Navštíveno 14818x

30.10.2011, 17:03 |
hawai | Upraveno: 2011-10-30 17:04:11
čus draci, dostali se mi do ruky zadarmo tyhle světla, tak jsem si je dneska dal na auto. když jsem to dělal, tak mě napadlo, co na to PČR? může mít proti tomu něco? nemusim na to mít nějaký povolení nebo atest nebo co já vim, prostě něco? na světlech je na skle E8
a další dotaz je ohledně zapojení, světla maj tři dráty ,+ od klíčku, + od světel, - , a je to tak, že když zapojim jen - a + od klíčku, tak světla svítí naplno, když k tomu zapojim + od světel, tak se ztlumí na cca 50%. tak jsem to zapojil tak, že když je otočenej klíček a světla vypnutý nebo jen parkovačky, tak to svítí naplno, a když rozsvítim hlavní světla, tak se to ztlumí. je to tak správně nebo to mělo bejt ztlumený i u parkovaček?

a je na nich i RL?? no osobně si myslím ,že tohle rozhodně denní svícení není, tohle bych řek, že jsou poziční světla, tak ať tě ani nenapadne to rvát na auto, ukaž hlavně foto , jak to svítí, třeba se mýlím

30.10.2011, 17:30 |
Komba Co se týče zapojení,tak nevim jak přesně u těchto,ale u kvalitnějších třeba Philips se zapojuje + - na baterku a třetí(oranžový) drátek se přivádí na parkovačku ve světle,protože při rozvíscení hlavních světel ti musí zhasnout denní svícení.U nich ještě bývá ovládací krabička,tady nic nevidím,takže nemůžu říct zda to bude stejně,ale určitě jo.

30.10.2011, 17:31 |
hawai je to od AutoKelly, něco podobnýho jako tohle, jen asi mam víc diod
[ Link ] |
jinak fotka tady:

30.10.2011, 17:32 |
hawai a při světlech

ani to moc neoslňuje dle foto :D

30.10.2011, 17:35 |
hawai no na fotce to vypada že to oslňuje, ale mobil svítící světla za šera prostě nezachytí tak jak by měl, ve skutečnosti to neoslńuje

30.10.2011, 17:46 |
mr.brain | Upraveno: 2011-10-30 17:47:28
přesně tohle mám, počítej že brzo odejte cívka na tišťáku a spálí se pár diod :) je to prostě Čína... A je to taky od Autokelly, 24 led a značka CarFace (ne výrobce, protože to dělá beztak všechno jedna továrna).
Ten žlutej kabel jsem ani nezapojoval, dal jsem rozpínací relé který je ovládaný parkovačkama, takže po startu svítí, při zapnutí parkovaček se vypnou. Nad E8 musíš mít ještě RL...
Co se montáže týče:
umísťují se ve vodorovné rovině ve výšce od 250 mm do 1500 mm na přední část vozidla
- vzdálenost světel od bočního obrysu je max. 400 mm a vzájemně mezi světly min. 600 mm (u vozidel s šířkou menší než 1300 mm je povolena vzájemná vzdálenost 400 mm)
- světla se rozsvítí automaticky po zapnutí zapalování (nastartování motoru) a zhasnou po jeho vypnutí
- při rozsvícení obrysových světel musí světla pro denní svícení automaticky zhasnout
AIO: překvapivě tohle neoslňuje, musíš to nasměrovat dopředu anebo trochu dolů a ne nahoru. Prakticky jsem ještě neviděl auto s DRL co by oslňovalo, spíš že to nesvítilo nebo ty světla byly namontovaný úplně blbě
Komba: ta elektronika je v tom, je tam tišťák s PWM regulací, připojuje se to jako některý světla od Mycarr na +12V po nastartování/ zapnutí zapalování
nějak pořád nechápu, k čemu je tohle na autě dobrý.

