Navštíveno 11444x

06.04.2011, 15:39 |
Kapka (M)
nevite nekdo k cemu slouží tohle na predni napravě na straně řidiče?jedna se o jedničkovou Octavii s xenony r.v.2001...

06.04.2011, 15:42 |
Kapka (M)
ve spod se da jakoby štelovat nastaveni toho raminko vzhledem k napravě... ptam se pro to že řeším par let spravne seštelovaní xenonu a dalkových svetel...byl jsem s tim i ve škodovce,tam seřídily xenony ale dalkove sviti furt docela vysoko..auto je snižené..štelovaním světel se naklaní celý vnitřek xenony domhomady s dalkovýma a mlhovkama..neprisel jsem jak nastelovat xenony oproti dalkovým..

tohle je regulacní moturek pro xenony, más přední napravu na levo a pak na zadní napáravě další mechanismus
toto ovládá samotné moturky pro xenony, nemá nic společného s dálovým světlem
štelování světla máš na světlěch horní 2 x 8mm
jedno je nahoru a dolu a druhé je do stran s tím, že s tím i regulují dálková světla

06.04.2011, 16:52 |
Kapka (M)
to je jasne Dane..to jsem pochopil to stelovani 2 sroubkama..jeden nahoru-dolu druhy dostran..ale preci musi jit nejak nastelovat xenon oproti dalkovemu?tak jestli prave treba pomoci tohohle regulacniho moturku "přeštelovat"jenom xenony nahoru-dolu..

06.04.2011, 18:46 |
Pagoš tipoval bych, že postup je opačný, první naštelovat celou lampu na dálkový a pak teprve doladit xenony těch kostech na nápravách..
do těch snímačů vůbec nemrdej, nebo se s tím pak nedomluvíš! Xenony se seřizují, když stojí auto ůplně na rovině a musíš mít nastartováno, aby byly světla v základní poloze-pak je postup stejný, jako halogeny. Seřizovat zvlášť potkávací a zvlášť dálkové stejně v podstatě nejde.
přesně tak, seřízení nezávisle na sebe to nejde, seřizuje se celá parabola, pokud ti ty dálkové nesvítí do nebe, tak bych to neřešil, jinak celé seřízení se dělá stejně i přes PC a to seřídíš světla manuálně a pak přes VAG řekneš autu, takhle je to správně a tyhle senzory ty světla dávají, zase do téhle pozice

07.04.2011, 07:50 |
TUNER Davide ty takovej fotograf a ta druhá fotka taková rozmazaná tedaaaa... )))

07.04.2011, 08:16 |
Kapka (M)
prave že dalkový docela sviti do nebe...sviti tak na vršek stromu když treba jedu nejakou ulici...osobne bych to taky videl na postup co napsal Pagoš..přeci i ve výrobě to musi nejak prvotně nastavit..a pro to je si myslim ty "kosti" co jsem cvaknul..proto je tam možnost toho štelovani na 2.obrazku a je tam i takova vyryta mala stupnice..
2Tuner: to bylo cvaknute nejakým malým kompaktem za 2000,- :-)
a co to teda zkusit obracene, kdyz takhle to nefunguje? tzn. sestelovat si dalkove a k nemu pak xenon (posouvanim tycky, ktera dle fotky vypada jako ohnuta?)...

07.04.2011, 13:57 |
capo Pokud ti vyhovuje výška světla xenonů a nevyhovuje výška dálkovejch světel - je třeba světlomet vyndat, sundat zadní dekl, a pohrát si se šroubama, kterýma je přidělaná xenon čočka k parabole. Abys vyzkoušel jak jsi to nastavil ale bohužel musíš tohle zase komplet složit a zapojit. pokud se netrefíš napoprvé, je to opruz. To samé platí o výšce mlhovek...
Obě čočky jsou totiž těmi šrouby připevněny k parabole, a motorek ovládanej impulsy s řj pak hejbe celou parabolou....

07.04.2011, 14:11 |
Kapka (M)
ohnuta ta tycka je takhle z vyroby..presne takhle jsem to teda myslel..nejprve nastelovat dalkove..a pak pomoci posouvani tycky štelovat xenon..asi to vyzkousim...

07.04.2011, 15:20 |
capo | Upraveno: 2011-04-07 15:21:45
xenon samotnej nepošteluješ podle žádný tyčky. jestli myslíš to čidlo na nápravě, tak ta je vstupem pro ŘJ a ta přes motorek ovládá celej vnitřek světlometu - parabolu a na ní přoušroubovaný čočky. tzn. dálku, xenon a mlhovku. jestli chceš nastavovat ty jednotlivý světla mezi sebou, pak je jediná varianta jak jsem psal výše.
kapiku problém je že lampy už nejsou původní tzn nidko neví co mají za sebou a čím si prošly
samo hejbat s nastavením na tyčkách xenonu je uplná hloupost...
další varianta sešteluj dálkovou, a čočku od xenonu mužeš pošlovat mechanicky vůbec našehaj na nastování na lampě nějaké rozebírání to je také nesmysl...
čočky ti drží na 3 šrouběch s toho 2x je tam gumové tesnení postačí nastavit mechanicky a máš problém vyřešenej...
jinak dneska nahozeno a svítí mi to normálně jak má, vč seštelování na regloskopu asi tam budeš mít něco špatně