Navštíveno 13251x

02.05.2012, 21:48 |
MH13 Jen rada,každý mi řekl jiný postup,tak snad mi to někdo vysvětlí.Mám přední a zadní nárazník dalo by se říct z nového auta (žádné rýhy škrábance nic) jsou jako nové, jsou v tmavě šedé metalíze a já je potřebuji hodit do bílé nemetalické klasik.Jak by byl správný postup přelaku?Šlo by to prostě jen přelít tou novou barvou? Nebo se bude muset pod to použít plnič?
Co přísady do laku,je třeba použít změkčovadlo na plasty?Nějaký naleptávač? Jde metla takto přelít nemetal barvou? Každý lakýrník mi řekl nějaký postup,ale jak by to tedy bylo OK...

09.05.2012, 14:22 |
relax sice moc zkušeností nemam, ale co pamatuju, tak když jsem s kámošem lakovaj svůz nárazník, tak to bylo následujícím způsobem: obrousit původní barvu, odmastit, stříknout plničem, stříknout barvou, stříknout bezbarvym lakem (v tom byl i nějakej podíl tužidla - to nám vždy namýchal chlápek co měl u nás obchod s autolakama) ...
no postup je jednoduchý. Zdrsnit původní metalický lak, nejlépe tak 400 pod vodou, pokud není nikde poškozený,pak to stačí odmastit a nalít tou bílou v několika vrstvách. Někdo mezitím ještě stříká plnič, ale v tvém případě je zbytečný. Žádné jiné přísady nejsou potřeba, pouze akrylová barva, samozřejmě s tužidlem a bude to OK
to mishan - s plničem bych si nebyl úplně jistý že je zbytečný, v nejmenované lakovně mi stříkly boční dveře bez plniče a ani ne po dvou letech lak začíná praskat a loupat se :o( ptal jsem se kamaráda proč to a on že je to rychlokvaška bez plniče (moje zkušenost)
obrousit pod vodou ( zmatnit ) koupit 2k barvu ( UNI, dvousložkova) pokud v ni teda neni žadny zrno a odmastit a nastřikat prvni vrstva takovej zaprach a druhou plnou popřipadě kdyby malo kryla tak ještě jednu plnou vrstvu
svity01: no tady tro nemusí být tím plničem, ale technologií, kterou to udělali ;-) špatně obroušené, málo odmastěné apod....
sry obrousit pod vodou papirem P800. P 400 jde taky ale moje zkušenost je takova že si to časem vyseda.
jj jak píše hlavon: zmatnit 800 a pak jen zalít lakem. Plnič není potřeba pokud nejsou rýhy atd.