Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Fabia I-plavani predku

o Navštíveno 12351x o
o 28.03.2012, 02:51 | JosefFrydrych
zdravim,potreboval bych poradit,jedna se o fabii hath. 1.2mpi 04 jezdim na 15" pneu 205/50 mam problem s predni napravou,nevim presne cim to je,kola jsou vyvazene a rovne,jde o to ze asi nad 100km trochu brni volant,pri jizde po nerovnostech sem tam neco klepe u praveho kola,nekdy to udela i pri rozjezdu na plny rejd,silendbloky jsou cca rok stare ty silnejsi,napada me ze by to mohlo byt predni pero,nebo cely tlumic,uvazuji ze koupim sportovni podvozek,pouzity,alespon predni tlumice+pera,nebo myslite ze by byl dobry podvozek s F. rs I? ,Objednal rozpernou tyc,ale jak posilit zbytek podvozku nevim,poradite? Meli jste nejake podobne problemy?

o 28.03.2012, 07:18 | jok3r
jak na tom sou tycky stabilizatoru? mame na fabii klepali ale s volantem to nic nedelalo,,, i kdyz ona nema takovy salamy a ma 14ky balony, jinak v plnym rejdu by ti moh cvakat homokloub
o 28.03.2012, 07:26 | JosefFrydrych
stabilizator ani nemam,prave to neni cvakani,ale jakoby klepnuti
o 28.03.2012, 08:04 | fica
Ahoj,ještě tam máš horní uložení ale přikláněl bych se k volnější poloose,já si stim zajedu na stk na ty desky a tam nato juknu,mohou být volný i tyčky řízení
o 28.03.2012, 12:18 | Spooky1
Zadmí silenbloky na rameni...
o 28.03.2012, 13:07 | Nismo.Power
tyvoe 1.2mpi s 205/50 a rozpěrnou tyčí...... to musí bejt krutej supersport :)

ad plavání na fábii to jsou zpravidla zadní silentbloky ramen, totálně poddimenzovaná plastová součástka doporučená měnit max po roce běžnýho nájezdu..... takže po roce na 15kách nečekej že sou ok....

ad vibrace tak pokud máš ok vyvážení kol a nemáš na gumách boule nebo nejsou to nějaký noname papuče tak máš v prdeli homokloub, zkusíš jednoduše když hodíš právě plnej rejd a pomalu pojedeš tak v tom nesmí lupat ....

povozek jen na předek ?? hodláš koukat do silnice a ve zpětnym zrcátku mít oblohu ???
o 28.03.2012, 13:42 | JosefFrydrych
nismo diky,prvni reakce je totalne mimo misu,o supersportu jsem se nezminil :) jen se pokousim o lepsi reseni. Mel jsem na mysli stavitelny podvozek,nechci to uplne k zemi,pochop. Nejake adekvatni reseni vymeny serioveho podvozku,za lepsi,s prihledem na pohodlnou jizdu,nevim jestli takovy sp. podvozek existuje. Neber v potaz me auto,ale muj problem vyse. Jinak tedy zkusim tu stk co zjisti,gumy jsou rok stare,nemaji zadne boule,vzorek rovnomerny. Opravte me jestli si myslim ze rozperna tyc slouzi ke zpevneni vlneni apod. A nebude na skodu.
o 28.03.2012, 13:50 | JosefFrydrych
jinak najeto cca 53000km mam ji od pribuzneho mel ji jako funglovku, 15 jsem nasadil zhruba pri cca 40000 s tim ze zadne zmeny jsem nepocitil..
o 28.03.2012, 13:56 | JosefFrydrych
jinak panove dekuji za reakce,zajima me jestli mel nekdo podobny problem a jak ho resil,a jestli to pomohlo..
o 28.03.2012, 14:00 | Nismo.Power
troufám si říct že teď když tam dáš rozpěrku tak poznáš leda hovno :)
pokud chceš kompromis komfortu a jízdy tak sežeň podvozek z rádoby sportu (pro tebe RS) a bude ti to vyhovovat....dávat štelovák tak kvalitní tě výjde 30k což už je za půlkou prodejní ceny fábky....
o 28.03.2012, 14:07 | JosefFrydrych | Upraveno: 2012-03-28 14:12:22
jinak najeto cca 53000km mam ji od pribuzneho mel ji jako funglovku, 15 jsem nasadil zhruba pri cca 40000 s tim ze zadne zmeny jsem nepocitil..
o 28.03.2012, 14:16 | JosefFrydrych
nismo ok,rozperku vylucuji,uvidim co teda zjisti na stk,zkusim ten podvozek s radoby sportu
o 28.03.2012, 16:09 | Nismo.Power
fabka je spatny vozidlo snad skoro ve vsem ale muzes si bejt jistej ze jediny co tak ti nezrezne sama od sebe a kastle se tolik nekrouti.....takze tyc by ti fakt zadnym zpusobem nepomohla..... stk na vejtrasku tam ti reknou jak sou na tom loziska, ramena a rizeni...... stav homokynetaku ti tam nerekne to musis osahat rucne, idealni je zadna vule nikam, muze bejt nejaka smerem dovnitr a ven ale nahoru dolu je to uz spatny..... poloosu to pak rozhazi a rozhodne fabky nemaj moj vydrzny homouse takze ty vibrace budou asi tam neb poloosy zase fabka nema nijak slaby a daj se ohnout jen o napravnici kdyz vemes patnik :-)
o 28.03.2012, 18:08 | JosefFrydrych
nismo ja vim ze je fabka spatna ve vsem,jenze mel jsem ji zadarmo respektive za prepis a vse kolem toho,tak proc bych ji nevzal,vloni jsem byl na technicke a pan rikal ze je ve vybornem stavu,dokonce i zadni bubny chodi jak maji,zadne zasekavani,jen jsem mel trochu spatne predni brzdy,nasledne vymeneny,a jedno lozisko delalo bordel,taktez meneno,i se silentbloky zadnimy,asi jsem ji dal zabrat tema 15" 205,myslis ze staci poridit uzsi cca 185-195? Ponevadz kamarad ma tu samou fabku a jezdi na 16" 215/45 a vsechno mu slape,mimochodem bez posilovace! Akorat rikal ze pul rocne meni cepy,silentbloky ma delane,celkove plne,akorat na tech nizkoprofilace moc nesedi,nepohodlne,myslel jsem si ze 205/50 nebude takova hruza ale neco tam citit jde. Jinak nejsem si vedom ze bych treba najel na nejaky patnik apod,a deda ten sotva :) tzv. Jizda do kostela a k nasim.
o 28.03.2012, 19:28 | CVakk
205 je nesmysl, nikdy se nerozjedeš tak rychle aby si tu gumu využil... má to jen mínusy... já na 110kw lehkým GTičku vozim 195 a bohatě to stačí, to dřív povolí podvozek než guma...

