Navštíveno 9260x

22.09.2011, 19:18 |
petis Takovej dotaz na lidi co se motaj okolo škodovek. Potřebuju nejaký info k brzdičům atd. Jaký kotouče to chce. Vejde se mi max 24Omm, nebo spíš ted tam mám 227mm. Vím že brzdiče se rozšiřovali aby tam šli dát vetraný kotouče. Dál nevím jestli se auta kde byly 4písty použity měli posilovač. Já jen jestli se budu muset srát s posilovačem nebo ne:-)
Popřípadě koupím rozšířený brzdiče. jestli se nejak vejdou. Díky všem

22.09.2011, 19:32 |
dddd samozřejmě, že posilovač měly, proč by ho neměly mít?
a vše je již někde popsané škodavirt nebo tak
ale i na 4pistech s timto rozmerem se da jezdit bez posilovace, jen se trosku vic nadres.... a podle popisu predpokladam, ze mas 13" kola... kvuli tomu max rozmeru...

22.09.2011, 20:25 |
petis MiniMike: Díky. Ted mám 14tky ale nechci tam rvát moc velký kotoouče, a třeba časem seženu vysněmý 13´´ Abarth Cromodora 30:-)
petis: ty se cas od casu objevujou na ebayi :-) jednou jsem je i dokonce sehnal kamosovi :-)

22.09.2011, 20:34 |
petis MiniMike: je to asi 4 roky prodával borec 15km oděme celou sadu za 5000kč:-( já debil jsem je nevzal.
dddd: Protože třeba někdo chce lepší odezvu brzd a vahadlo...
Jinak origo Š 130 měla kotouče 247 x 9,5mm. S průměrem můžeš jít jak dolů, tak nahoru v rozumných mezích, aby seděla deska na kotouči, což upravíš držákem. Do brzdiče se vejde nejsilnější 12mm kotouč (plnej co se používal na Oply), jakmile chceš chlaďák už musí bej rozšiřovací sada. Já mám kotouč 20mm chlazenej.
V sérii to mělo HBV a posilovač, ale na závody to všichni vyhazovali a jezdilo to to na dva válce s vahadlem předek/zadek. Síla na pedál je daná průměrem válců a není to pro chlapa zas tak nic hrozného a odměnou je lepší reakce brzd a možnost nastavování.

22.09.2011, 21:01 |
petis Tuner2: Díky. Ted tam mám nechlazenej 11mm. Takže uvidím, bud nechám ty co mám. Anebo koupím chlazený a širší brzdiče. S upravou držáku počítám.
Ten by se měl vejít i s novýma deskama ;-) Bratránek tam nacpal 12mm, ale desky musel pohladit papírem. Až půjdeš do chlaďáku, nechají se koupit jen rozpěrky do brzdiče s těsněním ;-)

22.09.2011, 21:10 |
petis zatím seženu brzdiče a dám je na ty nechlazený, Když to nebude stačit příští zimu bude upgrade:-)Ted přes zimu budu dělat motor tak jsem zvedavej jak pak Panda pojede:-))

22.09.2011, 21:52 |
dddd všichni víme, že děláš do škodovek tunere,jen sem chtěl říct, že na virtu, škoda panda atd.. je komplet dokumentace i popisy, přílohy J prostě všechno z Boleslavy,Svazarmu, když stavěly LR atd. komplet upravy motoru, podvozku prostě všecho samozřejmě i brzd.
Otázka: Dál nevím jestli se auta kde byly 4písty použity měli posilovač?
Odpověď: Samozřejmě, že posilovač měly, proč by ho neměly mít?
To celé na mě vyznělo, že bez posilovače to nikdy nebylo, což není pravda. Toť celé a to, že by to asi někde vyhrabal na virtu je sice pravda, ale proč si tady neporadit napřímo? Já se tady taky ptám na přímé dotazy na barák, nechce se mě hledat v haldě nesmyslů na netu nějakou trochu kvalitní informaci...

23.09.2011, 10:07 |
sotek Tak wartburg má stejné čtyřpísty a posilovač nikdy neměl. :-)

23.09.2011, 15:30 |
dddd no tak ono asi každý brzdy můžou ject bez posilovače nebo se pletu?
dddd: Pokud jde o klasický systém tak ano, víceméně pak záleží jen na poměru plochy pístku a průměru HBV jak moc budeš muset šlapat.

23.09.2011, 16:43 |
petis Tuner#2: Prosímte kdyby jsi o nejakých brzdičích vědel dej mi vědět. Díky
petis: Sleduj inzerci na virtu:
[ Link ] ale pořítej, že repas vyjde draho. Jeden pístek je mezi 110 - 150,- a potřebuješ jich 8 + sada gumiček, odvzdušňováky a nějaký ten písek a barva. Skoro bych řekl, že sehnat repasy v prodejně na Warany ;-)
Petis: Mam jedny ctyrpisty doma, jsou rozebrane, brzdice opiskovane, drzaky pozink, pistky. mozna bych nasel i novou sadu gumicek ale to nevim stopro.

30.09.2011, 20:51 |
petis Majkl.s: jakou si představuješ cenu?
to fakt nevim, neco navrhni...koukal jsem na netu se pohybujou sundany z auta kolem 500,- plus minus
jeste kdyby byl zajem tak tu mam i nejaky predni i zadni pera(novy nepouzity)
dyztak pis na email.

30.09.2011, 21:06 |
petis ¨poslal jsem ti mail.