Navštíveno 23483x

19.04.2012, 23:03 |
dejvyxxx | Upraveno: 2012-04-19 23:03:51
Tak po veškerém snažení a shánění všechn součástek, abych docílil nějakého výkonu jsem odbrzdil 222ps a 488 nm.Můžu sem pak hodit graf z brzdy,ale naladěné je to fakt hezky :)
tak to jsi na správné adrese, tady na AHC je zástup lidí, co Ti pochválí načipovanou Octávku.
Ale 220s je hezký ;-)

20.04.2012, 00:33 |
Olda Pěkný :) Co vše bylo potřeba vyměnit?
heh no já mám AHC rád a když tu sou příspěvky všeho druhu tak sem to sem jen tak dal no :D Koho to nezajímá tak se toho nemusí všímat samozřejmě.Ale tak docela dlouho sem se snažil to ladit a dalo to dost práce, tak na to že je to rotačka tak slušný hodnoty a ta jízda je taky slušná.
Octavia 81kw ASV
Hybrid 230 RR,FMIC trysky RACE 520,jednohmota+HDS+WR6,EGR OFF,KAT OFF,Váha OFF, 12mm Bosch, Podavačka z benzína,Komplet sání ARL a Soft na míru by Drápek.
Díky
základem je asi hybridní turbo od Radima Baculíka, který dostává nejvíc zabrat..pak samozřejmosti viz výše.
Je to naladěné tak aby ten motor fungoval bez problemově.Tlaky v turbu sou velky,ale je na to připravené. Spojka udělaná.Takže teď už se bude jen jezdit :)
to zni slusne, ten kroutak mi prijde skoro az zbytecne vysokej... uz seriova 81kW furt jen hrabe..teda v tom kratkem rozmezi kde jede, me by stacilo kdyby si udrzela ten seriovej moment treba jeste dalsich 2-3tis otacek, ne aby to na na 3tis umrelo...
co zbytek je upravenej odpovidajicim zpusobem? me prijde ze treba brzdy neubrzdej kloudne ani tu serii kdyz jedes ostreji.. na tenhle vykon na predku uz by to chtelo samosvor, jinak je to auto jen na jizdu rovne .. no a seriovej podvozek samo taky asi na 200+ PS nema...
ale cisla samo fakt pekny...

20.04.2012, 11:42 |
Augi Kolik tlačíš?
assassin: ona oktavia je dělaná na jinou jízdu než rovně? Ono dle sedaček to není ani na tu jízdu rovně,raději posedím na dřevěnce na nádraží :)))
dejvyxxx: Dalo to určitě dost práce a taky peněz, výsledné hodnoty pěkné, takže držím palce, ať ti to jezdí co nejdéle a bez problémů;)
Jak dlouho to vydrží než to praskne ? :)
bez váhy takže vpodstatě jen auto který nemá naprosto žádnou trakci, bude pořád jen hrabat a vejfuk bude pokládat saze že za ti nebude ani vidět :)
jiank jasně stará rotačka se dá ladit mnohem líp než to nový vw mrdy co se rozpadaj už na těch 100kw samovolně....
a na závěr jak se řiká tak krouťák závody nevyhrává, to co žene auto dopředu je poměr koní na tunu váhy který tenhle motor možná má ale těch 222 tam bude někde v krátkejch otáčkách zatimco u benzínu může bejt třeba od poloviny otáčkovýho spektra do konce......
hoď graf pro představu ;-))
jsem zvedav kdy ti to klekne :o))

20.04.2012, 16:13 |
gizmi ja mam dotaz z jineho soudku - cim to chladis? A od jake firmy? Nahanim neco kloudneho, kdy ebay veci nechci a znackove za 12t taky ne :( Mam GIVko 66kW a upravama 150PS/350Nm - odladeno a seskladano od DieselPower aby motor natahal jeste mraky kilaku a hlavne jsem limitovanej chlazenim :(

20.04.2012, 18:02 |
Chris gizmy myslis IC ? daj tam z ARL ten je dost velky.

