Navštíveno 8227x

08.11.2009, 15:50 |
Cormi Ahoj, potýkam se s problémem... ted co se ochladilo Golf blbě startuje... teda nahodí se dobře, ale jakmile se začnu rozjíždět (couvat z parkovacího místa) tak začne motor bublat, házet a většinou chcípne. Na podruhé už nahodí bez problémů. V létě to vůbec nedělalo... může to být opravdu sáním? Byl tam klasický obdélníkový papírák pod deklem motoru a já to vyved ven k předimenzovanýmu filterboxu... i když ten filterbox je určenej pro obsahy nad 1600 a já mám 1600ccm... nesetkal ste se s tím někdo? Díky moc...
případně co se s tím dá dělat nebo co mám prověřit? To sání mě vyšlo už na 10ku, takže ho pryč dávat rozhodně nechci. Kontrolka žádná nesvítí...

zkus si nechat proměřit váhu vzduchu, lepší sání jí může načnout :) pak bych hledak ještě kolem teplotního čidla, to si doma můžeš proměřit sám ohmmetrem

08.11.2009, 16:17 |
cupi | Upraveno: 2009-11-08 16:19:30
me auto dela to samy, vaha se kontrolovala a byla v pohode, hold budu muset pockat do jara az zacne bejt venku teplo a prestane to, takhle startuju na 2x, jinak sani mam z vyroby takze s tim si myslim ze problem nebude

08.11.2009, 19:33 |
Komba Tak zkus vrátit zpátky filtr box jestli to přestane...
v tom případě proměřit teplotní čidlo popř. čidlo nadmořský vejšky :)
Nismo.Power golf 1.6 váhu vzduchu nemá

11.11.2009, 14:01 |
Cormi přesně tak, nechtěl jsem to tady uvádět protože si sám nejsem jistej, ale na vw-clubu jsem to čet že tenhle motor jí nemá...
jinak původní sání už dát nemůžu - je to předělaný... takže další vícenáklady
možná plácnu blbost, ale co automatickej sytič?
mam na motorce prekopanej airbox, k tomu naladenou ridici jednotku a v zime to hur startuje nez bez "mods" to je dan za upravy:)
jestli si měl někdy odpojenou baterku,tak musíš na VAG a dát základní nastavení škrtící klapky.
častá závada bývá vyběhané dráhy potenciometru(v zimě se packy stáhnou a už neběhají po dráze)-kontrolovat v měřených hodnotách
přesně jak řika Timon nejlepe juknout zda je š.klapka čistá pokud ne vyčistit a provezt zakladní nastavení a bude to ok