Navštíveno 6642x

Zdarec kolegove.Tak se chci pustit do upravy interieru.Chci zacit potahnutim tapiku dveri.Mam tam ale airbagy a mam strach aby nevystrelily kdyt to chci rozdelat.Nemate s tim nekdo nejake zkusenosti.Diky za jakykoliv napad a radu.Jinac jedna se o auto Renault Laguna 2 combi r.v.2001

19.07.2009, 18:13 |
Dr.Hadson | Upraveno: 2009-07-19 18:14:15
Foto
tak to si asi jedinej co tam má pytle!!!
to je trochu divný ne?? :)
neni co by na tom melo bej divnyho.V papirech mam napsany bocni airbag
boční airbagy jsou v sedačce ne?
no v sedackach mam.tak ze v tech vratech nejsou?
jj, neboj, ve dverich nic neni ;)
ja bych rekl ze jen v te sedacce ale nejsem na tohle odbornik tak bych nerad kecal...

19.07.2009, 18:34 |
peetm Jj, v sedačce.
kurna ne ze to otevru a dostanu delo airbagem.Abych pravdu rekl tak u renaulta bych se temu nedivil =o)
Tak ze v klidu muzu rozebirat
Fakt se neboj :)
Btw. jestli si dobre vzpominam, tak jsou srouby: pod klickou na dvere, u ovl. zrcatek, pod panelem na el. okna, pod mrizkou na repro, v trojuhelniku u zrcatka a dole. Jak bude vsechno odsroubovan, tak nadzvednout nahoru, protoze to je nahore nasazeny. A pozor na kabely ke svetlu, aby jsi je neurval az to budes sundavat :)
ok vyskousim to.diky moc za presne a podrobnej postup
Hlavne opatrne, delal jsem to cca 4 roky zpatky, takze si to uz taky moc nepamatuju :o)))
bum a huba rozbita od baglu :-D

19.07.2009, 19:06 |
mourl tak si odpoj pro jistotu baterku :-)
Pokud vím,tak kde je schovaný bag,tak musí být řádně označen a ne neviditelný :-)
Už jsem seděl v hoooodně autech,ale bag ve dveřích jsem zatím neviděl ani v lexusu..
Nemusis do Lexusu, staci do E46.
I kdyby byl ve dverich tak urcite nevystreli po sundani tapecu, takze v klidu.
DR.Hadson:mno tak pokud mas boční pytle tka je máš bud v sedadle nebo ve sloupku...ale ve dveřích:D to je pěkná hovadina...jinak to vetšinou bývá označeno štítkem...takže tě můžu na 100% ujistit že tam pytel není..a kdo ti to řek,tak kecá..můj švára ma 2,2 Dci 2003 ma 8x pytel..2x ve předu,2x v sedadle,2x ve sloupech,2x v zadních sloupech!!!takže se neboj...doufám že ti to tak stačí...a přeji hodně štestí při práci
nejedoduší bude, když odpojíš baterku, rozebereš dveře a uvidíš sám jestli tam máš pytel nebo ne, ale tady vím, že tam nic nemáš

19.07.2009, 23:02 |
orsi Jak už bylo řečeno, BAG musí být označen napisem "airbag".Takže jak je videt tak tam nic není!!!!
nedivil bych se kdyby si u renaulta rozebíral dveře a vyletěl na tebe bag ze sedačky :)))))
jinak jako ostatní, kde airbag je tam je značka či to tam je napsaný, tady nic neni jen se připrav na to že to rozebereš a po složení ti to bude vrzat pokud to už nevrže ... :)
jinak bagy ve dveřích neni nic neobvyklýho dneska :)
NP: ale prdlajs vrzat, nemusi :))
e36 po FL měla taky ve dveřích bagy...
taky máme doma Lagunu r.v. 03 a ta má 8pytlů a ani jeden neni ve dveřích...
boční jsou oprsvdu v sedačkách!!

20.07.2009, 18:01 |
Kesam :-) to normálně povol šroubky nějáke co tam kde jsou a pak to asi odcvakáš ne?
airbagy jsou ve sloupkách ne ?:-)
hej tak ted jsem na vaskach otevrit ci neotevrit

20.07.2009, 18:10 |
Kesam :-) to normálně povol šroubky nějáke co tam kde jsou a pak to asi odcvakáš ne?
Dr.Hadson, proc prosim te, na 99,9% to otevres a nic tam nebude a jestli neveris, tak odpoj baterku, vyndej sedacku a mas klid =o)
na 100pro ho tam nemáš, je v sedačce a na boku sedačky to budeš mít napsaný :) odpojovat baterku nemusíš u tohohle....
ok poslechnu te.Jdu do toho
jen trosku OT, ale proc nejaky auta maj bocni pytle ve dverich a nejake v sedacce?:)
Nevim =o) ale asi bych v tom nehledal nic zasadniho, jina konstrukce, kdyz dva delaji totez...
Tak nak jsem zkousel googlit a nasel jsem ze treba Renault Espace ma předni v sedadlech a zadni ve vyplnich dveri.
Ve dverich budou akorat cidla. Airbagovy veci poznas celkem snadno, vse by melo byt ze zlutyho plastu, zluty draty atd...
ve dveřích nemusí bejt nic stejně tak jako že krabička s airbagem může bejt bílá či papírová, dráty povětšinou žlutý s jištěnim v konektoru, boční čidla budeš mít nejspíš vedený z podlahy do B sloupku :)
jinak dneska už maj auta 10-12 bagů tak někam se nacpat musej, jasný dva vpředu, dva vzadu hlava, dva boční předek dva boční zadek a dva stropní od předu dozadu :)
za chvilku budou mít auta i airbag před sebou asi pro čelní náraz:))))
jinak už je ve vývoji podlahovej airbag kterej před čelní srážkou vystřelí do silnice a má spešl gumovej povrch aby se zvětšila brzdná plocha auta a auto co nejvíc zabrzdilo případně uplně zabrzdilo :) takovej handbrake jako byl v carmagedonu :)
ve dverich fakt nic neni, ani cidlo :)
NP: ten podlahovej bag - jak pozna, ze brzdim nadoraz pred celni srazkou, nebo jen ze treba zkousim jestli funguje abs? :-D
pozná to stejně jako volvo když brzdí před překážkou nebo stojícim autem, prostě radar.... podlahovej airbag se pouští až když je vyhodnocená situace jako čelní střet nevyhnutelnej :)

21.07.2009, 14:20 |
fredy nezapomen že jsou ještě nožní airbagy pod volantem, takže 13-14 pytlů v autě je možný míti
prostě tam ten pytel neni!!! maximálně v přihrádce od svačiny :)
jak tady, už někdo psal muselo by to bejt označený nápisem airbag!!!
...ale byt Tebou Hadsone, stejne si vezmu helmu :o)))
no tak kluci uz to nemusite resit.Auto jde do sveta

24.07.2009, 19:44 |
Corry škodovkář: Ty vole, ty aby sis neodpustil nějakou idiotskou otázku...
Dr.Hadson: ... tak to bylo dobrý...ještě teď se válim pod stolem... :oD :oD