Navštíveno 36470x

04.03.2010, 14:57 |
slama Dokáže mi někdo dodat typový list ke kolům co už mám doma? Koupil jsem je už s autem takže žádný prodejce alu kol mi nechce typoví list dodat:-/ Jedná se o BBSka a popřípadě oginál kola audi. Teoreticky by mohl být typový list i k jiný značce kol, ale měl by sedět rozměr. Na technický asi nebudou zkoumat výrobce kol, sundám jen středový pokličky:-)
na STK se při kontrole typového listu porovnává shoda KBA čísla, které má každý typ kola jedinečné

04.03.2010, 15:35 |
Skury Tak přijede na zimákách...
Skury: ono STK je to poslední když nemá kola v TP.. viz řešení pojistné události, že? :)

04.03.2010, 16:02 |
Skury Ok... On ale řešil stk, ne případnou dopravní nehodu. A i tak je to o lidech, hlavně pčr. Ale jinak jasný.

04.03.2010, 17:26 |
slama hmm... o tom číslu KBA jsem neslyšel. Já myslel že to tak půjde. Takže musim koupit nový kola:-/ Stejně jsem chtěl 18" Nechce někdo BBS VZ 8Jx17 ET35 s pneu 225/45? :-)

04.03.2010, 18:32 |
Augi slama: za kolik? jaký pneu? jakej vzorek?

04.03.2010, 18:37 |
slama pneu už jen na dojetí vzorek asi 2-3mm... Cenu nabídni.
k těmhle kolum typový list seženeš, minimálně TUV bude ke stažení na stránkách alcaru

04.03.2010, 20:15 |
slama Do alcaru jsem volal a prej k BBSkam nic nemají:-(

05.03.2010, 09:43 |
Pajk A já myslel že to funguje tak, že přijedeš jen s typovým listem, zapíše se to do techničáku a pak už se typ kola neřeší. Jako myslím značku a velikost. Zase jsem myslel špatně :D
slama : mají určitě TUVka

05.03.2010, 13:52 |
slama | Upraveno: 2010-03-05 13:52:20
Tak postup je tento:
[ Link ] Hrozná pakárna. Je potřeba typový list, TUV a překlad:-/ Volal jsem na úřad (registr vozidel) a prej jim mám donýst TUV že do toho kouknou a pak řeknou co a jak. Dám pak vědět jak jsem dopadl.
s TUVkem musíš na dekru, kde vysolíš tak 3ku a pak na magistrát. Už jsem ale i slyšel o neznalosti úředníků ve prospěch lidí a zapsání se obešlo bez dekry.
jen upresnim, ze ten preklad toho TUVka musi byt soudni, nelze si to prelozit nekde doma a s tim tam dojit....
Ja jsem si kupoval novy kola a dostal jsem vsecho co je potreba ale i tak to byl nehorazny problem na urade nechat zapsat. Tohle nikomu nepreju.
to pajas27:
a co to bylo za značku?
K novým kolům, která umím dodat je typový list.
S typovým listem a kolama na autě si zajedeš na STK, kde jen zkontrolují, že si to vše odpovídá a dají razítko.
A za cenu kolku ti na úřadě změnu zapíšou do TP.
To je vše
No to je v tom nejidealnejsim prípade ale kdyz kapnes na cloveka kterej se sprajcne tak mas problem..
Mel jsem vsechno od technické az po KBA atesty a typový list. Nic z toho vsak nepomohlo.Stálo to moje nervy ale po mesici se to nakonec nejak podarilo.
to pajas27:
tak v tom případě stížnost na konkrétního člověka.
Nechápu, co na tom může neuznat.
Pokud je vše legální, tak to prostě NEMŮŽE blokovat.
To je jako bys šel odhlásit auto a on ti prostě řekl, že ti to bezdůvodně neodhlásí.
No nechci to rozebirat dopodrobna tady na foru ale ani stiznost u vedouciho odboru nepomohla ten se otocil zady ke me koukal z okna a kroutil hlavou.
to tykeev:
prosím tě jeden hloupej dotaz:
Ten typovej list je ke každé sadě jedinečnej nebo jsou stejný pro stejný typy kol?
Snad jsem to napsal nějak srozumitelně:o)
Díky
typový list je stejný pro daný typ kol, ale vystavuje se na konkrétní typ vozu - tzn. že přesný typ vozu, motorizace, výkon a použitelné pneu jsou tam vypsány.
Pro jinou kombinaci to neplatí
to tykeev:
Díky moc,co jsem tak tady postřehl tak umíš DOTZ
uměl bys typ.list pro DOTZ Brand hatch 16"
na citroen C5 /2.0Hdi/79kw/205/55R16 ?
to marlag:
Ke každé sadě je možnost jen jednoho typového listu, takže pokud ti ta kola prodám, pak to samozřejmě není problém k tomuto vozu vystavit.
to tykeev:
A jo,já myslel že jako prodejce máš na stole štos typových listů skladem :o)
tak díky za objasnění chlape (kola jsou už 2roky na autě)

11.08.2011, 10:37 |
slama Trochu to oživím... Nemá někdo z prodejců navíc typový list? Klidně na jakýkoliv typ kol, jen bych potřeboval aby seděl rozměr kol a pneu k mému autu. KBA mi sedět nemusí.
nechci kecat, ale myslím, že ke každé sadě nových kol se dostane jen jeden tipový list...

11.08.2011, 11:39 |
slama Tak ne každej si ho vezme...tak by nějaký navíc mohli bejt.
kdyz prodavame kola tak vzdy s danym prislusenstvim a vsemi papiry ke kolum
pochybuju ze tohle nekdo nedava zakaznikum

11.08.2011, 12:06 |
slama A ten papír nejde okopírovat?

11.08.2011, 17:22 |
Pajk Někdo si koupí kola a protože jsou standartně v TP napsaný, tak by typovej list mohl mít někdo navíc... Ale jak se s tím dá dělat dál ... netuším.
Se zápisem kol mi už několikrát pomohli autokola.cz, když ho nevystaví sami, tak alespoň poradí, kde ho sehnat.
to slama:
tady nejde o to, jestli jde nebo nejde okopírovat.
Problém je v tom, že typový list je vystavený na konkrétní model, rozměr a rozteč kola a přímo ke konkrétnímu typu vozidla (kombinace vozu, motorizace a roku výroby).
Takže pokud někdo píše, že prodává jetá kola s typovým listem, tak ho má vystavený na svůj typ vozu a k jinému autu už to nepřihlásí
kdyby člověk měl typac s kolama ktere maa a mel jen jine auto vypsane..tak si člověk nějak..pozmění jen identifikace auta a vse zustane jak je na typači...tak by to prošlo nějak??

29.03.2012, 22:17 |
Pajk Doporučuju přečíst, spoustě z Vás to ulehčí práci. :)
[ Link ] www.alcar.cz