30.10.2011, 18:37 |
hawai mr.brain: ty vzdálenosti jsem tak nějak dodržel, jen při světlech se teda nevypínaj úplně, ale jen ztlumí na cca % jak jsem psal. vadí to hodně? jinak u toho E8 ještě něco napsaný je, ale co to je a jesgtli to je to RL nevim, kouknu ráno
c.w.o.k.: sám od sebe bych si je nekoupil, ale když už byly a schodou okolností jsem týden předtím kupoval žárovky za který jsem dal pětikilo, tak jsem řek že tam tyhle světla dám a žárovky budu šetřit
Prakticky je to tak, že pokud máš v hlavních světlech parkovačky, tak bys je musel vyndat, a ucpat po nich ty díry, aby tam nešly dát. Pak bys tohle mohl používat místo parkovaček, ale problém je ten, že ten světlomet je kontruován (původní) na provoz s parkovačkou vč. homologace... To ztlumení má nahrazovat pozičky, na ty je zas jiný norma než RL (musí tam být A), takže pokud to není na světlech, tak smůla. A tyhle myslím, že to zrovna nemají.
jj. když je něco zadarmo, ber to a šup s tím na auto, šetřit se musí...

30.10.2011, 19:59 |
Kesam :-)

31.10.2011, 10:07 |
hanzz hawai: A to myslíš jako vážně, nebo si z nás děláš prdel?
:D :D :D Takový pobavení a hned po ránu..

04.11.2011, 09:48 |
Olda | Upraveno: 2011-11-04 09:54:31
Já bych to na auto nedal... nesnáším tyhle kraviny! Hlavně že to každej cpe na auto (i na starý krumply co drží karoserii po kupě jen barva) a buď to oslňuje, nebo svítí klidně jen jedno světlo a nebo bejvá pár spálenejch diod.. Potkávám i idioty s rozsvícenejma hlavníma světlama a ještě k tomu tenhle blbinec... no kolotočáři hadr.
No a nejlepší na tom je, že svítí pouze vpředu.. Vzadu jim auto nesvítí a v lese by se dalo auto snáz přehlídnout.. ale hlavně že jim vpředu svítí "vánoční stromeček" sry ale musel jsem.
Olda: Jojo, přesně tak. Vzadu nesvítí nic ale hlavně že "kua voe šetří to elektriku a žárovky pyčo"
By mne zajímalo co říkáte na auto co to maj z výroby... :) Tam je to ok? Já jen, že jim to vzadu nesvítí taky.

06.11.2011, 20:18 |
MAX V pátek večer jsem v Ostravě na Rudné potkal jednu blbku v novém Tiguanu nebo co to bylo - tma jak v rohu a jela na těch ledkách vepředu. Vzadu samozřejmě nesvítila.. Blikám na ni a kráva nic.. Pak to do ní zezadu málem napálil borec, co jel v rychlejším pruhu.. Troubení ani blikání nepomáhá.. :o) Hlavně že má kráva nové auto, ale pustit si v noci světla neumí...
Takže taky tohle dení svícení neberu - když už, tak švihnout i LEDky do zadních světel, jinak je to kapku kontraproduktivní..
co neni zakazano je povoleno, tyhle kraviny stoji jen a pouze na legislative ;)
tak ona ta auta maji mit hlavne automaticke pousteni potkavacich svetel v zavislosti na okolni intenzite svetla (coz by ten Tiguan mel mit/ma)...

13.01.2012, 13:34 |
clown take bych chtel mit auto, co ma pozici AUTO na svetlech .., viz ten pan s passatem v utery na D1 co mu furt v mlze prepinalo xenony - denni ... (asi 30x behem 2km) :))

13.01.2012, 14:17 |
gizmi Pokud jsou zapnuty hlavni svetlomety, tak tyhle ledky musi byt zhasnuty. Riskujes flastr a ne malej ;)
v pripade pokud by ledky vyuzival jako parkovacky, tak zapnuty byt mohou :-) ale to samo neplati u dodelani samo domo :-)