Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Podvozek Mondeo Mk4 kombi

o Navštíveno 12615x o
o 25.10.2015, 18:36 | camron | Upraveno: 2015-10-25 18:39:28
Ahoj, potreboval bych poresit jiny podvozek na MK4 TDCi. Ten stavajaci je strasny, auto ma silene naklony a pri prudsim manevru na volantu si prijdu jako pri plavbe po mori. Podvozek nekolikrat zkontrolovan (na ruznych mistech) a mel by byt ok. Geometrie tez hotova. No, muzeme se tedy bavit o vlastnosti podvozku. Az mi zase nekdy nekdo bude neco tvrdit o nadpozemskych vlastnostech Fordich podvozku, tak ho rovnou kopnu do drzky!

Ale k veci - potreboval bych se zbavit tech shora uvadenych vlastnosti. Takze snizit naklony a vozidlo celkove stabilizovat. Problem je, ze mam vzadu Nivomat, takze tam bude asi jina montaz, nez u standardnich tlumicu. Co byste poradili? Dat nejake jine tlumice + pruziny od renomovanych vyrobcu? Nebo kompletni set Weitec/Eibach? Resil nekdo?

o 25.10.2015, 18:50 | Lubak
Kolik ma ten origo podvozek najeto? Neb tyhle vlastnosti co popisujes jsem na mondeu zazil na origo podvozku kterej mel vic jak 300tis na hrbu bez sahnuti.a furt to nebyla takova traga jak to popisujes teda
o 25.10.2015, 18:55 | camron
120tkm presne. Ted to i kontrolovali na servisce (i s jizdou) a pry je to ok
o 25.10.2015, 19:52 | Lubak
To je kravina, nevím s čím to srovnáváš zda jsi měl před tím nějakou sníženou žehličku, ale Mondea mě prošly rukama v x motorizacích a různejma kilometrama a takhle se nechovalo žádné. Myslím, že občas jezdím dost ostře a na hraně a to auto je podvozkově velice stabilní. Ale třeba máme každej jiné vnímání :-)
o 25.10.2015, 20:06 | camron
Srovnavam s S2 3.6 FSI - absolutne nesrovnatelne, ac FoMo by melo mit podvozek z jine galaxie.

A jak si tak vzpominam, tak i O2 Tdi bylo 100 a 1.

Nevylucuji, ze je u toho FoMo neco spatne, ale je divne ze i v autorizaku i v neautorizaku mi rekli, ze je to standard. Kazdopadne to chci nejak resit i kdyby to standard byl.

Mimochodem, nekdo s MK4 z okoli Brna/Slavkova/Vyskova? Na porovnani...
o 25.10.2015, 20:12 | Lubak
tak tam je skutečně někdo něco špatně, neboť s 02 to je fakt nebe a dudy, ale úplně v obráceném poměru.
Kolega přesedlala z x letého užívání 02 a ted už půl roku sedlá mojí bejvalou MKIV , která má 180 tis. a z komfortu a podvozku je unešenej. Porovnej to s někým tohle není normální.
o 26.10.2015, 17:07 | camron
Kurnik, samej Mondeista tady a najednou nikdo nema? :(
o 26.10.2015, 19:26 | Lubak
Mrkni na focus forum
o 27.10.2015, 12:02 | CervinVega
Tak silnejsima stabilizatorama od Eibachu urcite chybu neudelas...
o 27.10.2015, 21:44 | Kapka (M)
hele mohu srovnavat..pres 10 let jsem jezdil s upravenou Octou I. RS s podvozkem HP Sporting..pred rokem jsem presedlal do MK4 2.0TDCi,ale klasicky podvozek...jasne že vaha je citit v každé zatačce oproti lehounke RSce..Mondeo se při najezdu do zatačky samozřejmě nakloní..ale nesmíš se leknout a dal ho držet pod plynem..a bez problemů prolitne zatačkou.. neni tam problem s tim NIVOMAT systemem nějak??? jinak neni problem abych tě nechal svezt,ale Louny :-(
o 28.10.2015, 09:26 | radek.613 | Upraveno: 2015-10-28 09:28:23
Veleplavání obecně mívá na svědomí většinou zadní náprava, ač si každý myslí že ne a do bezvědomí pořád řeší jen geometrii a stav předku..... já bych na ty Nivokrámy docela sázel. Co se týká "nenivomatových" podvozků focus/mondeo atedy pravda výhradně benzínových motorizací co jsem kdy jel, koncern se opravdu nechytá. Možná je ne příliš šťastná kombinace těžký ropák vpředu plus nivomaty.... každopádně z hlášek servisů typu "pane to je normální" jsem vyrostl už před dvaceti lety. A čím dřív to většinou řeknou,tím spíš je problém,který se jim nechce řešit.....

Jinak stále platí - "hovado" dokáže užíváním zlikvidovat a vytahat všechna uložení klidně za 50000km,kdežto normálnímu člověku to bude trvat 300000km...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3364 sekund.