi hrubě na cca 10k za m2, v dnešním kurzu. Kůže pro meziválečná či předválečná auta, nebo kůže s úpravou "autolux", to je i trojnásobek. Alcantara na vyčalounění zavazadlových prostorů oproti tomu stojí pakatel jak pořízením, tak zpracováním.

15.02.2016, 22:05 |
kucik Jako ten B sloupek z jednoho kusu bez švů - respekt. To se to tak dobře natahuje a tvaruje? Můžeš prozradit co je to za lepidlo a jestli k němu jsou někde nějaké technické informace, postup aplikace apod?-případně můžeš na mail.
radek.613:
stejně jako ty mě, tak já nevěřím tobě. Zjevně ani nevíš, jak se kůže zpracovává. Pokračuj si dál ve svém obchodování. A prosím nadále nepřispívej do mého tématu. Děkuji.
kucik
Díky. Moc lehce to nejde, pěkně z toho bolí ruka :), ale jsou fígle jak jí dostat do tohodle tvaru a musí se využít šarže s co nejvyšším g/m2.
Lepidel je spousta třeba
sikatherm 4225 - vodní báze
hbfuller - Swiftcol

16.02.2016, 08:00 |
kucik A ty používáš konkrétně co? Taky jsem používal tepelně aktivované lepidlo a moc mě to nenadchlo. Na některých místech se to třeba nepřilepilo a zahřívání přes látku pak už nepomohlo.

16.02.2016, 09:47 |
kiklop32 | Upraveno: 2016-02-16 09:47:47
Jde o to, jak ho naneseš, a hlavně musí pořádně vyschnout a záleží i na povrchu co děláš - někdy nutno obrousit.
Zbytek mail