o problemech u techto vozidel s xenony se toho uz napsalo vsude hodne, ano delame i renovace, ale ted jsem se pustil do noveho projektu a tj nahrada original xenonu, tzn vybojky jednotky a projektoru za ledkovy projektor s pasivnim chlazenim, hodnoty svitivosti velmi pekna az 4000lx kdy u stejneho xenon svetlometu jsme na 2000lx, testuje se ted predevsim teplota v uzavrenem prostredi
Ahoj Dane, pěkný! A zkoušel jsi to v reálu na autě? Podle obrázků mi přijde, že střed to má super, ale co okraje (hlavně spodní okraj)? Xenon je v tomhle vyváženější...
Urcite, napred testovani v praci a pak se vyzkousi praxe, nejleie pak led vs xenon na jednom aute a uvidi se jake budou poznatky, uz tu mam i bixenon led vc aktivniho chlazeni
vše je originál, činské věci do těchto projektů nepouživám min 4 roky, špatné zkušenost, nefunguje to kvalita a hlavně vydrž špatná, tady je limit akorat čas cca 20000h a pak lze diodu nahradit za novou. Vyrobce má spočitané pasivní chlazení, cílem je ted zjistit pokud se chlazení zmenší o 20% zda-li to té diodě bude či nebude vadit a bude to fungovat na 100%
27.02.2015, 10:23 | muSlim | Upraveno: 2015-02-27 10:24:30
Vďaka. Robíš to len do toho, alebo budeš experimentovať aj s inými xenónovými svetlami (iný výrobca)? 20k h je dosť ale, heh... A kto je výrobca jednotlivých komponentov, ak to nie je tajné? To má tiež obdobu trafa/prevodníku ako majú xenóny?
Vyrobce si necham pro sebe, ale neni to zadne Beecko, technologie je japonska, je tam mala jednotka pro usmernovani proudu, aby se led nespalilo, tzn tato jenotka si pak provadi potrebnou regulaci sama, dalsi projekt je Vw T5 - kde bude potkavaci a dalkove v led, dalsi projekty vzhledem k nedostatku casu v otaznikach
Zajímavé, určitě to má budoucnost. Osobně jsem zvědav, jak s chlazením v létě, při 30° C ve městě v kolonách. Tam opravdu tohle asi ne a klasické LED denní svícení, ne? :-) I když i večer při 20° C to chlazení taky bude dost náročné...
80% celkove velikosti projektoru je pasivni chladic a teplotu to ma 40C, osobne jsem z toho pomerne nadseny, jen pro zajimavost u xenonu jsem v ohnisku nameril 190C :)
AR: taky mě to napadlo, případně v létě malý okruh z klimatizace :-)
Tak jako 5 let zpátky LED světla na autech jen výjimečně, dnes už se to posouvá na laser u hi-tech, takže za 5 let LED standart a laser v lepších výbavách a třeba zase něco lepšího jak laser :-) Holt, vývoj člověk nezastaví, jde o to, jak ho využije :-) (opakem je tunel Blanka co do techniky, tam se vrací na stromy bych řekl..., ale zase jsou chytrý, udělali to tak, aby stále měli kde co opravovat a tím měli práci a zisk :-D :-( )
To vypadá opravdu moc dobře. Pár set km jsem ted najezdil s adaptivníma LED světlama a ač jsem byl krapet skeptickej na začátku, tak to funguje opravdu mooc dobře.
A ofiko popis viz. níže, ale stojí za vyzkoušení, mě to příjemně překvapilo.:Adaptivní LED světlomety Ford toho umí mnohem víc než okouzlit na pohled. Sledují totiž vozovku přesně podle toho, jak otáčíte volantem nebo jak rychle zrovna jedete. Tím vám zajišťují dokonalou viditelnost. Hlavním benefitem LED technologie, která plně nahrazuje klasické žárovky, je jasné a přirozené světlo s dlouhou životností. LED pás denního svícení je součástí hlavních světlometů.
Taky by mě zajímaly podrobnější informace o zkušenostech :-) Zaujala mě svítivost, ale mám strach z úzkýho kuželu, jak je vidět na fotkách na zdi na začátku vlákna
asi blbej dotaz, ale k tomu potřeba stejná výbava jako ke xenonům, startery, naklápění světel? nebo to jde i použít např. místo H1 halogenky do čočky? mám namysli tohle světlo z Accordu 2003-2007 během 4měsíců dávám druhou sadu žárovek :(
zatim se pouzivalo do originalu na misto xenonu a svetla mela ostrikovace, tzn pokud by se delala prestavba do halogenu je to stejne jako kdyz tam das hidky, tzn nehomologovano.
v hornim popisu produktu je napsano tento model ma vse jiz v sobe navic je jednotka pro usmernovani napeti pro ledku.
proti praskani zarovek pomerne uspesne funguji moduly proti prepeti a pak nakup original nikoliv cinskych zarovek
Dobrý den, omlouvám se za zpoždění, opět sem na to zapoměl jak na smrt, dle domluvy zasílám krátké video a foto k montáži led světel do toyota avensis. Foto viz. příloha a video viz. odkaz.​
Led ma udávánou životnost 20000h, jedna se o pomerne velký projektor 3/4 tvoří pasivní chladič, instalujeme hlavne do vozidel která maji problem svítivosti a ne všude jde instalovat diky velikosti. U T5 se dělala i konstrukce pro uchycení neb je zde předpoklad vyroby ve větším množství ....
PcGamer: kdepak je se přejmenuji až pak na Laserman, ted co jsem si měl tady možnost hrát s laserem světlomety bude to parada až se vše vychytá a bude se moci instalovat do vozidel :-)