Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Odstranění laku ze světel

o Navštíveno 10284x o
o 12.04.2012, 11:10 | zipp
Bývalý majitel mýho novýho auta koupil nový přední světla a hned se je jal zničit černým lakem zevnitř. Moje otázka zní, napadá vás, jak to sundat s co nejmenší pravděpodobností poškození toho chromu pod tím?

Předpokládám, že to stříkal stejným černým sprejem jako masku a znaky auta, ze kterých to šlo nehtem sloupat a oškrabat, ale vím, že vnitřek světla je asi z jinýho materiálu

o 12.04.2012, 12:35 | PlusOne
Ten "chrom" je tenoučká vrstvička hliníku nanesená na plast. Když se ji pokusíš jakkoliv narušit, oloupeš to celé.
Jediný řešení nechat paraboly nově "nachromovat" - umí třeba xenonman.
o 12.04.2012, 14:01 | zipp
PlusOne: já vím, že to je jen tenká vrstvička. Co jsem ale měl rozdělaný světla z AR156, tak to bylo tvrdý/pevný dost. Tohle jsou DEPO světla na A4 B5

Právě že ji nechci narušit, jen z ní sundat tu černou barvu :-)
o 12.04.2012, 15:11 | tappaja
Podle me to nesundas bez zniceni. Pokud to jsou depa, shanej se po origo svetlech, udelas lip...
o 12.04.2012, 15:28 | zipp
hmm, to jste mě moc nepotěšili. Nějakou chemií by to třeba nešlo?
o 12.04.2012, 15:30 | Ghofig
jakoukoliv chemii chrom sleze uplne. cokoliv na bazi lihu tomu nedela vubec dobre :)
o 12.04.2012, 16:04 | tommas
co jsem někde viděl návody na výrobu černých světěl, tak ten chrom nejřív loupou, brousí. Pak až lakují.
Sehnal bych origa a tohle prodal nějakýmu pomatenýmu tunerovi.
o 12.04.2012, 16:06 | zipp
chrom tam pod tím pořád je, jsou nalakovaný jen určitý části...chjo.... zkusím to teda nějak opatrně odloupat a když to nepůjde, tak to prostě znovu stříknu na černo, no :-/
o 12.04.2012, 16:12 | .mycTD
ja ten chrom sundal normalne vodou + houbickou na nadobi, takze se bojim, ze moc neuspejes. Jestli to neni moc na ocich, tak bych to spis vzal nejakym pseudochrom sprejem.
o 12.04.2012, 16:19 | michal_smsmsm (A)
taky jsem sundal chrom vlaznou vodou a mekkym hadrikem, takze bych sel cestou bud jinych lamp, nebo renovace u xenonmana
o 12.04.2012, 23:20 | Raimmii | Upraveno: 2012-04-12 23:21:12
Depo stojej za prd, tím bych se ani nezabíval zachránit chrom, a radši sehnal použitý originály ;-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3601 sekund.