Navštíveno 3675x

30.12.2008, 01:18 |
Olda Zdravím řeším už nějakou dobu problém jaký kola na feldu. Nejradši bych dal 15ky, jenže jak každej ví, tak v TP jsou povolený max. 14" tudíž nastává problém. Už jsem tu pohledal co se dalo a zápis řeší buď typový list kol a následný lítačky po STK a na dopravko a nebo DEKRA v Praze. Vím, že hodně lidem se podařilo zapsat jiný rozměr kol do TP v poho, ale nevím jak je tomu u feldy. Podle mě to na ní jen tak nepovolej šmejdi :( a jezdit bez toho nechci, páč v případě pojistné události bych těžce narazil a zacvakal všechnu škodu ikdybych nebyl vyníkem.. Máte teda někdo legálně 15ky v TP? Díky.

30.12.2008, 01:30 |
cira Já mam na felině 16tky a pěkně na nějakej techničák prdim.Policajti zatim nic neřekli a na technickou jezdim na plechach a s tou pojistnou událostí bych to taky neviděl tak černě:-)

30.12.2008, 01:53 |
Kesam Nech té srandy :) Na to co je v techničáku se z vysoka víš co?
jen do te doby kdy zpusobis vetsi dopravni nehodu nechaji si zavolat soudniho znalce a vsechno bude tvoje chyba, nekdy je lepsi vecem predchazet nez pak litovat

30.12.2008, 09:39 |
Daryl (A)
V zivote jsem neslysel, zeby na tohle doslo ani stylem jedna baba povidala. Nikdy se tohle neresilo u zadne bouracky o ktere jsem slysel nebo u ni byl.
A kdyz uz na to dojde, tak od toho je tu povinne ruceni, kdyz uz nahodou hodi vinu na tebe. JInak by museli posilat auto na expertizu a museli by te takhle potahovat i za sjety gumy, vymlaceny tlumice a ja nevim co jeste.
Dle myho jen hypoteticka situace ...

30.12.2008, 09:42 |
Daryl (A)
samozrejme pokud budes mit na sade 120 LS 18" super "A" jak gumy tak naklony, tak si te asi podaj, ale urcite nebudou resit 15" kdyz mas v TP 14". To resej fakt jen na STK.

30.12.2008, 10:12 |
Kesam Jásný jako Daryl

30.12.2008, 12:16 |
Skury Kup nový kola 7x15" s gumama 195/45(50)R15 u firem jako Alcar nebo Elektrony.cz a dostaneš k tomu typový list. Jen to vyřídíš na Inspektorátu a je to...
jako skury,
jinak blbost? zazil jsem tohle u znameho a ma dost velkej problem ted... zalezi na koho narazis
mám na to stejný názor jako xenonman, prostě nevíš na jakýho vola kápneš a kor po novým roce až se k nehodám nebudou volat cajti a bude to jen na pojišťovnách a účástnících nehod ...
četl jsem zajímavý článek, kde se psalo, že "vyčůraný" viník nehody může mít schopnýho advokáta nebo známého na pojišťovně a najednou není viník ale poškozený, takže ty kola bych si rozhodně nechal zapsat do TP ....
a postup jak píše Skury ... nová kola s typovým listem, STK a zápis do TP ....
tady ten ma taky mozna problemy na STK .o))
[ Link ]

30.12.2008, 20:37 |
swep kicker18: to je nekde v usa tam se takove veci neresi

30.12.2008, 21:20 |
Olda Tak jen doufám, že až koupím nový kolesa tak že mě s nima i s typovým listem na stk nepošlou kamsi :) raději se prvně zajedu zeptat jak to tam řešej ať mám jistotu. dík moc kluci za příspěvky.
Dotaz , co když sem koupil bazarový kola ? nebo spíš má nějakej význam když budu mít schválený kola ale neschválený podložky pod nima to vubec řešit ?
Olda: neboj nepošlou, už jsem to jednou absolvoval a bylo to naprosto v pohodě a bylo to dokonce na STK v Příbrami, kde tě vyrazí kvůli sebemenší kravině ...
kola na autě, papír ke kolům + přeložené TUV certifikáty o homologaci a technik byl spokojený a na úřadě to byla záležitost 50,-kč a půlhodiny čekání :o)

31.12.2008, 13:06 |
Kesam Ty kravo to jsou kola jako prase až moc.
čim větší kola tím víc auto :-)
Cestou na poslední Vyškov me kola bez zapisu staly 500,- ale tam vylozene sli po upúravenejch autech a hledali na cem vydelat. Jinak pri bezne kontrole i drobne nehode se na kola nikdo nedival...