Navštíveno 7760x

Ahoj hoši.Nevíte zda se dá udělat repas zapalovacich kabelu?V místě kde se kabel spojuje z fajfkou mi proskakuje jiskra.Díky
a nebylo by lepsi koupit nové kabely, než dělat takovou patlaninu ????která vydrží pár měsicu???
šlo by fajfku rozříznout a kabel napájet,pak to jen zaizolovat
luda551-Ahoj,tak na nove kabely momentalne není,nove stoji ranec.Tam neni problem v kabelu samotnem,ten je v poradku,prohazuje to jiskru ve spoji kabelu a fajfky.Kdyby byl proseklej kabel tak je jasne ze bych to nejak neletoval atd.Podle me to ale nejak zrepasovat jde ale nevim kde((

15.01.2010, 11:37 |
Nora co to máš za auto?
Golf III Vr6 a kabely od Beru.

15.01.2010, 11:44 |
Nora no..sada stojí nějakých 1400, jeden kabel okolo 500-600. Repas asi nehrozí, že by fungoval. Nevím jak by jsi chtěl zajistit stejný odpor jako u ostatních kabelů.
Ty je dokazes sehnat v cervene barve za 1400KC jo?

15.01.2010, 11:49 |
Nora to netuším jakou mají barvu :))
oni jsou dva druhy,jedny jsou v cerne barve a druhe v cervene a ty jsou o dost draši tak se prave ptam))

15.01.2010, 12:06 |
Nora záleží co chceš, jestli jezdit s novýma kabelama za přijatelný peníz, nebo chceš čekat na barvu
chtel jsem se nejdrive zeptat na ten repas protoze tech kabelu se me zbavovat hned nechce,jsou to ty nej ktere se delaji a na nove zatim neni.koukam ze ten repas asi nepujde tak tam budu muset dat zatim ty nahrady co mam a casem sezenu zase tyto od beru.muzes mi prosim poslat odkaz na tu sadu za tech 14stovek?Diky
tak ten kabel normalne zaizoluj u te fajfky izolackou a budou fungovat zase.
dej černý kabel a na něj červenou bužírku nebo smršťovačku a máš barvu... :-P
filip146-Neser se do tematu kdyz tomu nerozumis,ja verim tomu ze ty tu buzirku mas vsude)))
mikevr6-Cus,to neni na dlouho a myslim si ze to tu jiskru neudrzi((
no nevim, zkouseli jsme to podobne, slo to do izolacky, buzirky, a jeste se pres to dal ochranny navlek "husi krk" a stejne to skoncilo tak, ze jsem ty kabely koupil...
Jinak teda vidim, ze je pravdou ze u nas spousta lidi nezna porekadlo "kdo chce opici musi mit na banany..." nevim co je za problem v cene kabelu, je to jedna nadrz benzinu :O/

15.01.2010, 20:51 |
filip146 | Upraveno: 2010-01-15 20:56:17
golfik, nebud nasranej, jak víš že tomu nerozumím? určitě bych teda neopravoval to co chceš ty, to nejni pincek.. .... sám to chceš ševcovat a budeš se do mě navážet? :-P osobně bych koupil nový kabely....jako H-Honza.. miluju lidi co si koupěj auto a pak řešej jestli benzín nebo nový gumy ... asi tak
H-Honza-Taky si myslim ze ta izolace nepomuze.Co se tyce tech kabelu co mam tak ty prave tak levne nejsou((Chtel jsem je pouze zachranit a tak jsem se ptal,zda se nahodou nedelaji nejake repasy,koukam ze to ale asi pravdepodobne nedelaji tak to budu resit jinak,to je vse co jsem potreboval vedet.