to klepání (tlučení) určitě kouknout tyčky stabilizátoru a pak hned klouby na poloosách... jedno to bude (pokud ty salámy nejsou rozhozený)
o 28.03.2012, 20:24 | JosefFrydrych
CVakk jasné chapu,pujdu do 185 zrejme,jen nevim co to udela na rafku 7" jak jsem psal vyse stabilizator ani nemam,dam na nisma kouknem na zvedaku na homo
o 29.03.2012, 05:54 | jok3r
JosefFrydrych: mam na 7x15 185/45 a je to akorat ;) jinak koukni taky na ty silenty ty sou na to taky nachylny
o 29.03.2012, 12:20 | MATTESS
Po roce? :-)) Zadní silenty přední nápravy jsem měnil loni po 40t km od koupě (tj. 3 roky u mě) a kdoví, jak dlouho tam byly před tím (ojetina). V létě jezdím 15" a denně jedu po slušné vytloukačce a ani ostatní silnice nejsou nic extra. Nic jiného jsem na nápravách neměnil, nedávnou STK prošla bez jakýkoliv problémů.
o 30.03.2012, 07:37 | JosefFrydrych
jok3r prave ja myslel ze 185 bude malo na rafek 7'' ale uz jsem zkousel konfigurator a vychazi to,jen 185/45 je taky docela na hrane ne? Necitis kazdou nerovnost?
o 30.03.2012, 07:40 | JosefFrydrych
MATTESS menil jsi ty silenty osobne? Nebyly tam jeste originaly? Jake jsi tam ted daval?
o 30.03.2012, 09:46 | MATTESS
JosefFrydrych: těžko říci, ale domnívám se, že jednou měněné byly. Kolega je měnil v 85t km, což by zhruba odpovídalo mojí výměně ve 150t km. Dával jsem tam vyztužené (mají 4 výztuhy)
o 30.03.2012, 11:22 | JosefFrydrych
MATTESS ja zatim taky nic nemenil,vse original krom prednich brzd a loziska,ty silenty jsem daval zesilene,ale maji jen dve vystuhy,ne ctyri,premyslim ze tam dam ty plne,jako kamarad,pracuji ve vyvoji gumy resp. hydraulickych hadic,kde soucasti a prioritou je kvalita gumy,tudiz mam moznost zpracovat stejne rozmery jako maji original silenty,jen se zmenou ze budou plne,gumu mame velice kvalitni,nehorlavou zachovavajici pruznost pri nadmerne teplote i mrazu.
o 30.03.2012, 13:23 | jok3r
JosefFrydrych: jasne ze cejtim ale to pak taky zalezi na podvozku,,, ono kdyz tam mam HP ktery sou predelany na cca -10cm vepredu tak neni co resit :D
o 30.03.2012, 13:40 | JosefFrydrych
jok3r o tom taky premyslim,jen chci zachovat klidanko jizdu,nechci mit tzv. motokaru bez tlumicu,jasne ze hodne zalezi na znacce podvozku ale vse ma sve uskali,sportovni podvozek je urcen pro sportovni jizdu-pohodli se vylucuje
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3198 sekund.