Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Xenon Vs Bi-Xenon rady

o Navštíveno 15331x o
o 08.12.2008, 10:48 | jamie.thomas
Jde mi o to, jestli zprávně chápu rozdíli a vlastnosti XENON vs BI-XENON:

Začal jsem teď řešit jaké jsou rozdíly mezi xenon a bi-xenon a co je tak nejlepší verze si dát do auta. Co sem se zatim dozvěděl, tak základní princip je ten, že Xenon je jen potkávačka a dálka musí být zvlášť a Bi-Xenon je zároveň v jednom světle přepínací potkávací/dálka. Tudíž při montáži bi-xenonu není potřeba žádný zásah do světla, ale jen se vymění klasický halogen a v podstatě je to vše na rozdíl od xenonu, kde se musí dělat do světla větší zásahy.

Jestli tohle zatim chápu dobře, tak ještě nevim, jestli je rozdíl mezi Xenon a HID Xenon sadou stejně jako Bi-Xenon a HID Bi-Xenon sadou. A taky jaký sou rozdíli mezi tim, že něco je čočka a něco parabola a jakej je mezi tim rozdíl ve vlastnostech?

Ohledně světlostí mám celkem jasno, tam je to celkem jasný, že bílej odstín je kolem 6000K a vejš se zbarvuje do modra a kolem 10 000K je to už do fialova. A jestli sem i zprávně pochopil, tak čim víc "K", tim by ty výbojky měli mít menší životnost?

V podstatě hledám řešení takové, abych dosáhl krásnýho světla jako u xenonů, neoslňoval ostatní řidiče jako nějaký hovada, co si to tam dal po domácku a nejlépe nemusel dělat zásahy do světel.

Díky za rady.

o 08.12.2008, 10:53 | Dave1984
tak obecně xenony patří do čočky, nejlépe naklápěcí, aby podle zatížení auta si ten xenon sám nastavil výšku svícení, aby neosvětloval ostatní řidiče. To, že to všichni perou do parabol, které na to nejsou uzpůsobeny, to je snad to nejhorší co může být, prostě oslňuješ, pokud to nemáš sklopené dolů...

Některé automobilky mají integrované dálkové a tlumené světla - žárovka např. H4, tam nemáš jinou možnost, než osadit bi-xenonem, protože tak by ses připravil o dálkové světla, ti co mají rozdělenou parabolu a třeba H1, tak těm stačí klasický xenon do potkávacích světel, protože na dálkové světla mají další žárovku...
o 08.12.2008, 10:53 | Dave1984
jinak jsou tady možnosti upravit parabolu, vybrousit ty směrovače paprsků a nainstalovat čočky, tohle tady provádí Xenonman, tak spíše se dotazuj na něj...
o 08.12.2008, 11:24 | Nismo.Power
pokud máš jen parabolu bez čočky tak když si to tam dáš tak se ti bude řikat HIDkař což je v překladu kokot krerej oslňuje :) pro tebe tu pak je ox xenona varianta Bi-Xenon do patice bez nutnosti zásahu do paraboly, svítí to dobře, je to BI a kdykoliv se to dá vrátit , pokud máš čočku tak musíš rozlišit jestli máš oddělenou potkávací a dálkovou, pokud máš čočku jen na potkávačky tak ti stačí HIDka jen xenon a dálkovky necháš tam co sou a ani je nebudeš stejně používat ..... pokud máš čočku na obojí tak tam hodit bixenon.....

a stejně platí při obojím si to nechat seštelovat , ideálně né na technický kde za HIDky poslední dobou jebou pokud se do auta nemontovaly od výrobce už někdy........ jinak samo dělaj se i "homologovaný" :)
o 08.12.2008, 11:46 | jamie.thomas
No já mám Hyundai Coupe a ty přední světla sou si myslim čirý. Vypadaj jako tyhle co sem přiložil. Takže předpokládám mám H4, tzn. potkávací/sálkový v jednom a pak už jenom parkovačku a blinkr.

Takže pro mě je jediná verze bi-xenon, kde teda ani nemusim dělat žádný zásahy, ale jenom to vyměnim za to co tam je těď a nechám si to seřídit.