15.01.2010, 21:30 |
golfik69 | Upraveno: 2010-01-15 21:31:46
filip146-Ja nejsem nasranej,kdybys tomu rozumel tak bys vedel ze je rozdil v barvach tech kabelu,ty v cervenym provedeni jsou lepsi a samozrejme taky drasi.Kdybys dal normalni odpoved nebo radu tak ti taky normalne odepisu)ja zase miluju lidi co si mysli ze maji penize a neresi to co koupit driv a co pozdeji,nekdo na to nema vyplaznout ze dne na den treba 4tis,zrovna jsem delal menci generalku motoru a to taky neco stalo.O nic nejde ale cekal jsem normalni rady nebo nazory ale jako dej tam buzirku tak to je trochu mimo))cus
nevim... je to OT, ale to auto na barvu kabelu fakt nejede a pokud autem potrebuji jezdit... tak proc o necem takovem premyslet?
mmch a v cem jsou ty kabely lepsi? pridavaji 20 koni nebo jsou drahe jen kvuli barve a tomu, ze je na nich logo vyrobce...? neumim si predstavit co je "lepsiho" na v uvozovkach kusu dratu...
Ghofig-Cus,tady nejde jen o barvu,tu bych vubec neresil,tady jde o to ze jsou kvalitnejsi,vyskousel jsem uz nekolik druhu a vyrobcu a tyto jsou proste super,zmeni se uplne chod motoru,jde to lepe a rychleji do otacek,motor krasne chyta a chova se uplne jinak nez na kabelech za 14stovek.ja chtel pouze vedet zda se da udelat nejaky repas,to je vse co me zajimalo.Ahoj
a kolik stoji ty cervene?
nevím ale pokud jsou originální černý, a špatně ti to s nima chytá, jde hůř do otáček, tak to asi není kabelama... .kdyby to tak bylo, tak by to udělal už výrobce ... nemyslel jsem to s tou bužíkou zle, myslel jsem že je pro tebe důležitá barva na vzhled. nikdy jsem zatím neslašel že červený jsou lepší než černý, černý lepší než modrý ...
filip146-Odpovězeno a vysvětleno na ICQ)
[ Link ] zkus to tady. Bral jsem kabely kdysi na lagunu a vysly tady nejlevneji:)
axetom-Diky za link,ty tesly znam a cetl jsem o nich na forech,nekdo byl spokojenej a nekomu zase odesli po pul roce az roce((ale jinak diky.
izolačka pomůže ale ne stoprocentně a né napořád
a 5tis to by nestála ani sada od NGK
Nismo.Power-Tys je videl nekde levneji?Dik
Tak jsem zjistoval cenu a na skodovce je prodavaji za 5200kc(

16.01.2010, 16:51 |
kuja LOL....tomuto se jako byvaly majitel VR6 musim smat :D Pro Vr6 existuji 2 sady kabelu,asi jako pro jiny auta, s uhlikovym a medenym jadrem. Na oboje to jezdi jak vino. Tak nechapu,proc vymejslis picoviny. Pokavad ti to na ty levnejsi,tj. s uhlikovym jadrem,jede spatne,tak je problem jeste nekde jinde. A hlavne si koupit VR6 a pak resit cenu kabelu mi prijde fakt neuveritelny,kor kdyz jiny veci na to stojej mnohem mnohem vic :)
golfik : ne neviděl, nicméně byl jsem ted ve varu že na supru chtěj za kabely 2400,- tak jsem koupil levnější variantu v bežný ceně 6ks kabelů za 820kč a když pominu že to nakonec nebyly ty co jsem chtěl ale byl tam blbej obrázek tak cena kolem litra je za sadu prostě normální.... bůra za sadu to bych nerozdejchal, na sts mě stála sada 8mi silikonů s nějakym spešl jádrem 900 s poštou.....
NGK na supru apod stávaj kolem 200-300doll ale to sou už spešl káble který jsou opravdu dimenzovaný na velký výkony auta.....
prostě kup ty levný a vyprdni se na nějakou barvu na tu to nejezdí, popř. tam stopro padnou káble z něčeho uplně jinýho akorát o tom nevíš :)
kuja-Jsi mimo tema,ja se ptal na repas kabelu.Pokud kvalitu kabelu beres jako picovinu tak to potom jo,precti se nejdriv cele tema a pak se vyjadruj.dik
Nismo.Power-Ja hlavne v tematu resil ten repas a nic jineho.Sam vis ze se daji sehnat kabely za litr a taky treba za 5tis a urcite rozdil v kvalite tam bude a o tu mi jde.Ja neresim zda jsou modre nebo cerne ale kvalitu.Ahoj
Ja z vlastni skusenosti vim ze nejlepsi kabely jsou origo vw,pak ty od bosche a koukal jsem ze aji obyc starline fungovaly na 100%.A s tou izolackou to opravdu jde zachranit pokud ten kabel probiji v tej gumovej cepicce co je nasazena na tom plechovym konci kabelu.Mam uz asi 8mou vr6 a delal jsem to nescetnekrat.Nez vyhodit origo kabel co ma opravdu jenom prasklou tu gumku tak ho radsi poradne omotam kvalitni izolackou a je klid.
Druha vec je ovsem jak vytahujes ty kabely-je na to spesl pripravek kterej ma mit kazda vr6 na vzpere od kapoty.Pokud za ne tahas pri vyndavani tak pujdou do kitek aji ty nejdrazsi.