Navštíveno 10007x

Ma posunuti predniho stabilizatoru vliv na natoceni volantu? Posunuti myslim ve smeru viz sipky na obr. Podle mne by to nemelo mit vliv, kdyz na stabilizator navazuji tycky stabiku ktery snad maji na sobe cepy ktere by pripadnou nesrovnalost mely eliminovat nebo se pletu? Hlavne sstabik posunutej uz byl, ale volant sem mel rovne, ja s nim hejbal, ale posunul jsem ho na druhou stranu... Tak jsetli vubec vadi ze je stabik nevycentrovany s osou vozu. Jestli mam jen otocit tyckama rizeni a srovnat si volant, a stabik nechat tak jak je, nebo jestli mam srovnat i stabik na stred a pak az rizeni.

stabilizátor nemá s volantem nic společnýho.... je to jen spojka mezi levou a pravou stranou auta eliminující přirozenej náklon auta v zatáčce....
tak proc se mi kurva posunulo rizeni, kdyz sem jen menil ulozeni stabilizatoru, na nic jineho sem nesahal, to je mi zahada
tak krive usazena napravnice? ale vsechny srouby tam sly stejne dobre jako ven, tudiz jsem pocital s tim ze sem ani s ni moc nehnul - jestli vubec
nvm sice na jakem aute ale jakekoli povoleni sroubu na naprave je pro geometrii problem, nekdy neviditelny, nekdy velmi vyditelny ;)
ok, takze srovnam ten stabilizator tak aby byl na stredu, jako prvni krok, a druhej krok bude geometrie a srovnani rizeni
podle toho co popisujes jde o jednoduchou konstrukci napravy, kde stabilizator supluje zaroven ramena, takze pokud s nim hnes do strany, samo se to projevi... namatkou se mi vybavuje Opel Corsa...
ee, to snad ne, stabilizator je chycenej pres dva silent bloky na napravnici na ty dlouy strane samosebou, a konce jsou chyceny pres tycky stabilizatory a ty jsou upevneny tusim na tlumice? jestli si to dobre pamatuju, ale tam je porad tycka ktera ma na sobe dva cepy pres ktery se muze hejbat, takze je mi divny proc s emi pohnulo rizeni kdyz se to melo pohnout jen v tech tyckach, respektive nemelo se to pohnout vubec:-D je to teda porad jeste moje mondeo
aha, tak v tom pripade to nema vubec na nic vliv, max se zkrati zivotnost tech kosti (spojnic stabiku s ramenem-tlumicem) diky vyosenosti...
tak svete div se vliv to asi ma, pac sem posunul stabilizator asi o 15mm, takze je ted skutecne temer vystreden, dle meho nejlepsiho vedomi a svedomi a volant se srovnal. na nic jineho jsem nesahal, ale tak hlavne ze to mam ok
tyvole, tak to ti to tam musi pekne cvicit, kdyz to pohromade drzi stabilizator.