Navštíveno 12237x

18.03.2012, 18:58 |
M.a.R.i | Upraveno: 2012-03-18 19:01:05
Ahoj,
dneska jsem se trošku nudil, tak jsem ladil přední kapotu. Byla u čelního skla cca o 1cm víš než má být a byla nad blatníky. Mezera mezi blatníkem a haupnou byla stejná na obouch stranách, alespoň mi to tak přišlo, ale nezkoumal jsem to. Tak jsem si s tím trošku pohrál, haupna už u čelního okna zvedlá není, ale na levé straně mezi blatníkem a haupnou je větší mezera než na pravé.
Pomohlo by dát mezi panty a haupnu podložky? Abych s celou haupnou hned směrem k levýmu blatníku? A nebo je to k ničemu?
A jak spasovat zadní kufr? U levýho blatníku je trošku vejš, cca 4mm.

kufr

sice v návodu je popsáno, že se dá haupnou hejbat do stran pomocí zámku, ale předpokládám, že tím hnu haupnou jenom na předku u světel. A nebo hejbnu s celou haupnou?

18.03.2012, 19:33 |
kucik | Upraveno: 2012-03-18 19:34:05
Výšku kufru doladíš zámkem. U předku bys musel sundat blatníky,abys hnul pantama do strany.POdle mého ty podložky nepomůžou, protože se spíš uhne pant než aby s sebou stáhl i kapotu, ale za zkoušku to stojí, je to nejjednodušší možnost. Jink zámkem bych kapotu urřitě neladil, to je prasečina.
kucik: Ale ten kufr je o 4mm zvedlej jenom na jedný straně, na druhý je zároveň s blatníkem. Ještě mě napadlo naprat podložky pod pant kufru co je našroubovanej na platě pod zadním oknem. Ale bůhví jak je to tam chycený.

19.03.2012, 10:54 |
kucik Tak to ti pak fakt nezbyde nic jinýho, než laborovat s podložkama. Ten pant je na plato taky normálně přišroubovaný, takže by tam podložka jít měla, ale 4 mm je dost.
kucik: ono je to možná 2mm, je to opravdu decentně :). Asi je to možná zbytečně založený téma. Ale určitě už někdo něco podobnýho řešil, tak jsem potřeboval vědět praktický zkušenosti. Abych se nesnažil o něco co možný není.
nektere panty maji i stavitelnou vysku (coz je tenhle pripad, dle nakresu), muj postup je sladit zamkem predek kapoty vuci blatnikum a svetlum, nasledne povolit na "suvno" drzaky a doladit zadek kapoty, pokud bylo hybano i blatnikama, nezbude ti nez povolit i ty na suvno a ladit to cele dohromady... doporucuju vsechny hrany olepit kobercovkou a pri otevirani davat pozor, jinak orves lak...

19.03.2012, 21:59 |
Kesam Napíšu ti jedno.Hlavně vydržet já jí ladím 3 roky :D A kufr to samé podložky atd.