Navštíveno 10799x

Letos jsem nejezdil na žádné velké srazy a když jsem prohlédnul teď v novém čísle TM vítěze TC tak jsem ani o nic nepřišel. Ale přece jen mě tam něco zaujalo a to Velorex s motorem z motorky. Jednou jsem ho kdysi viděl na akci v Mimoni na sprintech a byl to nářez, ale podle článku to musel být nějaký jiný než ten co letos jezdil TC. Docela by mě zajímalo kolik takových šíleností u nás jezdí.
Já jsem našel jen toho z TC, který má 146HP, majitel s ním letos najel 8400km, vyměnil 3 x zadní gumu 205/40 R17 a otestovaná max. speed je 225km/h a zrychlení při dobré adhezi kolem 6s. To je jen výčet z toho co si ze včerejšího čtení pamatuju.
Musí to být peklo sedět v takovém hadráku :-)

No tak ten druhej je marast - to už se tomu původnímu "stanu na útěku" ani nepodobá....ale práce slušná!!
tak ten druhej to je dobra prasečina :-O
Ten první je i krásná práce včetně brzd a zachování designu, to druhé je sice prasečina, ale zas na tom videu ten výjezd a zvuk k tomu hadráku je mazec...
swedak: Parádní video, škoda že to bylo na mokru.
si představte když na dálnic řízne velorex třeba takovou A6 jak z toho bude majitel vypleštěnej
je to krasny nicmene to podle me treba konkretne na sprintech s autama nema co delat...
Luke-Jeep: Ano i to je v článku zmíněno, že si ho přehazovali z kategorie do kategoriie a většinou jen speciály, tak kam by jsi dal třeba Ariel Atom? Taky to jsou jen splašený trubky, pravda na 4 kolech. Je to hodně diskutabilní a samozřejmě tady hraje do + váha, ale zas do - horší trakce.
zacatek a konec je co ma v technicaku... a velorex tam nema ze je to auto ;-) (narozdil od atomu)
Luke-Jeep: NJ má to chlapec složitý :-)
ten první je masakrózní, a v tom druhým bych se asi pod*lal strachy že se to rozletí na kusy:-D
ono to totiz neni prvni pripad kdy si nekdo stezoval... treba konkretne na Tuningcupu je kolem toho docela rozruch protoze trikolky delany z chopperu a zadku z brouka pristup nemely a tohle jo... atd, jak rikas Tunere numero due je to slozity... by mel jet na sraz motorek ne aut a mel by klid :-D

27.11.2009, 16:24 |
Kesam Taky bych to bral spíše jako motorku a nemá to tam co dělat.

27.11.2009, 16:38 |
hawai | Upraveno: 2009-11-27 16:38:54
já bych to řadil spíš mezi auta...to že to má motor z motorky ještě neznamená že to je hned motorka...vždyť i do aut se dávaj motorkový motory...třeba do smartu. a tohle má ,,keroserii,, , volant a přijde mi to i vzhledem víc jako auto. takový tříkolky s předkem s chopperu maj řídítka, karoserie žádná a vypadá to spíš jako motorka. ale zase na druhou stranu bych se možná spíše řídil podle toho, jakej řidičák je na to potřeba. jak na velorexe nevim, ale na triky je potřeba myslim B
Koncepce tříkolky, jako motorového vozidla nižší kategorie, které by vyplnilo určitou mezeru mezi motocykly a automobily se objevuje ve dvacátých letech a vyjma výjmečné výroby tříkolek MORGAN s motorem JAP, které nebyly určeny široké motoristické veřejnosti, podléhá vývoj této kategorie následujícím požadavkům: lepší komfort cestování nežli u motocyklu, levný provoz, nenáročná údržba, nižší pořizovací náklady a v neposlední řadě nižší daňové zatížení.

27.11.2009, 17:52 |
Luke-Jeep | Upraveno: 2009-11-27 17:54:05
a je na to potreba A (drive) a nebo B1
Luke na velorex? Protože na trojkolku mi bylo řečeno že musí být B je to brané prý jako více stopé vozidlo.
jako tapp ....okapotovaná moto:) každopádně hezkz udělaný