Navštíveno 14180x

ahoj uvazuju o koupeni techto gum co nato rikate? ma je nekdo?
[ Link ] 
no mě to na MR2 naprosto neuzaujalo. Na vodě mizérie a i docela dost hlučely. Ja bych je vicekrat už nekoupil.

17.12.2011, 16:01 |
TROY nankang je dobrej akorát tak v atyp rozměrech ;)))
nebrat, na vodě to klouže jak na ledě, auto je nestabilní, na suchu lepší ale stejně to není ono, pokud budeš jezdit pomalu tak do nich, předpokládám že je volíš kvůli nízké ceně. Já už bych si je znovu nekoupil
To uz bych snad verit Barumce, ktera je dokonce o fous levnejsi, ale kolem 1800,- uz koupis opravdovy pneu znacky (Conti, GY, Dunlop atd.) , coz mi takovej rozdil neprijde a nezapominej, ze tohle jediny Te drzi na silnici :o)

17.12.2011, 17:21 |
Kesam Na vodě se stím nedá jezdit to lítaš jak papírovej drak ale rozměry mají opravdu uchylné proto je mám :D
no já je mám už pár let a jsem s nima spokojenej celkem.... něco jsem s nima najezdil a pohoda docela...
Kámoš je má na Oktávce a nestěžuje si... je ale pravda, že jezdí jako šnek, takže jemu by stačili i protektory...
já mam ns-20ky 225/40/18 a celkově sem spokojený ani mě nepříjdou hlučné ale pravda že jezdím jako šněk :)

17.12.2011, 20:39 |
RepaO 205/40/17 byly na autě když jsem ho koupil a šly hned pryč na vodě hruza!
ono šípáky na vodě všeobecně sou na pikaču... jediný co to odvádí tak nějak sou drážky uprostřed takže se pak nedivte že to nesedí :) ale zase ne suchu to má svoje benfity

17.12.2011, 23:04 |
CRK Ujdou, ale radši bych 200-300 připlatil a koupil třeba Uniroyal Rainsport, Dunlop Sport, Toyo Proxes...

17.12.2011, 23:19 |
clown to ty Rainsporty na tom budou o znacnej kus lip .., nebo i u levnejch sahni po Hankooku

18.12.2011, 08:19 |
gizmi clown: srovnavat Nankang a Uniroyal nelze.. Na Rainsportech mam odjeto mraky kilaku a kupoval jsem je i zene na leto. Na suchu solidni a na desti jedny z nejlepsich, nemuzu si pomoct.. alespon takovou mam zkusenost..
K Nankang - na show and shine auto ktere ujete par kilaku proc ne? Ale na bezne jezdeni bych je nechtel - nedej boze to nazouvat na auto pro zabavu..
Ja si ted koupil 18" oz a na predku jsou linglongy :D Zvazuju co koupit na jare v rozmeru 215/40 R18. Nejake napady? Maxxis bohuzel nedela tento rozmer, koukal jsem napriklad na Federal SS-595. Nejake tipy? Dik

18.12.2011, 10:10 |
clown gizmi .., dyt rikam .. , ze budou daleko Rainsporty lepe .. Rainsporty 1, Rally 550 a ted dvoje MS Plus66 :o)
jen Rainsporty byly cesky, Rally francouzky a MS Plus jedny EU a druhy Rumusko .., ale furt lepsi nez Barumky z polska :o) Realne :o)
crazyape: proc nejake napady? Vzdyt tenhle rozmer dela vetsina vyrobcu pneu :o)
Tak to radši barum z polska než nankang z číny..

18.12.2011, 13:44 |
clown basstard .. to jo, to nikdo netvrdi ..
my se ale bavime o Uniroyalech, coz je Continental group..
na druhou stranu.. kolik je cinanu a jezdi na tom .. , a kolik evropanu co jezdi na ruznejch jinech a horsich srackach .. co by se tu ani nemeli prodavat .. viz. ty linglongy a sunny a pod. :o)

18.12.2011, 19:04 |
Veva NEBRAT!!! Jakmile je jen trošku vlhká silnice tak strávíš celou cestu ve smyku... a navíc jsou celkem hlučný.

19.12.2011, 02:08 |
macek | Upraveno: 2011-12-19 02:11:06
No tak ja mel dve sady letnich a problem sem teda nemel na mokru a to nejezdim jak posranej. V dobe kdy sem je mel tak sem jezdil 3x tejdne rakousko nemecko a pohoda mokro sucho dalnice rval sem to co to slo:-)) Veva a dalsi asi to bude rukama:-)) za ty love dobry. A hlucny?? Nevim pac za jizdy posloucham muziku a ne jestli mi hucej gumy:-))
1) kvalita pneumatiky se projeví až v době, kdy přijde nějaký krizový stav. Takže sousta lidí má novou gumu, jezdí normálně a nepostřehne rozdíl. Ale ten může přijít v mžiku na dálnici, za zatáčkou s louží, s pitomce co mě nedá přednost a už nestačim zastavit.
Osobně sem přímo nakang obul na svojí Toyotu MR2 s to v rozměru 195/45 r16 předek a 205/50 r16 zadek. Ujel jsem asi 2-3tisíce km. V zatáčce jsem cítil že se velmi brzo blíží hranice adheze, na mokru bylo auto citelně nervoznější ale to jsem původně myslel, že je vůli na řízení. Gumy jsem kupoval jako nové na novou sadu disků a už opři prvním nasazení byl problém s vyvážením.
Procitnutí přišlo, když sem si pořídil o palec větší kola a koupil rok starou sadu pneumatik Fulda Exelero. V tu chvíli byla Toyota jako přicuclá k asfaltu, zatáčky se dali projíždět o 20% svižněji, Zmizel aerodinamický hluk a najednou bylo i při 140 km/h citelně větší klid, na vodě neměl tendenci lehoučký předek nikam odcházet.
Takže bych to shnul takto - dokud jsem nevyzkoušel na stejném autě dvě různé pneumatiky, byl jsem schopne prohlásit že NAKANG je v pohodě za ty prachy. Nyní již ne, protože to nijak oslnivý výkon není a za nepatrně více penež dostanu daleko větší komfort, výkon a asi i bezpečnost.

