Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Spojka Samco s kompenzátorem

o Navštíveno 7012x o
o 24.07.2009, 21:18 | Cormi
Ahoj, prosim vás jakej pohyb přenese jedna tahle spojka s kompenzátorem od Samco? Mám filtr sání přišroubovanej k blatníku a už druhej upgrade selhal - spojky praskají, ale ne proto že by byl moc velkej pohyb motoru ale spíš je to shitovej materiál od Jacky - made in Poland. Nic jinýho jsem nenašel, ale teď vidím že spojky Samco s kompenzátorem mají být pružné. Na tom blatníku nic nevymyslím - prostě potřebuju spojky (můžu dát dvě za sebou) co mi ten pohyb přenesou a budu se na to moct spolehnout. Taky je problém, že celý to vedení není úplně rovné, takže určitý zakřivení tam bude už výchozí.

Případně kdyby ste věděli o něčem jinym - klidně třeba celou ohebnou hadici délky asi 20cm pro nasazení na průměr 70mm tak dejte vědět. Musím to řešit. Siliconhoses taky něco mají, ale vypadá to spíš na nějakej "kloub" a to si moc nedovedu představit...

Mockrát díky, musím to už nějak definitivně vyřešit a ne se každou chvíli divit, že mi to zase huláká

foto k příspěvku  od Cormi

o 24.07.2009, 21:19 | Cormi
takhle to mám ted a zase to nevydrželo :-(

o 24.07.2009, 21:20 | Cormi | Upraveno: 2009-07-24 21:21:21
ještě fotka s deklem...

o 24.07.2009, 21:21 | Cormi
řešení Siliconhoses.com

o 24.07.2009, 21:44 | Cormi
to poslední ale asi budou dvě spojky v sobě, co? :-)
jsou tam ale ty kompenzátory jakoby dva tak se asi bude víc hýbat - nevim... Samco má kompenzátor jeden ale zas vyšší... :-)
o 24.07.2009, 21:58 | Tweety_xx
A co neudělat držák na blatník, ale na motor aby se to hýbalo společně?
o 24.07.2009, 22:11 | Cormi
to už sem řešil ale jak vidíš ten válec je "hovado" a nejde jak to chytit... jinam než to je to umístit nejde, jedině trochu blíž ke klapce ale to nic neřeší
i by to asi nějak šlo - navařit na sebe nějaký pásy železa ale vypadalo by to šíleně

fakt musim řešit jen ty spojky... a nehýbe se to tak moc... kdyby Jacky dělal z lepšího materiálu tak to drží
o 24.07.2009, 23:04 | HIGHTOWER
zajdi na vrakáč a mrkni tam po nějaké součásti sání z jiného auta, vyjde to asi levněji a budeš mít jistotu, že to vydrží. Těch 70 tuším mělo např. mondeo r.v. 96
o 24.07.2009, 23:57 | Kesam
Já mám komplet uchyceno na motoru a pohoda :-)
o 25.07.2009, 10:07 | Kindlik
nebo ten spoj co máš na autě , tak ho chyt přez nějaký silemblok
o 25.07.2009, 11:18 | Kesam
Jinak to máš láknuté pěkně.
o 25.07.2009, 20:06 | Rajdlos
mam pruzne spojky skladem, nedovedu si predstavit ze by to melo prasknout kdyz se to mantuje na IC atp.
o 27.07.2009, 11:26 | Lukaash | Upraveno: 2009-07-27 11:27:59
ten kompenzator od Samco je docela tuhy, rozhodne tuzsi nez origo tenkosteny vlnovec bez opletu ... nevim, jestli se to pro tvoje pouziti zrovna hodi ...

nedal by se ten box prichytit ke kulise razeni?
o 13.09.2009, 17:02 | Cormi
takhle to nakonec dopadlo... koleno na klapce mam ze "šprcky" od poláků Jacky protože je geniální - jde stáhnout na průměr 65mm co má klapka a natáhnout na 70mm co potřebuju ke vstupu sání. Navíc je dost nízká takže můžu použít stávající dekl a zatím nepraskla ani se neroztrhla :-) vzal jsem dvě pružné spojky SiliconHoses.com od dieselpower.cz a použil stávající hliníkové trubky, které jsem zkrátil aby posloužily jenom jako spojky. Spojky Siliconhoses jsou taky dost tuhé, když mi přišly tak jsem ani nevěřil, že nějaký pohyb přenesou ale nakonec to funguje super. Ten pohyb je tak na hraně co to je schopno přenést a ten silikon rozhodně nepraskne. Spíš může prasknout to koleno Jacky a nebo se to někde celý utrhnout, ale na to nemůžu myslet... uvidíme po zimě ale podle mě to už vydrží ;-) jenom druhý upgrade opět za Jacky byly totálně vyhozené peníze, ale už jsem si nějak v poslední době zvyknul, že to nevyjde hned na poprvý. Hlavně že BMC můžu nechat a nemusim dávat zpátky schovaný papírák :-)

pro Kesama komplet foto s pozlacenýma šroubama a vyleštěnýma nerez podložkama ;-) šrouby jsou zlacené 24-karáty, ale vyšlo to asi 50,- na kus takže podruhé bych si to pořádně rozmyslel...

o 13.09.2009, 17:03 | Cormi

o 13.09.2009, 17:03 | Cormi

o 13.09.2009, 17:04 | Cormi
pro srovnání fotka motoru 2 roky zpátky

o 13.09.2009, 17:09 | Cormi
zbytek se dolakuje příležitostně až bude auto v lakovně
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3325 sekund.