Navštíveno 8660x

Tak co myslíte ???
[ Link ] řekl bych že je to spis o ridici
vypoadá to jako RSo takže na rovince je jasně rychlejší, ale být tam víc zatáček a technických úseků .....
nj je to chiply a tahne to vodspod :o)

17.03.2010, 18:30 |
Pajk V tom Coopru je 1,6 ne? To je potom jasný, že Fábka vyhraje.

17.03.2010, 18:32 |
Prady jako Filip...Cooper má perfektní podvozek a stabilitu v technických trasách, takže tam by byl jasnej vítěz, ale Fabka proti tomuhle neni zrovna líná a na rychlost ho dává v poho :-)
jedna vyhraná "bitva" neznamená vyhranou válku. takže chrochták mě nechává chladným :D
ale chtěl bych vidět Jeremyho za volantem HáTéPéčka :))
To by na tu fabii hodili piano:))
upresnim hodnoty srovnavanych aut ...
New Mini Copper - benzin 1,6 85kW
Skoda Fabia RS - diesel 1,9 96kW

17.03.2010, 19:47 |
Prady MiniMike: jj, ale mini je tušim o něco lehčí a podovzek má na daleko lepší úrovni ;-) ...proti tomuhle motoru co je ve fabce, ale na rychlost nemá, sami máme ten samej motor v oktávii a i s tou to docela slušně frčí :-)
Prady: s tou vahou mas pravdu, ale neni to zase nic prevratnyho - New Mini (1125kg) vs Skoda Fabia (1300kg)

17.03.2010, 20:24 |
Pajk Do Coopra se dávala ještě nějaká brutalita, mám dojem že 1,6T. S tím to měli srovnat. Klidně aji s čipnutou Fábií, natrhlo by jí to prdel jak nic.
Pajk: do toho Mini co je v tom videu, tj. New Mini prvni generace se davala 1,6 kompresor se 120kW... do druhe (soucasne) generace se jiz dava 1,6 turbo se 128kW....
a to uz si myslim, se s tou fabii neda srovnavat....

17.03.2010, 21:03 |
Pajk No takhle udělali z Fábie něco, co není.
A PROC ASI ???? JE TO NEJPRODAVANEJSI KÁRA SPOLU S OCTAVII VE VELKY BRITANII

17.03.2010, 21:17 |
Prady Pajk: tady šlo o srovnání co je lepší ve své třídě, fabie má sice o něco vyšší výkon, ale zase je těžší, cooper má lepší podvozek, jenže ta fabka v naftě má vyšší krouťák a táhne od spod, takže smůla...oni tyhle motory nejsou vůbec špatný, vim protože máme ten samej v oktávce a skoro se nechce věřit že to má "jen" 130 koní, jak říkal...najednou to zabere a táhne jako čert ;-)

17.03.2010, 22:02 |
imax | Upraveno: 2010-03-17 22:02:15
tak tohle mne dostalo :DDDD ty kometare :DDD
[ Link ]

17.03.2010, 22:29 |
Nismo.Power | Upraveno: 2010-03-17 22:29:30
nechápu ten název postu..... příjde mi krapet ujetej.....
když budu chtít rovna "RS" fabii tak jí snad postavim proti "S" cooperu......
takhle mi příjde smutný že dostala dle mýho dost na frak od posraný 1,6ky sociál miniho kterej mezi taky docela těžkej.... myslim nějakejch 1100kg ..... fábka má asi 1300kg.....
každopádně RS fabia mi příjde jako jedno z nejtrapnějších "sport" aut :))
jako 9,6 z 0-100 je opravdu velice trapná hodnota

17.03.2010, 23:17 |
Rudi srovnávali je spíš z toho důvodu, že stojej stejně, kdydž pak porovnáš Cooper S se 120kW, tak to už je jiná kávička výkonová, tady byl rozdíl navíc jenom 11kW...ale bejt to Mini oturbený, aby mělo lepší nástup, asi by fabča dostala za uši...
Nismo to mela byt ironie :o) je to smutny ... Ja to rsko beru tak jako ze živejší ,,rodiny-damsky" naftak. Stejne nafta patri do kamen ...... A benzin do aut .
A se sportovnim autem to nema co dělat! Nebo je to sportovní kvuly výkonu ?????(to by byla pak i liazka:o)) Nebo kvuly narazníkům ????? hihihi
Thread je myslen humorem , tak to neber tak vazne .)
Jinak ten Turbo cooper musi jet supr
tyvole krása... vypadá to jako bburago v měřítku 1:1 :-D
a co srovnat Fabku RS a cliem wiliiamsem (který dnes stojí 30 tis).. Myslím že to je docela ujeté..

