Navštíveno 12637x

Mám LS400 rv98. Na kostkách je slyšet takový cinkání u zadních kol. V Toyotě na to koukal mechanik a tvrdil mi, že jsou vysypaný zadní pakny, tak jsem je nechal vyměnit a dělá to pořád. Přijde mi, že i podobný zvuk to udělá při přeřazení, když stojím na místě, akorát je slabší. Ale možná to je jinej zvuk, těžko říct :). Na podvozku žádný plechový štíty uvolněný nejsou. Nemáte nějakej typ?
Převodovka je po opravě za 57000 a běhěm příštího měsíce tam jedu na výměnu oleje, abych případně věděl co jim mám říct. Na opravu je ještě záruka.

27.09.2011, 07:41 |
Nora zkus na hrbech lehce přišlápnout brzdy, pokud to přestane, tak to jsou zadní destičky

27.09.2011, 08:35 |
nome nevím proč sem četl cikáni u zadních kol :-) sory za ot

27.09.2011, 08:45 |
maxov | Upraveno: 2011-09-27 08:45:45
nome sme dva,holt to je ten stát rasistů:D jinak taky sry za ot
když mě na kostkách cinkalo od zadní nápravy, tak jsem jen trošku napružil pérko, co přitlačívá zadní brzdové desky - cinkání ustalo - prostě jestli tam máš nějakou destičku, co tlačí na desky, tak ji napruž znovu.
nome&maxov :D hihihi
M.a.r.i jak mas na tom uložení tlumiču vzadu??
Jak jsou na tom pružiny??? neposkocila(nepraskla) pruzina??
Taky jsem četl cikání ještě ve spojení na kostkách tak jsem si řikal že ti lohli zadní kola a podložily auto kostkama :-D
Cikáni :D.
Pružiny to nemá, má to vzduchovej podvozek. S tou destičkou to vyzkouším
Hele, kdyz to dela i pri prerazovani, neni to treba kloub na kardanu (teda pokud neni na pevno, uz ani nevim jak je to u placky)? Kdyz je v haji, tak to dela zvuky, ze by jsi cucel :-D
Jinak jako Nora, zkus ty brzdy ;) Tzn. klasika Toyota - buben rucka a provozni kotouce?

27.09.2011, 15:32 |
CVakk +1 taky ci(n)kání
+1 cikáni :D
ad cinkání tak při našlápnutí na brzdy přestane tak maj vakl destičky, tzn vyměnit plíšky ve třmenech a plíšky co je tam držej k sobě , když nepřestane tak pakny....

27.09.2011, 21:38 |
M.a.R.i | Upraveno: 2011-09-27 21:40:02
Tak i při brždění to cinká, pakny jsou vyměněný.
Když hejbám s řadičkou (AT), tak to cinkne, takže tam asi někde bude něco uvolněnýho, doufám, že to nebude něco většího. Ono to není nic hroznýho, někdy to není ani slyšet a při zatažených okýnkách vůbec. Ale to cinkání budí dojem vraku :D.
A včera se mi stal další problém, třeba někdo poradí.
V kufru jsem vezl 15kg CO2 bombu a zapomněl jsem na ní, takže se v kufru pěkně mlela, potom mi začala svítit kontrolka otevřenýho kufru, většinou se rozsvítí v zatáčce, při zrychlení, či brždění, ale někdy i sama od sebe. Možná to bude mít spojitost s tím, že jsem měnil značky. Byl jsem auto přihlásit a zapomněl jsem na značky, tak jsem se vrátil k zamklýmu autu a když jsem sundaval zadní SPZ, tak začal houkat alarm, čuměl jsem jak puk. Že by to mělo alarm i na SPZ? :D. Přitom tam je obyčejnej rámeček chytlej dvouma šroubama. Jde o to, že nevím jestli tam kontrolka začala svítit až po manipulaci s SPZ. Třeba to má nějakou spojitost :D.
Případně prosím o radu, kde hledat chybu? Ani nevím kde je čidlo otevřenýho kufru.
P.S: Když jsem jel z magistratu tak mi nedalo auto přednost, mám máčkly spolujezdcovo dveře a odřený spodní panely, tak jsem zvědavej kolik vycálne pojišťovna :).
N.P.: snad nemáš pravdu :)
Newman:
Jsou tam měchy, takže ne. Zatím to neřeším. Přijde mi, že to teď není slyšet, asi je to tím,že je zima a mám zatáhlý okýnka :D
Tak se na to konečně přišlo :). Byla prý nějak povolená podložka pod závlačkou u náboje na zadních kolech a to cinkalo :). Jinak kufr byl opravenej už dřív v cukuletu. Stačilo sundat plast a ohnout zmáčklej plech, kterej se dotýkal senzoru.
ty woe já četl "cikáni u zadních kol" :-D :-D

21.05.2012, 15:19 |
DaveX Asi taky neumím číst :D
taky se tam občas objeví :)
jako O_O. říkám si WTF :-)))