Navštíveno 35299x

24.07.2012, 09:54 |
Cormi Ahoj chlapi, dával jsem záslepku zadního stěrače a poškrábal si sklo. Jedná se o rýhy od nehtů, ale jsou docela hluboké a okolo celé záslepky. Nevíte někdo jak bych ty rýhy odstranil? Chce to vzít napřed smirklem hrubosti 1000 nebo stačí hned pastou a leštit? Vůbec ale nevím jakou pastu na to použít - Tempo? Musí to jít ale ručně, nemám pístup ke strojní leštičce. Prosím rady. Díky
Ty máš dost vostrý nehty teda :o)
Hele, a co třeba jen zubní pasta?
nehtama sis poškrábal sklo? to jseš nějakej Xman, ne?

24.07.2012, 10:06 |
Cormi tak já nevim, možná to neni od nehtů, ale jsou tam rýhy :-) dával jsem tam velkou záslepku a okolo vylezlo lepidlo tak jsem se to snažil začistit. Nějaký rýhy jsou taky od stěrače, ale jelikož jsou akorát vedle jak je záslepka tak si myslim že to je od toho čištění.
Zubní pasta mě taky napadla - byla mi už doporučovaná na leštění displeje mobilu :-) tak to zkusím rovnou pastou a když to nepůjde tak napřed zabrousím smirklem
Sklo? Rejhy od nehtu? Muzes dat fotku? To je naka blbost... Sklo vylestis leda nejakejma diamantovejma pastama, na zubni pastu zapomen.

24.07.2012, 10:24 |
Cormi ok vyfotím a postnu odpoledne
oxid ciřičitý (cerium oxide), na ebayi pár KČ, stačí smíchat s vodou a lze s tím leštit veškeré sklo

24.07.2012, 10:53 |
Ravo napiš co to je za auto, jaký sklo (zadní?) atd...
aby se z toho nakonec nevyklubal polykarbonát nebo že Cormi je Wolverine

24.07.2012, 11:31 |
Cormi je to Golf 4 krátkej a zadní sklo
taky mě to zajímá, předchozí majitel to zadní sklo docela fejst doškrábal, asi škrabkou na led v zimě nebo nevím..

24.07.2012, 12:05 |
soray Jako Mari, případně hotovej produkt Carpro CeriGlass.

24.07.2012, 19:29 |
Meda

24.07.2012, 20:42 |
Cormi ok zkusím to... jinak posílám fotky - s bleskem z garáže, ale pro ilustraci dobrý... vůbec nevim jak jsem to dokázal :-/

24.07.2012, 20:43 |
Cormi až tam bude zpátky ta velká záslepka tak ty rýhy budou akorát okolo ní...

Tos jezdil kolem té původní šroubovákem ne? Tohle nehtem do skla rozhodně neuděláš a pokud je to sklo, tak na vyleštění zapomeň :-/
BTW proč zase záslepka v barvě? Dej tam černou a bude to good ;)

25.07.2012, 09:01 |
Cormi Honzo tamta už se lakuje do černýho klavíru a tahle je tam jenom proto aby tam nebyla díra. Chci ty rýhy nějak vyretušovat než se tam dá finálně tamta

25.07.2012, 09:20 |
zipp | Upraveno: 2012-07-25 09:21:31
Corni: mám nápad, kterým vyřešíš dvě mouchy jednou ranou. Dej tam normálně zpátky stěrač, jak tam patří. Jednak nebudou vidět rýhy a druhak budeš i ty vidět ven z auta. Má to ještě třetí výhodu a to tu, že to bude vypadat normálně a ne, že na autě něco chybí.
Samý pozitiva, ne? :-)

25.07.2012, 11:22 |
Cormi stěrač už je pryč i s motorem :-)
nakonec jsem se rozhod tak že s tím zajedu do Autosklo Galaxy, necham si spravit záseky na čelnim skle a přeleštit zadní. Asi nejlepší řešení řekl bych :-)

25.07.2012, 20:32 |
Hráďa připojištění skel a výměna na pojišťovnu???? jinak rejhy sou asi od záslepky jak se mlela při chodu motoru....
Můžu mít dotaz? Z čeho je ta velká záslepka cos tam měl?díky

29.07.2012, 14:13 |
Cormi přes pojišťovnu to čelní sklo jenom když to půjde bez větších komplikací - mam ho připojištěný. Těch 500,- by mě ale už nevytrhlo :-)
tamta záslepka je od Cult Society, foto tady na odkazu
[ Link ]

30.07.2012, 13:41 |
Hráďa dneska se pojišťujou skla jako komplet a je jedno jestli je boční zadní nebo přední...
jednou ročně máš prostě nárok
Hrada: jen pro info, neni tomu tak u vsech pojistoven...zalezi jakou mas a jak mas pojistku postavenou...
...nebo tam dát tak velkou záslepku, aby překryla i ty rýhy :-))

07.09.2012, 11:18 |
Cormi takže v autosklu od toho dávají ruce pryč... co tenhle přípravek, mohl by to vyřešit? Když ne úplně tak alespoň částečně??
[ Link ] 
Podle tý fotky je to docela hluboký. Aby si odstranil škrábance, tak musíš odebrat stejnou vrstvu skla jako je nejhlubší škrábanec. Prostředky na to existujou, ale je to poměrně časově náročný, přece jen to sklo je dost tvrdý. Podivej se na
[ Link ] ale u tý díry po stěrači bych se toho leštění docela bál. Autoskla jsou kalený, takže pokud by se při odlešťování zahřálo moc, tak prdne. Pokud ti při přejetí nehtem přes tu rejhu ten nehet jakoby zadrhává, tak je to skoro neodleštitelný..