18.03.2010, 10:08 |
Prady Nismo: Dobře, fabka má sice větší výkon, ale těch 200kg ten rozdíl smaže. Cooper S je sice taky sportovní odnoš svého konceptu, ale tam už je taky uplně jinej výkonovej, hmotnostní, podvozkovej a cenovej rozdíl. Stačí když si odmyslíš, že tam je ten znak RS a jsou to prostě vyrovnaný soupeři. Já sám mám sice benzín, ale když si půjčim právě tu Oktávku kde máme stejnej motor jako je ve fabii RS, tak si nemůžu stěžovat, dá se s tim jet za 4,2 na 100 a když se tomu naloží tak to tu 100ku za 9 sekund dá, což neni tak zlý.
Mimochodem když už srovnat sportovní verze, tak by měli srovnat novou Fabii RS benzínovku co má 132 KW a myslim, že by cooperu S natrhla řiť :-)

18.03.2010, 10:51 |
imax No to si nemyslim, protoze podvozek fabie je totalni bida, jinak mimochodem z 0 na 100 to dam s mojim swiftem 1,5VVT za 9.6 sec a to je obycejna atmosfera jenom s primim sanim, takze od neceho co ma ve znaku RS bych ocekaval vic!

18.03.2010, 10:56 |
luda551 | Upraveno: 2010-03-18 10:56:43
kluci ze skodovky udelaly RSka ale zapomenly na podvozek atdd... hlavne ze to ma dobrej motor a narazniky , ale jizdní vlastnosti a hlavne bezpecnost 0

18.03.2010, 11:17 |
JP Vznětová 1.9 s turbem se vyrovnala atmosferický zážehový 1.6. Gratulace.
FRS je prostě hodně vostře nabroušenej hatch, když ujede základnímu supermarketovýmu Mini o 20 metrů na okruh, o tom neni pochyb:D

18.03.2010, 11:24 |
imax toto je porovnanie rovnocenych superov!!!
[ Link ]
"Fabii RS benzínovku co má 132 KW a myslim, že by cooperu S natrhla řiť"
:-))
Todle se neda srovnavat, v cooperu by musela byt benzin 1.9T a pak se muzeme bavit o srovnani, jako JP...

18.03.2010, 14:33 |
JP [ Link ] Na Cooper S je potřeba jiný koncernový nářadí...
...na fabii jdou vidět tvrdší stabilizátory, mini se naklání podstatně víc, což je pro něj výhoda v pomalejších zatáčkách...jinak výsledek nepřekvapil vyhrály tady Nm...Mini stahovalo díky -200kg v zatáčkách a na brzdy
18.03.2010, 13:53 | Vlastah
přesně takovej na to mám názor :))))
myslim že vůbec lautr jediný auto od škodovky který nestojí za špinavou bačkoru a který opravdu jede hezky je jedině novej superb s 3,6...... ostatní jejich rádoby sportovní náčiní nikdy nebude mít koule na to aby se vyrovnalo automobilce škoda jako takový (škoda dneska beru za německej koncern spotřební zboží) a její třeba 130rs :))

18.03.2010, 20:46 |
Toxxx Imax: To bolo jasne ze Fiat vyhra:) Je to proste delo;)
jako Briann: když srovnávat naftu s benzínem tak stejnej objem motoru
ja si naopak myslim, ze prvni test ty rozdily docela vystihuje.
od 'sportovniho' auta ocekavam, ze me s nadsenim proveze serpentinama. pokud se budu v kazde zatacce prat s rizenim, tak me nezajima, ze jsem na konci prusmyku o 2 desetiny driv.
stejne tak na dalnici neocenim maloobsahovy hot-hatch, kvilejici 8tis.
kazde auto je holt treba pouzivat k ucelu, pro ktery bylo stvorene.
ropa do auta nepatří a hotovo
jj ropa patrí do kamen ! :)
Furt nějak nechápu, že se tu někdo může ohánět tím, že kdyby proti fabii postavili ostřejší mini, tak by to fabka projela. Prostě proti sobě postavili auta na stejný cenový hladině, stejný třídě a i (jak na začátku uvedli) zhruba stejný vmax a zrychlení 0-100. To že "rychlá" fábie jede steně jako nejpomalejší mini je už věc druhá.
Smyslem testu bylo postavit proti sobě auta ze stejný cenový a né nejrychlejší od obou výrobců. ;-)