Ahoj,
pro mnohé to bude stupidní dotaz, ale nemám zkušenosti s vyvařením auta, na žádném jsem to zatím nepraktikoval.
Od kámoše jsem kupoval Ducato v červnu 2010. Bohužel jsem si ho pořádně neprohlídnul, tak netuším jak moc bylo shnilý. Jediný co vím, tak že místo prahů byl z venka nanejtovanej nerezovej plech.
Kontaktoval jsem známýho Mr.A, který má svýho mechanika Mr.B, který mu vyvařuje auta na kšeft. Dal za něj ruku do ohně a řekl si za vyvaření 15000. Auto si odvezl od kámoše a koncem srpna mi ho přivezl vyvařený. Prý bylo zespoda hodně sežraný, nebylo se čeho chytnou. Největší problémy prý měli se zadní části u tažného.
Mr.A mě varoval, že cca za 2-3roky rez zase vyleze a informoval mě, že musím každý rok vystříkávat dutiny.
cca za 2-3 měsíce se začal objevovat rez na spodku bočních posuvných dveří a za nějakou dobu i na spodcích prahů. Teď (květen) je už rez i kolem zadního kola a téměř po celé pravé dýlce. Pravá strana je na tom hůř, na levé akorát z prahu prosakuje olej.
Zkusil jsem vlézt pod auto a vůbec mi nepřijde, že by to nějak extra vařili. Všechny výztuhy/traverzy vypadají původní. Přijde mi, že vařili jenom boční venkovní plech. A výztuhy a nosné části jsou původní. Akorát na pravé straně je v jedné výztuze cca 10cm prasklina. Nejspíš způsobená rzí schovanou pod gumoasfaltem.
Před zimou jsem se opřel o jiné auto. Levá strana před zadním kolem. V tom místě prasknul plech a dá se s ním hýbat. Nepřijde mi to normální, podle mě blbej svár a nebo jenom díry lepily tmelem. Ale není to vidět, neboť na plechu je gumoasfalt a je to přestříkáno bílou barvou.
Už jednou jsem dával auto na reklamaci (rez na spodku bočních dveří). Mr.B to akorát přestříkal barvou, asi to ani nebrousil, neboť to za týden vylezlo znova :D. Když jsem to reklamoval znova, tak Mr.A říkal, že by Mr.B musel spodek dveří uříznout a navařit z jiných, jinak to prý bude reznout pořád.
Potřeboval bych od Vás radu. Je to normální a nebo mě ojebali a namastili si na mě kapsu? Auto má na tachometru 430000Km, je to RV98, já jsem s ním od vyvaření najel 4000km. V zimě jsem moc nejezdil. Když jsem včera mluvil s MR.A tak ten mi řekl, že s tím nemá cenu nic dělat, že je to normální. Akorát pořád vylejvat olejem.
Tady jsou nějaký fotky:
[ Link ] . Stojí za hovno, pokud bude potřeba tak udělám další. V levém dolním rohu jsou informace o jaké fotky se jedná.