Navštíveno 12560x

Pánové, prosím Vás..mám dotaz! Koupil jsem nedávno cupru a při koupi mi týpek říkal že je to original 115kw, každopádně turbo tlačí 1,5b takže to asik to originál určo nebude, ale k problému! Dneska jedu po dálnici a když sešlapnu plyn turbo krásně zatlačí ale v momentě spadne tlak turba na nulu a nejede turbo! včem může bejt problém prosím? (hadice,ventil N75, váha, nebo myslíte že to může bejt i turbo?)
zkus zkontrolovat veskere hadice k sani a ke cooleru, jestli tam neni nejaky unik. Taky koukni jestli mas puvodni bov.

24.10.2011, 00:33 |
Veva | Upraveno: 2011-10-24 00:34:13
To Ti může padat motor do nouzáku...
to může dělat hodně věcí, nejlepší by to bylo asi napíchnout
ventil n75?
pokud je auto čipováné může to dělat neplechu s tím bov ventilem
turbo nee
hadice pokud ti to tlačí po vypnutí a zapnutí kličku to určo nebude....
prostě ti to padá do nouzaku,kouknul bych na ty první dvě věci...
diagnostika... se ukaž není problém (:
řekl bych, že ti přetláčí turbo víc než má a proto ti to padá do nouzaku. Taky bych to viděl na nesprávnou funkci podtlakového ventilu N75.
diagnostika... se ukaž není problém (:
řekl bych, že ti přetláčí turbo víc než má a proto ti to padá do nouzaku. Taky bych to viděl na nesprávnou funkci podtlakového ventilu N75.
zacal bych VAG, vaha, N75, projit tlakove a podtlakove vedeni. Jinak chybu Ti muze vyhodnotit ECU kvuli overboostu, pak Ti to spadne zakonite do nouzaku. Vetsinou spatne udelana mapa, pokud je to chipovane, coz s timhle tlakem urco bude.
odešlej regulační ventil či špatná mapa....

24.10.2011, 18:02 |
Katy 2nismo: co je spatna mapa? nikdy jsem to nepotrebovala vedet... :)
pokud to s překopanou mapou jezdilo už před tím, tak nevidím duvod, proč by ted neměla šlapat....

24.10.2011, 18:10 |
Katy ...uz chapu :)

24.10.2011, 19:11 |
Pajk Stav se za Lukášem a půjč si můj N75.
tak dneska napíchnutu na VAG a psalo to, že turbo tlačí až moc a proto to padá do nouzáku, tak jak psal Nevřiš!! Nevím co stím ten týpek udělal, ale auto jede normálně! jsem zvědav jak dlouho! každopádně tlak turba 1,5 je podle mě naprostá hloupost, ví někdo jak to snížit? nechci abych oddělal motor
Jediny, co reguluje tlak je interni WG a N75. Muze byt pridreny wg a nebo v haji membrana.
nejdřív vyzkoušej jestli není přidřenej ten wastegate. Chytni tu ocelovou tyčinku a zkus hýbat viz.obrázek.

..a tlak se dá snížit třeba manuálním boostem

25.10.2011, 21:34 |
dddd :))