Navštíveno 4036x

Ahoj kluci,potřebuji poradiť,ale nic ohledně tuningu...kupuji auto Lagunu 2001 r.v. jak bude řešený přepis???bude 800,- a jestě kolik ten ekologický poplatek???enbo je to bez???jinak jak se to dělá??? on je z jineho kraje... můžu to přepsat sám nebo u toho musí být i on???nebo nějaka plná moc... prosím poradit!!děkuji...
za auto z roku 2001 eko poplatek neplatíš.On to půjde ve svym kraji odhlásit na tebe a pošle ti doklady od auta a ty si to pak ve svym kraji rřihlásíš,k tomu ho nepotřebuješ a on tebe taky ne.

08.01.2009, 15:33 |
Midnite | Upraveno: 2009-01-08 15:33:58
no poplatek nebudeš platit. a myslím že by se to mělo dělat v místě tvého trvalého bydliště a jestli nemáš plnou moc tak by u toho měl být i on. pokud se mýlím tak mě opravte.
pokud je to z okresu do jiného okresu,tak nemusíš mít nic,on vyplní žádost o odhlášení vozidle,kde napíše tvé nacionále a až ti pošle papíry,kde budeš uvedený v odhlášce,vyplníš ty žádost o přidlášení vozidla,kde jeho uvedeš jako dřívějšího vlastníka,tudíš nepotřebuješ nic,než jeho nacionále a ty budeš mít napsaný v TP.Plná moc není potřeba.Samo,že musíš mít uzavřený povinný na sebe a evidenčku na sebe.
mno ale ja si prone jedu..a on mi nemuže dát plnou moc??? on to musi odhlásit????to nemužu odhlásit sám???
to musí on ve svym okrese,nebo ať ti dá plnou moc a půjdeš to odhlásit na dopravku v jeho okrese...
ano on to musi odhlasit u sebe a ty si to prihlasis taky u sebe... to je nejcistsi varianta
ono by stím bylo problém kdyby mi napsal plnou moc...a ja jsi zajel na evidenčku stím..nampsal do velkeho techničáku sebe..že..a pka stím na přepis,??to nejde???

08.01.2009, 15:49 |
mex777 | Upraveno: 2009-01-08 15:50:48
tam jde o to,že se to nedá udělat na jedný dopravce,když je to z okresu do okresu,to se prostě musí odhlásit tam,kde je auto registrováno a přihlásit podle okresu trvalého bydliště,jinak to nejde.Na evidenčce ti do TP nic nepíšou,to až u přihlášení
a da se to odhlasit...i dneska třeba????
já myslim,že odhlášení auta neni nijak náročný a ten prodávající by to mohl zvládnout...Je to přece zadarmo a pokud neni z prahy,tak žádný velký frontu nejsou...Takže otázka max 10-ti min :o)
Podle otvírací doby dopravky,jinak kdykoli a fakt to je na chvilku

08.01.2009, 15:55 |
Luke-Jeep | Upraveno: 2009-01-08 15:57:55
..
mex diky777: že mi tu radíš...ale on je nekde kolem prahy klecany...tak ja nevim...jemu ale vtom vemu čisla a ja to potřebuji převest ..tak že jak??,
hanzy prosim te jak mu vemou cisla? smarja to je zas rozprava...
prevod auta...: prvni majitel - musi auto odhlasit ve svem okrese. TZN do technicaku necha napsat na koho auto odhlasuje...
pak ty si vezmes ty papiry ktery sou napsany na tebe a zajdes s tim na svuj inspektorat a tam to na sebe prihlasis... napisou te do technicaku, vemou si stary znacky a daj ti novy...
jeste na tom neco nechapes?
nerozumim ti,jako že mu vezmou SPZ?To odevzdáváš až ty při přihlášení.
to Luke-Jeep : díky,líp bych to neřek :o)
mno ja to věděl..ale tka radši jsem is nechal smočit čumák..ale totalně tomu rozumim:D a nevite jestli maj na dopravaku i zitra??kvuli tomu odhlašení???diky
pátky mají zavřeno...V pohodě,když něco nevim,tak se zeptám :o)

08.01.2009, 16:25 |
Alííí Jen bacha na to, že EKO poplatek není podle roku výroby... ale podle emisní normy, kterou auto splňuje.
jj ALii ma rech...
nicmene co se tyce inspektoratu to byva jak kde... treba v brne otevreno je... takze doporucuju google a projit si otviraci doby

10.01.2009, 17:58 |
Kesam Já mám na fiestě Třeba 2ku a je to 96 rok