Jinak "xenonman" má teď nějak napilno, takže na mě moc neměl čas, proto sonduju informace jinde.

foto k příspěvku  od jamie.thomas

o 08.12.2008, 19:36 | Mišell
Dálkový je ta parabola líž k masce ne? Tudíž Bi nepotřebuješ...
o 08.12.2008, 21:56 | jamie.thomas
Koukal sem na to ještě přímo na autě a zkoušel a je to teda né tak jak sem říkal, ale mám zvlášť potkávací a zvlášť dálkový, tzn. jestli si to myslim správně, tak potřebuju xenon do potkávačky, ale co na dálkový?

A je tedy jediná možnost a to xenon a tedy i zásah do světla?

Jinak ano, potkávačka je to prostřední.
o 09.12.2008, 00:31 | zipp
a co dat bixenon do té potkávací čočky a tu parabolu vůbec nepoužívat? takhle sem to vyřešil já ve dvou svých autech
o 09.12.2008, 07:01 | jamie.thomas
To zipp: To se mi zase nechce, říkám si, že je to škoda, když je to dělaný zvlášť. Nehledě na to, že to neni na bi stavěný, takže bych asi docílil jenom toho, že by to zase ostatní oslňovalo, když bych nacpal bi do potkávačky.
o 09.12.2008, 10:17 | Nismo.Power
hoď jen xenon za tu čočku, dálkový potřebovat nebudeš to poznáš sám ;-)
o 09.12.2008, 10:23 | jamie.thomas
No a když bych teda dával Xenon míst potkávačky, tak když koupim HId sadu, tak to jenom vyměnim nebo musim dělat nějaký složitý zásahy do světla?
o 09.12.2008, 12:46 | Jindrs
jen to vymenis
o 09.12.2008, 13:38 | Mišell
Nebo si kup dvě sady a dej si to i do dálkovek.
o 09.12.2008, 14:13 | jamie.thomas
Ale když dám do obou stejný sady, tak si nepomůžu,ne? Krom toho, že při zapnutí dálkovejch budou svítit obě stejný světla,ne? Dálkový jsou přece jiný než potkávačky,ne,takže bych je neměl nahrazovat "potkávačkama",nebo?
o 09.12.2008, 20:37 | Thomas987
dálkový a potkávačky maj jiný paraboly! proto svítěj jinak, to není zdrojem světla!
o 09.12.2008, 20:52 | zipp
jamie.thomas: že to není na bi stavěný? a na xenony to stavěný je? :-) Navíc to, co si napsal s tím oslnňováním je nesmysl, nemá to na to vliv. Vyměnil sem kompletní optiku za bixenonovou z jinýho auta, takže to svítí jako originální bixenon v jiným autě...ale je pravda, že je s tím hodně práce..... na tvým místě bych asi jen vyměnil žárovku za hid sadu a hotovo
o 09.12.2008, 21:08 | mishan
bixenon = čočka u které se jen elektromagneticky překlápí clonítko tlumené/dálkové před parabolou,výbojka svítí pořád, nic víc to není, na to , aby si to jamie pochopil,by bylo třeba to mít v ruce....
o 09.12.2008, 21:12 | Thomas987
jak píše zipp - hodil bych do tý čočky HIDku a neřešil bych nic - je to bez problémů, jednoduchá a rychlá montáž a pokud to budeš chtět vrátit, tak taky no-problema!! ;-)
o 10.12.2008, 07:03 | jamie.thomas
mishan: tenhle rozdíl už chápu, je mi už i celkem jasný rozdíl mezi parabolou a čočkou. Jenom sem myslel, že mám dálku/potkávačku v jednom a budu dávat bi-xenon, ale když to mám zvlášť, tak dám místo potkávačky xenon a uvidim co to udělá.

Jestli sem pochopil dobře co tu psal Thomas987, tak kdybych chtěl vyměnit i dálku, tak taky stačí jenom dát xenon a to světlo už je upravený original jako dálka, takže by to jako dálka svítilo a bylo by to o.k.,ne?
o 10.12.2008, 11:28 | Thomas987
jamie.thomas: co by to udělalo? nic, bude ti to normálně svítit jako klasickej xenon
Jinak jsi to pochopil dobře, ta druhá parabola co máš dálku je upravená na to aby svítila jako dálka,jednoduše řečeno.
o 10.12.2008, 12:31 | mishan
Jamie: davat xenon do dálky je naprostá hloupost!!!
ze systemu rozsvěcování výbojky bys to myslím měl pochopit ;-)
o 10.12.2008, 13:14 | jamie.thomas
mishan: A co tedy případně dát míst dálky, když bych to chtěl taky měnit? Jak to teda maj dělaný nový auta? Ty maj jako dálku taky něco jako xenon,ne?