20.04.2012, 18:41 |
Jozzo Stejně si myslím že nejlepší tuneři a ladiči jsou borci od ABC Chip tuning :))
Tak Graf sem teď naskenoval tak se můžete mrknout.
Ten výkon 200 koní tam je ve spektru od 2800 až po 4200 :) nemyslim si,že by to bylo nějaký zlý. Viděl sem mapy udělaný s výkonem 210 koní přičemž tam těch 210 koní bylo asi tak 100 otáček :D
Jinak tlačim kolem 1,8 baru max. To trubo je dělaný do cca 2 barů ( ještě sem zapoměl na C-čidlo, které to umožnuje)
BTW už asi rok jezdim cca se 180 koněma a nic nelehlo. To že sem teď doladil 12ku a udělal větší čip je už podle mě fuk. To auto neklekne, to se můžu vsadit. Atuo klekne, když s tim někdo neumí zacházet. Ale tady není co by mělo odejít. Nejlepší sou názory těch, kteří s tím nemají zkuš.Ale budiž.
Chladim to FMIC o velikosti tušim 180mm šířky. Uchladí krásně i 300 koňového hybrida. TAkže dostčující a vše v 60mm vedení.
To že je váha off, je uplně ideální věc, no pokud je člověk debil tak samozřejmě pořád hrabe. Ale když člověk umí řídit tak nemá důvod hrabat :)
Ale až to klekne tak dám vědět Powere neboj :D NEvim teda co si představuješ pod tim pojmem klekne, ale vědět dám :)
Pro walische: Děkuju, když mě pudjou do Octule Recara :) To bude lepší posezení ;)

Jo a to víte ,že to občas zahulí,ale čekal sem to podstatně horší :) Dá se s tim jezdit uplně na pohodu a když se chce člověk projet nebo bezpečně předjet tak nemá problem :)

20.04.2012, 21:31 |
gizmi dejvyxxx: kde jsi nakupoval to chlazeni? Jak rikam - bud ceny sileny a nebo kvalita silena :(
gizmi: ono to chlazeni pro turbo, je fakt asi nejdul. vec, pokud to clovek s vykonem mysli vazne. Cena takoveho FMIC se muze vysplhat i k 12 tisicum za komplet i s praci a matrosem.Pokud umis svarovat, sezenes cooler za 3 tisice,
trbky a spoje tak za dalsi 3 tak si ho udelas sam, ale me ho delal kamarad, co dela upravy aut, za cenu materialu + cca 2,5 tis za praci.....ten kdo to niody nedelal to jen tak neda, ale silovnej svarec to vyrobi.Jinak ty prestavbove.sety za 11 tis cca, nejsou ani na moc koni a ani myoc kvalitni, lepsi kvalitni cooler a kvalitni vedeni i spoje !!!!

21.04.2012, 07:26 |
JR Vykon na kolech nebo na motoru? Ten graf je na muj vkus moc jednoduchej.

21.04.2012, 09:05 |
gizmi JR: co se ti na tom nezda pri tomhle set-up-u co ma :) Vcelku normalni hodnoty ;) kdyz ja jsem vyzdimal na seriovem turbu (jen repasovan) s tryskama RACE, novejma podtlakama, EGR OFF a nerez trubkou od pocatku po koncak z TTcka 150PS z puvodnich 66kW, tak tohle je vcelku normalni na to ze ma hybrida, ma to cim chladit, atd.. ;) Pokud sezenu VBckoveho Garetta a dam chlazeni, tak taky pujdu hodne pres 200PS a to zcela bezpecnych.. jenze ta investice je pro me dost zasadni (hypo nadupanym autem nezaplatim)
jedine co souhlasim je fakt, ze za ty penize celkove muze byt velmi zajimavy Japonec s uplne jinejma hodnotama a hlavne na stupnici hravosti budu zcela jinde :) A spotreba 5litru jako u serie taky bude v trapu :D
JR: A jak by měl vypadat graf aby nebyl jednoduchej pls ? :) Myslim si, že udělat takovouhle mapu neumí každej. Je to hodně slušně namapované. Myslím si, že vykon v širokém spektru otáček je víc než dobrý. Jediné co se může namítnout je pozvolná křivka v spodním pásmu, kterou jsme chtěli zachovat životnost spojce a zmírnit tak krouťák v tak nízkém poli otáček.
Jo japonec je jiná věc, ale já to mám jako auto na kažoddenní ježdění :)
Jinak má gizmi pravdu, že je to vcelku bezepčná uprava, kde je vše promyšlené tak aby to vydrželo :)
Jinak moje spotřeba s těžší nohou je 7litrů při langsám je to 5,5 . Nestěžuju si :)

21.04.2012, 17:16 |
Lu82 | Upraveno: 2012-04-21 17:25:26
gizmi: to si dělaš srandu ne?? na VB nikdy nepujdeš hodně přes 200PS to turbo to nevydrži a to ti řekne každej špičkovej ladič motoru např. Tdifun, dieselpower atd.
Zdravej strop pro VB je někde okolo 190PS pro taviče a 200PS pro normalniho jezdce kterej na to nebude kdovi jak slapat
jestli to turbo ma aspon chvilku vydrzet tak 195PS optimum
jednou sem videl na VB 210PS ale bylo to spickove nalazeno a x dalsich komponent jako jina hlava v cerpadle atd. (ale to je strop) a rozhodne to neni hodne pres 200

