Navštíveno 8135x

Po nasazeni novych tlumicu Bilstein je auto moc vysoko. Poradite jaky pruziny mam koupit abych to dostal niz o 30-40mm? Koni, HR, Weitec? Auto nemam na zadny zavody. Najedu 10tis. km rocne.
Dekuju za radu.

20.04.2012, 12:30 |
Nismo.Power | Upraveno: 2012-04-20 12:36:23
Tlumič nemá vliv na světlou vejšku auta ;-))))
každopádně když snižovat omegu tak vybrat něco co je nižší ale komfortní.... tzn si asi připlatit za lepší značku a vybrat měkčí variantu :)
hlavně u omegy určitě udělej geometrii po výměně tlumičů pokud už si neudelal ;-) na předku se dělaj odklony.... po snížení pružinama budeš muset tady taky na geo neb omegy maj odklon kol při propružení ;-)
Jak nemá? Pokud bude pružina na tlumiči a tlumič bude mít kratší/delší tělo tak vliv má.
kdyby každej výrobce měl na stejnej model auta jiný dýlky těla tak by se z toho lidi posrali tak akorát ;-)
nejvíc ovlivní když člověk vymění i pružiny neb starý se časem utahaj a auto je trochu níž a po novejch je to zase vysoko jak koza :)
ale samotnej tlumič tomu je jedno v jaký vejšce je auto neb to mu řekne pružina kde tu váhu auta nechá v klidový poloze :)

22.04.2012, 22:17 |
1kw Vasekkch: Omega má tlumič a pružinu naprosto odděleně, pokud jsem tě dobře pochopil..
A jinak nenapadá mě jak by to spolu souviselo.
Tak tam je víc dorazů a leží to na nich, jinak už mě nic nenapadá :)