Thomas987: myslel sem to tak, že uvidim, jak to bude svítit, jestli bude stačit potkávačka, né že by to mělo něco udělat.
o 10.12.2008, 13:21 | zipp
Nový auta to mají dělaný buď tak, že mají bixenon a nebo normální halogenovou dálku.
o 10.12.2008, 13:22 | mishan | Upraveno: 2008-12-10 13:24:06
nový auta mají bud bixenon, to je to překlápění, má to audina a nebo normal xenon v čočce + dálkový halogen jak máš v tom Hyunday, jinačí system neexistuje!!
Dej si nechat udelat bixenon v čočce a máš to nejlepší volbu
a xenon v čočce ti bude stačit nad hlavu, to mi věř, vím o čem mluvím, s xenonama jak HID , tak čočka už jakési zkušenosti mám...
o 10.12.2008, 15:42 | jamie.thomas
mishan: Teď si mi v tom udělal nějakej bordel. Takže je rozdíl mezí Xenon a HID xenon? To je snad úplně to smý, jenom že HID je přestavbová sada a xenon original,ne?
o 10.12.2008, 15:51 | mishan
ano HID je přestavbová sada,může se dávat bud do paraboly, nebo čočky, podle typu auta, original xenony jsou v 90% aut v čočce!!!! v tom je ten rozdíl Xenon, HID xenon, není to to samé..
ja zastavam po svých zkušenostech názor, pokud xenon, popř. bixenon , tak jedině v čočce, nikde jinde to nepatří ;-)
o 10.12.2008, 22:45 | BMW_318iS | Upraveno: 2008-12-10 22:46:47
mishan: taky jsem neveril ze xenony v dalce nebudou fungovat kvuli zpozdeni dokud jsme to zakaznikovi nezapojily a vysledek? Naprosto nulovy zpozdeni proti halogenu a i presto ze prvotni intenzita pri probliknuti je nejnizsi a nestihne se xenony uplne rozsvitit tak porad je to probliknuti intenzivnejsi nez z klasickyho halogenu, vyzkousej sam a uvidis ze nekecam ;o)
o 10.12.2008, 23:07 | mishan
BMW_318iS: no je to možné..nehádám se, když to máš odzkoušené;-) jen si položme otázku, jak dlouho ten xenon v dálce vydrží, když se tak často bude rozsvěcovat a zhasínat ;-)
o 11.12.2008, 06:46 | tappaja
HID = High Intensity Discharge = vyboj s vysokou intenzitou = XENON

je to jedno a to samy...
o 11.12.2008, 07:25 | zipp
tappaja: fakticky máš pravdu, ale je zažitý to říkat tak, že hid je přestavbová sada, aby se to nepletlo. Ty to ale určitě víš, tak proč pleteš chudáka jamieho?
o 11.12.2008, 17:55 | tappaja
Formuluj presne, Marie... :o))

Znam spoustu lidi, co rika "kapacitator"
A stara znama "co udela nas dobre znamy samopal vz. 24, kdyz ho nechame na vetru a desti?"
o 12.12.2008, 09:14 | jamie.thomas
Ale jako v podstatě je XENON a HID XENON jedno a to samý, akorát že Xenony sou v autech od výroby a HID Xenon je prostě přestavbová sada na obměnu halogenu. Tak nějak.

A nejhorší na tom je to, že je HID sada samozřejmě ilegální jakožto všechno v ČR, takže když chce člověk v ČR neco vylepšit nebo zlepšit, tak za to stejně dostane jenom pokuty stejně jako třeba u spoilerů bez homologace, který sou úplně stejný jako normální, takže to veskutečnosti ničemu nevadí, ale v čechách prostě všechno ilegální.

A máte někdo špatný zkušenosti s tim, že by ste kvůli tý HID sadě neprošli technickou nebo s tim byli problémy a tak?
o 21.12.2008, 23:49 | madaros
znáte někdo tyhle(značku) H4 bixenony ?? jsou v pohodě, nějaký zkušenosti ?
[ Link ]

jde mi o to jestli je tam v kvalite opravdu takovej rozdil a ty levnějěí nevydržej(navlhnou,atd) a je lepsi koupit dražší u kterej to prostě všechno pojede bez problémů ?! :-P
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4298 sekund.