Navštíveno 7475x

Zdravim, potřeboval bych znát vaše odborný názory na moje potíže s podvozkem. O co jde - měl jsem na Corradu pevnej Weitec vzadu a vepředu nějaký obyč pružiny s Monroe tlumičema. Zadek byl jakž takž vysokej, ale předek byl vysokej moc a navíc u jedný strany byla mezera mezi gumou a lemem asi o 1,5 cm menší než na straně druhý. Zkusil jsem teda dát na předek jinej pevnej pár. Bylo to o poznání nižší, nicméně ale menší mezera na jedný straně byla stále. Byl jsem s tim na sltolici na laserovou geošku, chlapi okolo toho lítali asi hodinu, měřili, bádali ale nepřišli na to, proč je jedna strana níž. Karoska neni nijak hnutá, vše se zdálo bejt ok, prostě netušili čim by to mohlo bejt. Vyměnil jsem ramena, ale změnu to nepřineslo. Tak jsem se teda rozhoupal ke koupi štelováku - pro začátek JOM, aby mě případnej nezdar nemusel moc bolet. Zadek jsem nastavil a vypadá OK. Jenže předek, ten je snad začarovanej. Stranu, která byla ok jsem nastavil nějaký 3cm od konce závitu a druhou stranu o ten 1,5 cm vejš... posadil jsem to na zem a koukám, ta zvedlá strana je pořád níž než ta druhá. Vyšrouboval jsem to teda cca až na nějakejch 8cm od konce závitu, druhou zdravou stranu cca na 5. ale pořád je to na tý "vyšší" straně níž. Šrouby mi z horních misek koukaj stejně. Už mě fakt nenapadá, kde může bejt zakopanej pes. Napadlo mě, jestli by to nemohlo bejt hornim uloženim že by se na jedný straně nějak víc "vymačklo" a strana by tak byla níž...ale při zkoušce prvních nižších tlumičů jsem použil jiný uložení a výskledek byl stejnej... tak fakt už mi to hlava nebere. Někdo nějakej nápad? Díky.
nevím jaký máš možnosti ale řešení by bylo dat to na rovnací stolicu , ať to projedů a budeš mět jistotu
Co hmotnost motoru? Origo pružiny můžou bejt jiný pravá,levá strana...
Jedna se o G60, tam je motor situovanej trochu k levy strane (pohled zepredu) a na pravy strane je prevodovka. A prave ta strana u prevodovky je nizsi. o tom, ze by Corra mely ruzny tuhosti pruzin, jsem jeste neslysel... Ale to by potom meli podobny problemy i ostatni,ale nic jsem neregistroval za tu dobu co se tomu venuju.

03.03.2010, 22:03 |
Kesam To je masakr laborování a je to divné.Jsi snad udělal všechno a nic.

03.03.2010, 22:15 |
Muff kamarád ma taky corado a to samé..jedna strana níž o cca 1.5-2 cm.A jde to videt už jen při pohledu na to auto.On po tom ale niak nepátral.Navíc celkový stav toho jeho auta nasvědčuje tomu že to bylo celkem asi dost bouchnuté.
Nic nez zkroucena karoserie po bouracce,je preci blbost,aby auto bylo na jedne strane tezsi,to by clovek musel kupovat i jinou pneu s vetsim zatizenim a nemluve o tlumici a dalsich prvcich podvozku..pneu se ti sjizdi stejnomerne?
Jestli se mi pneu sjíždí stejnoměrně nemůžu říct, protože jsem s tim za rok najel asi 3000 km, takže tam nic neni vidět :-)
Ještě mě napadá, ten blatník kterýho se to týká, je měněnej...ale všechno sedí jak má, takže blbě nasazenej asi nebude...
Tak jedině jak píše jura.j ,zkus to hodit někomu na stolici,tam ti to přesně změří a budeš vědět na čem jsi :-) pokud tam bude vše jak má být,tak jsem teda zvědavý čím to může být..