Navštíveno 9160x

mam dotaz mam 306ku hatchback a chtel bych to seriznout predni pruziny .Zajimalo by me o kolik auto bude dole kdyz to uriznu jeden zavit .?Ma nekdo predstavu cca .? Predem dik
to záleží na sklonu vinutí. ti jen tak nikdo asi neřekne
to ti nikdo neřekne pokud někdo nedělal to samý což pochybuju....
ale muj předpoklad je že to skoro nepoznáš o jeden :)

13.02.2012, 16:43 |
VTR já dával na feldě 3 a šlo to bajlavoko o +-6 čísel

13.02.2012, 17:54 |
Alííí Sice se tenhle styl "tuningu" už nějakejch 15 let nenosí, ale kdo chce kam... (taky jsem v 18-ti řezal péra) :-D
Záleží na pružině, i motorizaci.
Na P206 (3D) s 2.0HDi udělal 1,5 závitu asi 3 cm (vzadu k tomu přesazení torzky o 2 zuby, a to už bylo moc -- takže pak se šlo o 1 zub zpátky)
Každopádně šetříš tam, kde nemáš. Ale to je asi podobný jako s tim házenim hráchu na zeď... :-)
Asi nemá cenu něco psát po tom co probhlo u Kesama :))) a rozhodně to není doba -15let zpět...
Jen dodám že výsledné snížení závisí na počtu činných závitů, tvaru a zakončení pružiny a na její tuhosti. Takže obecně plácnout že jeden závit nebude nic a nebo málo se rozhodně nedá. Takže raději méně a případně na víckrát s rozvahou...

13.02.2012, 21:32 |
Kesam 1 nic :-) 2 možná moc :-)
Nikdy sem tohle neuznaval rezani pruzin vim,ze lepsi je koupit dany sportovni podvozek k danemu autu vzdycky sem to tak delaval.Ale neni to tak dlouho co se tu dost resili a ukazovali fotky s auty s rezanymi pruzinami a slo to. Tak sem se chtel zeptat jestli nahodou nekdo nevi a chtel sem vedet i nazory druhych :) . Zatim dik
jedna věc je vzhled, druhá věc jízdní vlastnosti :)

14.02.2012, 17:51 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-02-14 17:54:49
Nemá smysl se opakovat, za všim co jsem psal si stojím...
[ Link ] -
Ano podvozek nejsou jen pružiny, na druhou stranu spousta lidí tady kupuje pružiny -40 na sériové tlumiče a myslí si jak to mají super... Nemají, mnohdy je to pružina namotaná dle sériových parametrů jen o 40mm kratší, takže ve finále řízlá pružina je tvrdší ;-)
Pepíno_Honda: Jízní vlastnosti u P306? Dělěj si prdel z plastelíny :) Tímhle autem teď "musím" jezdit do práce a každá zatáčka je dobrodružstvím. Naštěstí ho chce tchyně jako nákupní tašku a já se nemůžu dočkat, až sednu do něčeho normálního.
Proto asi budu zastávat názor , že pugétu 306 nepomůže ani svěcená voda, natož nějaký snížení.
Tywole to nechápu proč si dotyčný nekoupí péra za čtyřku sadu a řešej se takovýhle kraviny.
Když na to nejsou prachy, tak se na to vybodni a neřeš kokotiny.
Takhle jeden můj známej chtěl snížit auto a protože nikdy nechtěl nikde za nic zaplatit a se vším vym... tak řezal péro přímo na autě a teď má přez půl ksichtu šlinc, jak se mu rozlít kotouč ve flexe, tak asi tak..
Českýmu tuzingu zdar!! jdu zvracet
Milhauzz: Byl jsem majitel P306 GTI a teď tady ZAMACHRUJU. Jeden z nejlepších podvozků, tohle francouzácí umí. Na sérii jsem na okreskach proháněl EVA a dalo se stim jezdit dveřma napřed při 100km/h+ :-) :-) :-) ale ty v tom asi nemáš kovadlinu mezi předníma kolama :-)
Osobně nevidim proč dělat zbytečně z vozu kozu :-) Nic bych neřezal a nejspíš nejspíš :-)
ROFL ty dva poslední týpci :))) dobře jsem se pobavil před spaním...
Tuner#2 A prosimtě :-) Jako ten druhej odstavec :-)
Já nevím, ale jízdní vlastnosti podvozku u 306 nejsou vůbec excelent. Zadní náprava absolutně do zatáčky nepodrží, kolabuje a auto se pak řítí do prdele místo do směru, kterým chci jet. Vím, že S16 měla natáčecí zadní kola, ale jestli ji to pomohlo? Ty zatáčky jsou fakt dobrodružství.
T2: my se zas pobavili, jak jsi dával v Mostě v technických pasážích Porsche a Ferrari :-)
Jezdim s 306 kazdej den a na jizdni vlastnosti si nemuzu stezovat, auto jede tam, kam ma... nataceci napravu maj myslim vsechny 306 :)

10.03.2012, 00:58 |
radaman | Upraveno: 2012-03-10 00:58:54
cestik: S Pandou na mokru vypraskal z někdo z AUTOCARU na dromu pár Porsche a Ferrari. Hodně movitých lidí to komentovalo dost naštvaně :-)

10.03.2012, 23:37 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-03-10 23:38:04
Darker: Zřejmě ano, to jsem taky usoudil, leč nevím v jakém smyslu a jak to souvisí se zdejší diskuzí a tím co jsem zde radil?
Vzhledem k tomu, že od toho pána jsem nic jiného než rejpavé připomínky a nebo laciné pokusy o vtip na můj účet nezažil, tak mě zajímá jak bylo toto myšleno a proč to tahá sem do diskuze?