19.12.2011, 13:43 |
macek Jasne ze ta cena musi bejt znat ale neni to tak spatny
nevim jakym zpusobem kdo jezdite, kdyz ctu co je tu psano mam pocit, ze to tady je samej strelec...
Tyhle pneu jsem zazil v 225/40R18 v dieselovym superbu, na bezny jezdeni jsem nepozoroval zadny zavaznejsi nedostatky, vyjma horsi adheze na mokru, nicmene pokud je silnice mokra, automaticky snad upravim styl jizdy. Je to levna pneumatika, a tak je treba k ni pristupovat.
Jedno pozitivum si pamatuju - pneumatika mela neskutecny kilometrovy probeh.

20.12.2011, 01:43 |
Olda | Upraveno: 2011-12-20 01:44:55
Střelec nestřelec.. do Nakangu bych nešel. Ostatně už ani do Pirelek P7 a to samé GY F1.. Vše rozměr 195/45 R15. GY na suchu klouzačka jak prase. zkoušel jsem kombinovat P7, F1 a BF goodrich a nejlíp z nich vycházej právě ty BFka. Zkoušeno na uzavřené ploše při slalomu a na suchu. Kombinace předek F1 a zadek BF byl totální nedotáčivej fujtajbl. Když jsem to prohodil, tak se to chovalo zase moc přetáčivě.. Po nasazení 4x BF se to zklidnilo a stopa v pohodě. Co se P7 týče, tak je to někde mezi F1 a BF.
Když vemu v potaz tyhle všechny gumy za mokra, tak P7 totálně nestíhaly už na vlhké-mokré silnici! F1 jakš takš a BF opět relativně v pohodě. Vše ježděno na hraně.
Sice se to netýká přímo nakangů, ale třeba to někomu pomůže ve výběru jiných gum..
Jinak kamoš nakangy jezdil a prej dobrý. Akorát po zakoupení GYF1 jsou prej lepší ty F1.. tak si udělejte o NKG obrázek :)
Ja ji taky mam pro leto,sem spokojeni,mam 225/40/18 a 255/35/18
Dobry za ten cena...
Jinak pro zimni sezona ne koupit,tam jde o zivot a pak to nebude
legrancni...
Ve zima jestim pirelli 225/40/18 a 225/40/18
je s tim dobrej kseft.
Koupim komplet novy kola s pneu a hned jdou dolu a do Sveta. Za mě Pirelli Zero Nero - rychle mizej, ale kdo nezažil prostě neví.

23.12.2011, 00:53 |
Syrup Nankangy mam na kabriu, uz jsem to s nima koupil.
Nemuzu si na ne vubec stezovat. jak tu nekdo pise na vlhku neustalej smyk, tak to je samozrejme naprosta pitomost. Sice to auto mam jako "vikendak", ale v lete jsem s tim jel v obrovsky prutrzi mracen z Prahy do Ceskyho Tesina, ze jsem chvilkama nevidel na 5 metru, a pneu nezavahaly.
Ja bych do nich sel znovu uplne s ledovym klidem.
Syrup: A teď si představ, jak to bude jezdit až tam dáš pořádnou gumu :o)))

23.12.2011, 17:36 |
Syrup RedBaron: bude to jezdit uplne stejne..

23.12.2011, 17:39 |
dalio nebude
To si nevybereš, dva roky zpět jsem v zimě jezdil na Debicach za pár korun a nemůžu na ně říct křivé slovo, tento rok jsem dal na radu známého, koupil jsem nějaké Micheliny a jsou úplně na hovno, až mám strach na nich jezdit, trošku nasněžilo a já jsem se musel jít kouknout, jestli jsem náhodou omylem nekoupil letní.
Takže ty Nankang klidně vyzkoušej a pak dej info jaké jsou, co je dobré pro jednoho, nemusí být dobré pro druhého.

23.12.2011, 20:37 |
Syrup | Upraveno: 2011-12-23 20:39:23
RedBaron a dalio: verim ze jste na nich oba najely v e30 kabriu 8000 km tuhle sezonu, stejne jako ja...
To, ze jsem si otho auta uzival dokonce i na okreskach sem asi ani psat nebudu, protoze by jste mi neverily ze jsem to opravdu nenapalil do prvniho stromu v prvni zatacce, na tehlech strasne nebezpecnych pneu :))
měl jsme je na E60 BMW, prostě nebrat hnus, opravdu nbebezpečná guma,, vůbec to ani nebrzdilo, rozjezd an mokru bez zásahu elektroniky byl nemožný, nesmysl investice
Ne prehanis trosku. Promin ale sorry neni to spatnej znacka ,ale pravdu zalesi taky od kterej Nakang typ (model) tady vubec mluvime..

24.12.2011, 22:24 |
Kesam Jak říkám na vodě šílený to se nedá jet ale rozměry pro nás magory to má hodně dobrý.

já je mám v 215/40 R18 a spokojenost... na vodě nepozoruju nějaký extra klouzání a nemožnost se rozjet. Při suchu držej parádně.. cena/kvalita za mě ok
Snad se tedy nezabiju :-)