21.04.2012, 18:05 |
gizmi Lu82: hodne pres 200 jsem prepalil ;) To uznavam, ale 160PS mas seriovku a s pouzitim trysek a chlazeni tech 200PS+ neni problem (zalezi na motoru, pravda.. konkretne u me mel Richard docela radost, protoze se povedlo chipem nahnat dost a na serii turbo by slo auto vyladit i lepe, ale neuchladil bych to..) Kazdopadne je to jen krafani a nevidim nic divneho na tom grafu od dejvyxxx vzhledem k jeho komponentum..
JJ VBčko vyřešeno, taky sem ho dal pryč a řešil sem to raději jistotou v podobě hybrida.
Pořád čekám co si představí JR pod grafem aby byl na něj tak akorát , nebo snad čím by ho to uspokojilo ? :)
No jen bejt tebou tak ještě vyměním blok za 96kW ta má daleko pevnější a silnější vnitřnosti. Jinak držím palce. Taky se do něčeho podobného pouštím postupně, když už to seriové turbo kleklo...

Pěkný to je hybrid ? Haled vnitřnosti z PDčka zatím neplánuju, pokud to vydrží to co tam je teď není důvod měnit. Ale určitě je to dobrá věc mít spodek z PD ať z ASZ nebo z ARL.
Pěknej féén :) Co to je zač ? nějakej hybrid ?

23.04.2012, 14:46 |
Spooky1 | Upraveno: 2012-04-23 14:47:04
jj... Je to hybridek... A práv co jsem řešil z klukama tak přez 200Ps už ten seriovej vnitřek 81(66) hodně trpí...

23.04.2012, 16:31 |
JR Tak porad tady nepadlo jestli je to na motoru nebo na kolech. No a co mi chybi na tom grafu? Prave ta krivka ubytku vykonu cestou na kola.

23.04.2012, 16:49 |
assassin | Upraveno: 2012-04-23 16:49:51
JR: no tak v tom horsim pripade je to cca 10 procent min, v tom lepsim 10 procent vic... ja myslim ze pekna by by byla i ta horsi varianta...

23.04.2012, 18:30 |
Pagoš K té životnosti.. Dostal jsem z ALH podobným způsobem, jen s menším hybridem cca 200koní, během 120.000km jsem dvakrát měnil prasklej píst, tak jsem ubral koně na zhruba 180PS, dal komplet spodek z AVF a konečně to drží, zatím :)
Pagoš: To je přesně to co jsme psal. Těch 180cca provozuje na ALH pár lidí celkem v pohodě už delší dobu,ale víc koní už právě říkaj že chce ten spodek vyměnit. Prej to ta 96ka drží v pohodě...
Proc tohle a ne 1.8T? 4.1/100?
Proff: Myslíš proč tohle ladit a neladit 1.8T? Já bych neřekl, že je to hlavně spotřeba... Já jezdím se současnejma 100kW za cca 6l (Nejsem teda žádná brzda). S těma 220ti Ps se taky dá jezdit cca 6-7 stejně jako s 1.8T když se s tím člověk naučí. Ale proč si kupovat oktávku a měnit pak kusy podvozku za věci z Cupry a nekoupit si rovnou Cupru?
Dycky budou lidi co budou upravovat a budou tací kteří to nebudou chápat...
PS: Pokud jsem tě špatně pochopil tak se omlouvám.

24.04.2012, 08:28 |
gizmi Profesor: mel jsem octavku 1.8T v serii a s mou nohou jsem se nikdy pod 12l/100km nedostal :) Proto radeji budu s tou samou nohou jezdit za 6l/100km nafty a defakto v tom rozdil nevidim.. Kord kdyz nalitam hodne kilaku ;)
ASi jako gizmi, jinak záleží na stavu motoru a taky jak tomu kdo dává při těch 220 kobylách. Když to využije člověk jednou za čas, nemá problém s tim jezdit i dál.
jinak výkon je to samozřejmě na motoru !
_Nemyslim si že by tam byl nějak extra ubytek výkonu. Neni to Benzín, kdo někdy viděl víc grafů TDI tak asi bude vědfět, že to ma spousta lidí poladěné tak, že to padá už mnoheeem dřív a ty autoa spíš mňoukaj než jedou. Ale s tímhle se dá jezdit velice příjemně a dokonce to tahne do vysokejch otáček. Spotřeba teď s těžkou nohou 50/50 dálnice město 6,3 l podle dotaknování ne podle PP.
Takže asi tak. Kamarád s 1,8T má 208 koní a jezdí za 15l a ještě mu ujedu :D tak proč :D
dejvyxx: ztraty benzinaku budou stejny jako u TDI.. tzn rozdil mezi vykonem na kolech a motoru taky podobny..
jj to každopáně ;) neřikám že ne :)