Navštíveno 8142x

Chci si pres zimu koupit nove predni pneu na bafce (zadky zustanou Dunlop SP Sportmaxx), poradite nekdo jake? Atributy 1) prilnavost na suchu 2) prilnavost na mokru 3) cena:) resp. nechci zase dat 10K za jednu, rekneme kolem 5-6 bude akorat - taky si nechci rozbit hubu na Nankangach:) 4) pak ten zbytek nekde.
Rozmer 225/35/19.
Dunlopy uz nechci, zklamala me prilnavost na suchu, cekal jsem od nich vic.
Nejvic kdy spokojenej jsem byl asi s GY F1, nejake dalsi reference?
Ja mam Uniroyal Rainsport v danem rozmeru (225/35/19) a maximalni spokojesnost - ted jsou ale lepsi uz tyto:
Uniroyal XL FR Rainsport 2
Zrovna na predku ten sipak u bmw neni to prave orechove..co takto dunlop sp 9000 pokud se jeste dela...
Uniroyal, hmm nemam zadne zkusenosti, neznam, nece se mi riskovat uz..
Cupra - ja myslel ze na RWD se uplne nedoporucuje davat sipy na zadek jen?:o) i kdyz par pneuservisaku rikalo ze je to uplne jedno, ze montujou sipy na bafce bezne..
O Dunlopy uz si neopru ani kolo (i kdyz se zimaka Dunlop SP Wintersport jsem spokojeny:o).
no já budu asi kupovat na jaro Sportmaxx v 225/35/19...sadu mám za cca 14tis novou, takže tak. Ještě v podobný ceně jsou ty F1ky a rainsporty, tak ještě trochu váhám.
Kasli na ne, fakt jsou na houby a nejsem zdaleka sam koho zklamaly:(

05.11.2009, 09:43 |
Kapka (M)
ja i bracha mame ty Sportmaxxy..ja na OcteRS 225/40/18" a bracha na BMW 328Ci 235/35/18"..
a co EAGLE F1 Asymmetric ?
Kapko a spokojenost? Ted prave nedavno jsme je spolecne s klukama zdrbli na bmw srazku - jeden je mel na m3 e92, druhy e39 528i a oba na ne nadavali stejne jako ja:o) u obou stejne jako u me sli pryc jak jen to bylo mozne..
Nebo zadek..ted Ti nevim :-) Jinak ja je mel teda taky na predku kdyz sem mel coupe :-) Co mi na nich vadilo,ze okolo 5-6 mm docela hucely,jinak mi nevadily. Jeste bys mohl zkusit zero nero,i kdyz tem verim mene jak sp 9000. Na suchu jsou dobre,ale na vode sem se s nima bal jezdit

05.11.2009, 13:42 |
Ferro Já mám dobrý zkušenosti s Bridgestone Potenza RE050A a Pirelli PZero Nero. A konkrétně ty Pirellky jsem vyměnil za ty Sportmaxxy a spokojenost navíc jsou v tvém rozměru za necelých 5k.
Potenza, P-Zero, PilotSport... SportMaxx me taky neoslovil, za me na stejny urovni jako Fulda... Uniroyal bych taky nezavrhoval, ale maji hlucnejsi vzorky...
Doporucoval by som Uniroyal XL FR Rainsport 2, mam ich a maximalna spokojnost.

05.11.2009, 21:09 |
Dušan nevím jak v 19" ale já koupil na jaře nový P-nero v 225/45 17" (dokonce gumy RV. 2009 a made in Italy) na 2.0TDCI. Najeli nějakých 10tis a maj 2-3mm vzorek. Jak jsem měl Pirreli rád tak už je něchci! Nemužu říct ani slovo na hlučnost ani přilnavost, to klobouk dolu ale na výdrž je to hodně drahý luxus...

06.11.2009, 12:10 |
Daryl (A)
Dusan: to je nejaky divny. Kde s tim jezdis ? A sjety jsou rovnomerne nebo jen na kraji ? Tak rychle mi nezmizely ani GY F1 na verune a to jsem tomu daval kour jako prase.
P-nero jsou hodně měkké ale drží jak prase.
Ta životnost je bohužel slabší. Při ostré jízdě mizí před očima.
Safra zrovna ty pirellky se mi taky libi, ale vydrzet by to mohlo neco:) mno nic zaukoluju souseda pneuservisaka, at da vedet az se obevi neco rozumneho v tomto rozmeru z Bridgestone - Michelin - Pirelli..

07.11.2009, 23:11 |
Daryl (A)
jako ze mizi rychle to vim, ale ne aby byly po 10tis na vyhozeni. To snad tech 10.000 projezdis na okruhu ne ? Ja na nich udelal asi 25 a sly tak s 4-5mm vzorkem dal. A rozhodne jsem je nesetril. Znam lidi, kterym vydrzely 35-40tis.
Tak po konzultaci se "starym zavodnikem":) co kociruje 135i vybrany Micheliny, myslim ze s tema uz krok vedle neudelam:)